Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι δήλωσε για την ταινία "Joker"!

Τα πρώτα σχόλια του πρωθυπουργού!

23 Οκτωβρίου 2019 14:54
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι δήλωσε για την ταινία

Για πρώτη φορά εκφράστηκε εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το περιστατικό εφόδου της αστυνομίας σε σινεμά για να διαπιστωθεί αν η ταινία Joker παρακολουθούταν από ανήλικους.

Δείτε επίσης: Joker: Χοακίν Φίνιξ ή Χιθ Λέτζερ; Ποιες οι διαφορές;

Κατά την ομιλία του, λοιπόν, στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε για το συμβάν που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τις τελευταίες μέρες, τα εξής:

«Γύρω από το περιστατικό με την κινηματογραφική ταινία Τζόκερ, ζήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη εντυπώσεων και διαμορφώθηκε μια «παρωδία» που εμποδίζει ακόμα και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος». «Πράγματι δουλειά της Αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει όταν γίνεται μια καταγγελία. Αν παρενέβη με τρόπο υπερβολικό εδώ πέρα είμαστε να το συζητήσουμε αυτό. Αν θεωρούμε ότι ο νόμος ο οποίος ορίζει το πλαίσιο προστασίας των ανηλίκων για τις τηλεοπτικές ταινίες είναι ένας νόμος που πρέπει να αλλάξει, να το συζητήσουμε κι αυτό με νηφαλιότητα».


«Όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε ήρεμα απλά, να πάρουμε από ένα πραγματικό περιστατικό να καταλήξουμε σε μια λύση η οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτή»[….]«ίσως είναι και μια ένδειξη επιστροφής στην πραγματικότητα το γεγονός ότι αφιερώνουμε τόσο ενέργεια για να συζητήσουμε ένα θέμα ήσσονος σημασίας».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπέρ της οικολογίας και της "πράσινης ενέργειας"!

Από τη Βοιωτία και τις εγκαταστάσεις της Αλουμίνιο του ομίλου Μυτιληναίου, στην Εύβοια για τα εγκαίνια του αιολικού της Enel στον Καφηρέα.

Δείτε επίσης: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο πρόεδρο!

Το οδοιπορικό μιας μακριάς διαδρομής που πέρασε από σαράντα κύματα και διήρκησε για πάνω από δέκα χρόνια, σφραγίζει την επόμενη εβδομάδα η τελετή εγκαινίων του μεγάλου αιολικού πάρκου της Enel στο ακρωτήρι του Καφηρέα στην Εύβοια.

Τα εγκαίνια που θα τελεστούν με κάθε μεγαλοπρέπεια παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι και η πρώτη μεγάλη πράσινη επένδυση πολυεθνικής στη χώρα μας μετά τις εκλογές, η οποία ευθυγραμμίζεται πλήρως με το όραμα του κυβερνητικού σχεδιασμού για στροφή σε πιο καθαρές μορφές ενέργειες.

Μετά την τελετή εγκαινίων της νέας μονάδας φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις της Αλουμίνιο του ομίλου Μυτιληναίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τους συμβολισμούς, επιλέγοντας αυτή την φορά ένα καταπράσινο έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής!

Το έργο ανήκει στην Ιταλική Enel, από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του στις ΑΠΕ ως επικεφαλής και ο νυν διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης. Μάλιστα ο σχεδιασμός της εταιρείας για την ελληνική αγορά ενέργειας εμφανίζεται πολύ φιλόδοξος καθώς η Enel είναι μέσα στις ευρωπαϊκές εταιρείες που επιδιώκουν ενισχυμένο ρόλο στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγή στη χώρα μας.

Το mega project στον Καφηρέα έχει αναπτύξει η θυγατρική της μεγάλης ευρωπαϊκής εταιρείας ηλεκτρισμού Enel Green Power, υλοποιώντας μια επένδυση που υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share