Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Η Κατερίνα Γκαγκάκη παραιτήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων!

Την παραίτηση της έκανε δεκτή ο Κώστας Μπακογιάννης!

13 Νοεμβρίου 2019 18:40
Η Κατερίνα Γκαγκάκη παραιτήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων!

Η Κατερίνα Γκαγκάκη πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε την παραίτηση της από τον Δήμο Αθηναίων και ο Κώστας Μπακογιάννης την έκανε δεκτή!

Η Κατερίνα Γκαγκάκη υπέβαλε την παραίτησή της από το Δήμο Αθηναίων και την Τεχνόπολη, μετά από όλα όσα συνέβησαν στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» και το σχολιασμό της υπόθεσης στο ΑΠΘ.

Την παραίτησή της έκανε δεκτή ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ το γραφείο δημοσίων σχέσεων του Δήμου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Κατερίνα Γκαγκάκη Κώστας Μπακογιάννης

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας - Ινέζ Αγγελή - Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί».

Μπακογιάννης: Αρνητικός δηλώνει στη μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε "Ζακ Κωστόπουλου"!

Την πρόταση να δημιουργηθεί στην Αθήνα ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, κατά του ρατσισμού και κατά του μίσους διατύπωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δείτε επίσης: Μπακογιάννης: Τι δήλωσε ο δήμαρχος για την άδεια στον Κουφοντίνα;

Μιλώντας με αφορμή την πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσου Ηλιόπουλου να μετονομαστεί η οδός Γλάδστωνος σε «Ζακ Κωστόπουλου» ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε τα εξής: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Νάσο Ηλιόπουλο και την παράταξή του, που εισηγείται το θέμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Νομίζω ότι είναι μία έμπρακτη απόδειξη, όχι μόνο ευαισθησίας αλλά και ενός πραγματικού ανθρωπισμού».

Ο δήμαρχος Αθήνας συνέχισε λέγοντας: «Η πραγματικότητα είναι ότι η άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, μας συγκλόνισε όλους. Όταν ένας νέος άνθρωπος χάνει τη ζωή του τόσο άδικα, αφήνει σε όλους μας ένα, αν θέλετε, έντονο ψυχικό αποτύπωμα. Είναι ένα σύμβολο για έναν αγώνα που καλείται να δώσει η πόλη μας, ολόκληρη, ενωμένη για τα δικαιώματα και τη Δημοκρατία».

Γι’ αυτό το λόγο, ο Κ. Μπακογιάννης σημείωσε «ακριβώς επειδή ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους, να μην περιορίζουμε τη συζήτηση στη μετονομασία ενός δρόμου. Άλλωστε, το λέω και με προσωπική εμπειρία, πολλές φορές αυτές οι μετονομασίες κινδυνεύουν να λειτουργήσουν αντίστροφα, διότι χύνεται πολύ δηλητήριο και δυστυχώς υπάρχει πολλή τοξικότητα».

Δείτε επίσης: 1 χρόνος χωρίς το Ζακ!

Πρότεινε λοιπόν «να κάνουμε μια πιο καθολική κίνηση, ως Δημοτικό Συμβούλιο, να τοποθετήσουμε ένα μνημείο στην Αθήνα, ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, κατά του ρατσισμού και κατά του μίσους. Όπως υπάρχει και νομίζω έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία και είχε ακόμη μεγαλύτερη συμβολική αξία για την εποχή του, το μνημείο της Εθνικής Συμφιλίωσης. Έτσι, το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο, να είναι αυτό που θα αφήσει πίσω του στην Αθήνα, ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, του μίσους και υπέρ της αγάπης».

Η πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Μπακογιάννης ξεκίνησε δυναμικά στον Δήμο Αθηναίων! Προτεραιότητα του η καθαριότητα!

Ο Κώστας Μπακογιάννης ξεκίνησε δυναμικά στον Δήμο Αθηναίων! Προτεραιότητα η απολύμανση και η καθαριότητα! Η καθαριότητα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του σχεδιασμού του Κώστα Μπακογιάννη!

Από εχθές το βράδυ ξεκίνησε ο συστηματικός καθαρισμός των κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας! Κώστας Μπακογιάννης: "Θα υπηρετήσω τους Αθηναίους"!

Με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από την Διεύθυνση Καθαριότητας και τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Αβραμίδη καθημερινά θα πλένονται τουλάχιστον 200 κάδοι και στις επτά Κοινότητες, γεγονός που σημαίνει πως περίπου σε δυο μήνες θα έχουν πλυθεί όλοι οι κάδοι της Αθήνας και ότι το σύνολο των κάδων θα πλένονται τουλάχιστον έξι φορές το χρόνο.

Κώστας Μπακογιάννης Δήμος Αθηναίων

Μάλιστα εκτιμάται πως με βάση τις τεχνικές δυνατότητες και με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου το επόμενο διάστημα θα υπάρξει δυνατότητα για ακόμα περισσότερα δρομολόγια με στόχο κάθε κάδος να πλένεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Κώστας Μπακογιάννης Δήμος Αθηναίων

«Το τακτικό πλύσιμο των κάδων είναι η απάντηση σε ένα βασικό και απολύτως δικαιολογημένο αίτημα των δημοτών της Αθήνας. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε και όλα τα υπόλοιπα που χρειάζονται για μια πόλη πιο καθαρή και πιο φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Για μας η καθαριότητα στην πόλη είναι κεντρικός πυλώνας του σχεδιασμού μας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share