Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Black Friday και στην Βουλή: Λάπτοπ, tablet και εκτυπωτές θα δοθούν σε όλους!

Τι ανακοινώθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως;

28 Νοεμβρίου 2019 11:07
Black Friday και στην Βουλή: Λάπτοπ, tablet και  εκτυπωτές θα δοθούν σε όλους!

Ακόμα και η Βουλή θα έχει black Friday! Τι ανακοινώθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως; Ποιοι θα πάρουν λάπτοπ, tablet και εκτυπωτές;

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθορίζεται το τηλεπικοινωνιακό υλικό και εξοπλισμού πληροφορικής που θα διατεθεί στους Βουλευτές και Έλληνες Ευρωβουλευτές και τους διαπιστευμένους Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες.

Η τελευταία απόφαση για χορήγηση εξοπλισμού πληροφορικής είχε εκδοθεί το 2016 και προβλέπεται στην κανονισμό της Βουλής. Συνταγματική Αναθεώρηση: Υπερψηφίστηκε η ψήφος των αποδήμων!

Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά η Βουλή των Ελλήνων θα δώσει λάπτοπ, tablet, εκτυπωτές στους νεοεκλεγέντες βουλευτές για την υποστήριξη του κοινοβουλευτικού τους έργου καθώς και στους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σύμφωνα με την απόφαση, στο τηλεπικοινωνιακό υλικό και τον εξοπλισμό πληροφορικής, που παρέχεται στους Βουλευτές της ΙΗ’ Περιόδου, που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, που εξελέγησαν στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, με σκοπό την αποτελεσματική εκπλήρωση της εν γένει κοινοβουλευτικής τους δραστηριότητας, περιλαμβάνονται:

- Επιτραπέζιος ηλεκτρονικός υπολογιστής,

- Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

- Επιτραπέζιος ή/και φορητός εκτυπωτής,

- Πολυμηχάνημα (σαρωτής, φωτοαντιγραφικό, εκτυπωτής) ή/και σαρωτής,

- Tablet.

Το ανώτατο ποσό για την κτήση μέρους ή του συνόλου του παραπάνω υλικού και εξοπλισμού καθορίζεται σε 1.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

«Γης μαδιάμ» στη Βουλή! Άγρια κόντρα Πολάκη-Γεωργιάδη: «Όταν με βλέπεις, τρέμεις» - «Πρόσεξε, υπάρχει και τρίτος γύρος!» (Video)

Όσον αφορά τον παλαιό εξοπλισμό πληροφορικής και τηλεπικοινωνιακό υλικό που είχε διατεθεί μέχρι 31.10.2016 στους Βουλευτές και Έλληνες Ευρωβουλευτές επιστρέφεται στη Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Βουλής μέχρι 31.12.2019, εφόσον δύναται να αναβαθμιστεί, άλλως περιέρχεται στην κυριότητά τους χωρίς άλλη διατύπωση.

Στο υλικό και τον εξοπλισμό που παρέχεται στους διαπιστευμένους Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες, περιλαμβάνονται:

- Επιτραπέζιος ηλεκτρονικός υπολογιστής,

- Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

- Επιτραπέζιος ή/και φορητός εκτυπωτής,

- Πολυμηχάνημα (σαρωτής, φωτοαντιγραφικό, εκτυπωτής) ή/και σαρωτής,

- Tablet.

Το ανώτατο ποσό για την κτήση μέρους ή του συνόλου του παραπάνω εξοπλισμού καθορίζεται σε 1.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η πληρωμή του υλικού και εξοπλισμού των δικαιούχων πραγματοποιείται από μόνιμο ή με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου υπάλληλο της Βουλής, υπόλογο Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής, μετά από βεβαίωση αρμόδιας Επιτροπής, είτε απ’ ευθείας στους προμηθευτές οι οποίοι προσκομίζουν ανεξόφλητα παραστατικά συνοδευόμενα με δικαιολογητικά παραλαβής του υλικού και εξοπλισμού από τους δικαιούχους, είτε απ’ ευθείας στους δικαιούχους οι οποίοι προσκομίζουν απολογιστικά εξοφλημένα παραστατικά.

