Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας: Στοπ στα πυρά στη Συρία για 120 ώρες!

Είδηση βόμβα!

17 Οκτωβρίου 2019 21:01
Συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας: Στοπ στα πυρά στη Συρία για 120 ώρες!

Σχόλιο του Τραμπ στο Twitter: «Σε ευχαριστώ Ερντογάν, θα σωθούν εκατομμύρια ζωές»! Είδηση - βόμβα για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία και το πάγωμα της στρατιωτικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης», για 120 ώρες, ήρθε στη δημοσιότητα από tweet του Αμερικανού προέδρου.

Δείτε επίσης: Τραμπ και ΜΜΕ: Μια ιδιαίτερη σχέση!

Μιλωντας για επίτευξη συμφωνίας με την Τουρκία, ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον ευχαρίστησε λέγοντας του ότι θα σωθούν εκατομμύρια ζωές.

Οι ακραίες επιθυμίες του Τραμπ για το τείχος με το Μεξικό!

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις ενός νέου βιβλίου για τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ για το τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Δείτε επίσης: Τραμπ: Τι φοβάται και δεν επιτίθεται στο Ιράν;

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο με την εις βάρος του έρευνα για «προδοσία» αναφορικά με την υπόθεση Μπάιντεν, φέρεται να ήθελε να κατασκευαστεί στο τείχος μια τάφρος γεμάτη με αλιγάτορες και φίδια.

Κι όχι μόνον αυτό, αλλά ο Τραμπ ήθελε να τοποθετηθούν και ηλεκτροφόρα σύρματα και καρφιά στο πάνω μέρος του τείχους, αρκετά αιχμηρά για να τρυπούν το δέρμα καθώς και να δοθεί η άδεια στους συνοροφύλακες να πυροβολούν στα πόδια όσους μετανάστες πηδούν σε αμερικανικό έδαφος.

Αποσπάσματα του βιβλίου με τίτλο “Border Wars: Inside Trump's Assault on Immigration”, που έγραψαν οι δημοσιογράφοι των New York Times Μάικλ Ντ. Σίαρ και Τζούλι Χίρσφιλντ Ντέιβις και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα, αποκαλύπτουν τις ιδέες που ανέφερε ο Τραμπ σε συνομιλίες του με συμβούλους του και αξιωματούχους στο Οβάλ Γραφείο.

Σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στις αφίξεις μεταναστών στις ΗΠΑ ο Τραμπ είχε απειλήσει τον περασμένο Μάρτιο δημοσίως να κλείσει τα σύνορα μήκους 2.000 χλμ. με το Μεξικό και σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου είχε απαιτήσει σε μια συνάντησή του να γίνει αυτό μέχρι το μεσημέρι της επόμενης μέρας, αλλά οι σύμβουλοί του φοβόντουσαν μήπως εγκλωβιστούν Αμερικανοί τουρίστες στο Μεξικό και προκληθεί οικονομικό χάος στις δύο πλευρές των συνόρων.

«Με κάνετε να φαντάζω σαν ηλίθιος! Έκανα προεκλογική καμπάνια μ’ αυτό το θέμα. Είναι δικό μου θέμα!», φέρεται να φώναξε οργισμένος ο Τραμπ.

Ο Τραμπ πρότεινε να πυροβολούνται στα πόδια οι μετανάστες

Όπως υποστηρίζει το βιβλίο σύμβουλοι του Τραμπ, μεταξύ των οποίων και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ, έφυγαν «σχεδόν πανικόβλητοι» από τη συνάντηση και προσπάθησαν απεγνωσμένα να αλλάξουν τη γνώμη του, όταν εκείνος έδωσε μια εβδομάδα προθεσμία.

Συνεργάτες είπαν ότι σε μια συνάντηση ο Τραμπ πρότεινε να πυροβολούν οι συνοροφύλακες τους μετανάστες στα πόδια «για να τους καθυστερήσουν», αν και του είπαν ότι αυτό θα ήταν παράνομο. Ζήτησε επίσης να ενισχυθεί ο τείχος με ηλεκτρικά καρφιά «που θα μπορούσαν να τρυπήσουν το δέρμα» και μία «τάφρο με νερό» που θα ήταν γεμάτη «με φίδια ή αλιγάτορες». Μάλιστα συνεργάτες του Λευκού Οίκου φέρονται να έκαναν έρευνα για την αποτίμηση του κόστους της κατασκευής μιας τέτοιας τάφρου.

«Ο πρόεδρος ήταν απογοητευμένος και νομίζω ότι προσπάθησε εκείνη τη στιγμή να πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης», είπε ο Τόμας Ντ. Χόμαν, διευθυντής Μετανάστευσης και Τελωνείων. «Ήθελε να λυθεί το πρόβλημα γρήγορα»...

Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: "Στηρίζετε έναν κοιμισμένο!"

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τα ΜΜΕ ότι στηρίζουν τον «Τζο τον κοιμισμένο», όπως είναι το προσωνύμιο που έδωσε στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μόλις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην κούρσα των προεδρικών εκλογών του 2020.

«Τα ΜΜΕ (Fake News) στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τον Τζο τον κοιμισμένο» έγραψε ο Ρεπουμπλικανός, σε μια σειρά από tweet που ενδεχομένως δείχνουν ότι η υποψηφιότητα του πρώην αντιπροέδρου τον ανησυχεί περισσότερο απ’ όσο εκείνος θέλει να παραδεχθεί.

«Είναι γελοίο, καθώς εγώ βρίσκομαι εδώ λόγω του Μπάιντεν και του Μπαράκ Ομπάμα. Δεν έκαναν τη δουλειά τους και τώρα έχετε τον Τραμπ, που εκείνος, κάνει τη δουλειά με τα χίλια!».

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να παραστεί σήμερα στην πρώτη εκλογική συγκέντρωσή του στο Πίτσμπουργκ, στην Πενσιλβάνια, πολιτεία στην οποία νίκησε ο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές του 2016.

Πριν καν την ομιλία του, ο μεγιστάνας έσπευσε να χλευάσει την πρωτοβουλία αυτή του πρώην αντιπροέδρου υπό τον Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο Τζο Μπάιντεν ο κοιμισμένος οργανώνει την πρώτη προεκλογική συγκέντρωσή του στη φανταστική πολιτεία της Πενσιλβάνια. Προφανώς δεν γνωρίζει ότι η Πενσιλβάνια γνωρίζει μία από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας της σε οικονομικό επίπεδο, με το ποσοστό της ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο και μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία χάλυβα (η οποία είχε νεκρώσει)

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share