Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Μια χώρα δεν μπορεί να σηκώσει τα προβλήματα τριών ηπείρων! Να είστε πιο προσεχτικοί με την Ελλάδα!" (Video)

Τι είπε ο πρωθυπουργός της χώρας μας;

29 Οκτωβρίου 2019 13:43
Κυριάκος Μητσοτάκης:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την χώρα μας και τα κύματα προσφυγικών ροών που δέχεται στην 4η Ευρω-αραβική Σύνοδο! Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι όλοι πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί με την Ελλάδα και ότι μια χώρα δεν μπορεί να σηκώσει όλα τα προβλήματα τριών ηπείρων!

«Το λιμενικό έχει σώσει χιλιάδες ζωές στη θάλασσα και ταυτόχρονα είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη των συνόρων και με αυτή την κυβέρνηση θα το επιτελεί στο ακέραιο. Αυτοί που εργαλειοποίησαν το μεταναστευτικό για τις δικές του επιδιώξεις να είναι πιο προσεκτικοί όταν αναφέρονται στην Ελλάδα» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας «ότι δεν χρειάζονται ρητορικές εξάρσεις» για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Με αφορμή το μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης τόνισε για άλλη μια φορά τις πρακτικές της Τουρκίας να αμφισβητεί τα δεδομένα δεκαετιών και να «εγείρει απαράδεκτες διεκδικήσεις τόσο όσον αφορά την Κυπριακή ΑΟΖ όσο και τη συμπεριφορά της στο Αιγαίο».

«Θα ήταν ήταν καλό να μην φορτίζει (σ.σ. η Τουρκία) περαιτέρω την ευαίσθητη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και να ακολουθήσει τη διαδρομή του διεθνούς δικαίου» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού στο Athensmagazine.gr:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλύτερο το μέλλον της χώρας για όλους! Πορεία εθνικής ανόρθωσης!

Καλύτερο το μέλλον της χώρας για όλους! Πορεία εθνικής ανόρθωσης ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την Θεσσαλονίκη!

«Ανατάσσουμε την οικονομία, θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, χτίζουμε εθνικές συμμαχίες για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης, τα «χρήσιμα διδάγματα» που αντλούνται από την ιστορία λέγοντας ότι «ήταν η επιμονή και η διορατικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου που οδήγησε στην απελευθέρωση της θεσσαλονίκης το 1912 λίγες ώρες πριν φτάσουν στα όρια της πόλης τα στρατεύματα του βόρειου γείτονά μας. Με την ίδια διορατικότητα χτίζουμε και σήμερα τον πατριωτισμό της ευθύνης». Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπέρ της οικολογίας και της "πράσινης ενέργειας"!

«Με αυτοπεποίθηση και σχέδιο πορευόμαστε με σταθερότητα σε ένα μέλλον που θα είναι καλύτερο για τους Ελληνίδες και τους Έλληνες» έκλεισε τη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχόμενος χρόνια πολλά στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Σήμερα, η ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη αλλά και όλη η Ελλάδα, γιορτάζει διπλά. Γιορτάζουμε τον Άγιο Δημήτριο αλλά και την απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Μακεδονίας από τον Οθωμανικό ζυγό.

Όπως πριν από 107 χρόνια, η χώρα πορεύεται σε μια νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης. Ανατάσσουμε την οικονομία, θωρακίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις, χτίζουμε τις εθνικές μας συμμαχίες για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και με αυτοπεποίθηση.

Και φυσικά, αντλούμε πάντα χρήσιμα διδάγματα από την Ιστορία. Διότι, ήταν η επιμονή και η διορατικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου που οδήγησε στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, λίγες ώρες πριν φτάσουν στα όρια της πόλης τα στρατεύματα του βόρειου γείτονά μας.

Με την ίδια επιμονή, την ίδια διορατικότητα χτίζουμε και σήμερα αυτό το οποίο θέλω να αποκαλώ: “Τον πατριωτισμό της ευθύνης”. Με αυτοπεποίθηση, με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, με σχέδιο, πορευόμαστε με σταθερότητα σε ένα μέλλον το οποίο θα είναι καλύτερο για όλες τις Ελληνίδες, καλύτερο για όλους τους Έλληνες.

Χρόνια πολλα, σε όλες και σε όλους. Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη μας».

Θερμή υποδοχή είχε στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης! (Video)

Θερμή υποδοχή είχε στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν βρέθηκε στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου!

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ μέλη της νεολαίας της ΝΔ φώναζαν συνθήματα.

Στην είσοδο του ναού βρισκόταν ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Κυριάκος Μητσοτάκης: Nα επιστέψουν στην Αθήνα τα Γλυπτά του Παρθενώνα το 2021!

Στον Ιερό Ναό έφτασε και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.

Δείτε τα βίντεο που δημοσίευσε το thestival.gr:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share