Τα τιμολόγια θα εκδίδονται στο όνομα της Βουλής των Ελλήνων, με αναγραφή του ονοματεπωνύμου του δικαιούχου και με αναλυτική καταγραφή του είδους του παρεχόμενου εξοπλισμού. Για την εξόφληση των νόμιμων παραστατικών από τους αρμοδίους υπολόγους υπαλλήλους, προσκομίζεται έγγραφο πιστωτικού ιδρύματος από το οποίο θα προκύπτει ο ΙΒΑΝ και ο αριθμός λογαριασμού, του προμηθευτή ή του δικαιούχου κατά περίπτωση, προκειμένου να κατατεθεί το ποσό αγοράς του εξοπλισμού.

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Τα σύνορα της Ελλάδας φυλάσσονται, δεν είναι πια ξέφραγο αμπέλι!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το μεταναστευτικό και δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και ότι τα σύνορα της χώρας μας φυλάσσονται! Το ιστορικό στιγμιότυπο με Τσίπρα, Μητσοτάκη και Άδωνι να γελούν παρέα!

Το πρόβλημα έχει σοβαρό κοινωνικό αντίκτυπο και πολλές αντικειμενικές δυσκολίες διαχείρισης. Δυστυχώς άστοχες αποφάσεις του πρώτου καιρού το γιγάντωσαν και οι αρχικές προσφυγικές ροές έχουν μετατραπεί σε μεταναστευτική καταιγίδα. Από την στιγμή που λήφθηκε η απόφαση να κλείσουν τα βόρεια σύνορά μας, ο πυρήνας του προβλήματος που εντοπίζεται στα ανατολικα σύνορα έχουν οδηγήσει σε έκρηξη του προβλήματος που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Δεν μπροούμε να αναλωθούμε στις ευθύνες των προηγούμενων. Εχουμε χρέος να ανταποκριθούμε στις δικές μας ευθύνες και να στηριχθούμε και στην δική σας βοήθεια.

Μου προσάψατε ότι δεν θίγω το θέμα στην ΕΕ αλλά χθές στο ΕΛΚ αφιέρωσα την ομιλία μου για την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος θέτοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα από την ΕΕ και επισήμανα τις ευθύνες κομμάτων που ανήκουν στην δική μας ευρωπαϊκή οικογένεια.

Δεν γίνεται να ωφελούνται από τα ευρωπαϊκά προνόμια όπως συνθήκη Σέγκεν και από την άλλη να αρνούνται τις ευθύνες και υποχρεώσεις τους.

«Η κυβέρνησή σας δεν μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος που είναι η έλλειψη αλληλεγγύης από την ΕΕ» τόνισε η Φώφη Γεννηματά, κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού, σήμερα στη Βουλή, όπου συζητήθηκε η ερώτηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό «Τα νησιά μας και όλη η Ελληνική Κoινωνία εκπέμπουν SOS».Πρέπει να ορθώσουμε επιτέλους ανάστημα, να ακουστεί η φωνή μας, είπε η κ. Γεννηματά, για να συμπληρώσει ότι έχει ξεπεραστεί κάθε όριο και αντοχή του συστήματος υποδοχής, αλλά και η αντοχή των κατοίκων.

«Τι έχετε σκοπό να κάνετε; Θα καθιερώσετε αυτή την κατάσταση;» ρώτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες στο Μεταναστευτικό - Προσφυγικό, χαρακτηρίζοντάς το «πρόβλημα της Ευρώπης και όχι της Ελλάδας» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει «να υπάρξουν προγράμματα μετεγκατάστασης και αναλογική κατανομή στην ΕΕ», σημειώνοντας πως «δεν μπορεί το πρόβλημα του ασύλου να το έχουν μόνο οι χώρες πρώτης υποδοχής».

TAGS
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share