Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες!

Δείτε αναλυτικά!

18 Οκτωβρίου 2019 16:04
Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες!

Ο εκπρόσωπος του επικεφαλής της Κομισιόν, Ντόναλντ Τουσκ, έκανε γνωστό, μέσω tweet, πως η Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε.

Δείτε επίσης: Ανησυχία για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Τι συμβαίνει με την υγεία του!

Πλέον, θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου του Τουσκ με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπου θα παρουσιαστούν τα βασικά συμπεράσματα, με το ενταξιακό των Σκοπίων και της Αλβανίας να έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.

3χρονο αγόρι με αναπηρίες λίγο πριν πεθάνει έγινε στόχος στο διαδίκτυο...Θα εξοργιστείτε με αυτό που του έκαναν!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

3χρονο αγόρι με αναπηρίες λίγο πριν πεθάνει έγινε στόχος στο διαδίκτυο...Θα εξοργιστείτε με αυτό που του έκαναν!

Νέες ταυτότητες: Ακόμα πιο αυστηρές οι προδιαγραφές!

Πιο αυστηρές θα είναι οι προδιαγραφές ασφαλείας για τις ταυτότητες, προκειμένου να περιορίσει τις απάτες και τις πλαστοπροσωπίες.

Οι νέοι κανονισμοί θα βελτιώσουν την ασφάλεια των ταυτοτήτων εισάγοντας τις προδιαγραφές τόσο για τις πληροφορίες που θα περιέχουν όσο και για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, κοινά σε όλα τα κράτη – μέλη που εκδίδουν τέτοια έγγραφα.

Πάντως δεν απαιτούν τα κράτη μέλη να εισαγάγουν ταυτότητες εάν δεν τις προβλέπει η εθνική νομοθεσία.

Τα πρότυπα ασφαλείας

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι ταυτότητες θα πρέπει να φτιάχνονται σε ένα ενιαίο φορμάτ πιστωτικής κάρτας, θα περιλαμβάνουν μία λωρίδα αναγνώσιμη από μηχανήματα και θα ακολουθούν τις βασικές προδιαγραφές ασφαλείας που θέτει ο ICAO (International Civil Aviation Organisation).

Θα περιλαμβάνουν επίσης φωτογραφία και δαχτυλικά αποτυπώματα του κατόχου, αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφή, σε ένα ανέπαφο τσιπ.

Νέες ταυτότητες: Ακόμα πιο αυστηρές οι προδιαγραφές!

Οι ταυτότητες θα δείχνουν τον κώδικα της χώρας του κράτους – μέλους που τις εκδίδει, μέσα σε μία σημαία της ΕΕ.

Οι ταυτότητες θα έχουν ελάχιστη περίοδο ισχύος τα πέντε χρόνια και μέγιστη τα δέκα. Τα κράτη-μέλη θα μπορούν να εκδίδουν ταυτότητες με μεγαλύτερη διάρκεια για άτομα από 70 ετών και άνω. Εάν εκδοθούν για ανήλικους, θα έχουν ισχύ μικρότερη της 5ετίας.

Η απόσυρση των παλιών ταυτοτήτων

Οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ σε διάστημα 2ετίας μετά την υιοθέτησή τους, κάτι που σημαίνει πως έως τότε όλα τα νέα έγγραφα θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα νέα κριτήρια.

Οι υπάρχουσες ταυτότητες που δεν ανταποκρίνονται στις νέες προδιαγραφές θα πάψουν να ισχύουν δέκα χρόνια μετά την ημερομηνία εφαρμογής των νέων κανονισμών ή, αν λήγουν νωρίτερα, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Οι ταυτότητες πολιτών άνω των 70 θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να λήξουν, υπό προϋποθέσεις.

Οι λιγότερο ασφαλείς ταυτότητες, που δεν ανταποκρίνονται στις ελάχιστες προδιαγραφές, θα τεθούν εκτός ισχύος σε πέντε χρόνια.

Προστασία δεδομένων

Στους νέους κανονισμούς περιλαμβάνονται δικλείδες ασφαλείας πολύ δυνατές, για να διασφαλιστεί πως οι πληροφορίες που περιλαμβάνουν οι ταυτότητες δεν θα πέσουν στα λάθος χέρια. Συγκεκριμένα, οι εθνικές αρχές θα πρέπει να διασφαλίσουν την ασφάλεια του ανέπαφου τσιπ και των πληροφοριών που αποθηκεύει, ώστε να μην μπορεί να παραβιαστεί ή να είναι προσβάσιμο χωρίς άδεια.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share