Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Αρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ψήφισε η Βουλή!

224 βουλευτές ψήφισαν υπέρ!

3 Οκτωβρίου 2019 13:22
Αρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ψήφισε η Βουλή!

Αίρεται η ασυλία του Ανδρέα Λοβέρδου, με 224 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και ένας κατά στη σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία. Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου ζητά η εισαγγελέας!

Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας -ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να συντρίψει τους σκευωρούς και να αποκαλύψει τους εμπνευστές και εκτελεστές της πλεκτάνης στην υπόθεση της Novartis- είχε ζητήσει άλλωστε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος. Παρουσία της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ που πήρε πρώτη το λόγο, ο κ. Λοβέρδος που εγκαλείται για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, μίλησε για «σπείρα παλιανθρώπων» και υποστήριξε πως «πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία».

Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου ζητά η εισαγγελέας!

Για πολιτική σκευωρία έκανε λόγο και η Φώφη Γεννηματά.

Σημείωσε πως δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του κ. Λοβέρδου για να ζητείται η άρση της ασυλίας του και έθεσε θέμα νομιμότητας της διαδικασίας.

Διαβεβαίωσε ωστόσο, πως το ΚΙΝΑΛ σέβεται την επιθυμία του και θα υπερψηφίσει την άρση της ασυλίας του.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη με το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Λοβέρδου γιατί δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του και υπάρχει θέμα νομιμότητας. Αυτό πρέπει να απασχολήσει το προεδρείο και τα κόμματα. Η υπόθεση τηε Novartis δεν είναι ένα μέρος του σκανδάλου, αλλά αποτελεί και πολιτική σκευωρία. Στήθηκε και λειτούργησε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, σκοτεινό, το οποίο γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς αλλά το υιοθέτησε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Αποτέλεσμα εικόνας για γεννηματα

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, συναισθηματικά φορτισμένος, έκανε λόγο για «άθλιο πολιτικο-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα» που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση δέκα πολιτικών προσώπων.

«Είμαι το άλλοθι των επίορκων εισαγγελέων που συνέργησαν στην αναστάτωση της χώρας και την απόπειρα να διακόψουν τη λειτουργία της Βουλής που προϋποθέτει οπωσδήποτε και την αντιπολίτευση. Για να έχουν να πουν, οι ίδιοι και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν αναστάτωσαν χωρίς λόγο τη χώρα, πως να, κάποια ένδειξη βρέθηκε. Αυτό παπαγάλιζαν με άνανδρο τρόπο οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ», είπε και πρόσθεσε πως: «Το άλλοθι, όμως, του παραδικαστικού και των πολιτικών του εμπνευστών στην κατάχρηση εξουσίας αποκαλύπτεται. Και κανείς δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο χαρακτηρισμό για αυτές τις πράξεις αντιπερισπασμού από εκείνον του Βουλευτή και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου: "πρόκειται για τον τελευταίο σπασμό του Ρασπούτιν"». Αρσή ασυλίας για τον Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας!

Υποστήριξε πως όσοι ενορχήστρωσαν την υπόθεση αυτή και όσοι τους βοήθησαν θα δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη και «ήττα των σκευωρών θα είναι συντριπτική». Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε καταθέσεις μαρτύρων και σε όσα είπαν για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και σε δικαστικούς λειτουργούς που «εκτελούσαν συμβόλαια πολιτικής, ηθικής και προσωπικής εξόντωσης με εντολές υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης» Πρόσθεσε δε, «κανείς δεν μπορεί να έχει αμφιβολία ότι το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας έχει συντελεστεί».

«Θα τους συντρίψω με τη δύναμη της θέλησής μου. Η δύναμη αυτή πηγάζει από την αλήθεια. Η δύναμη αυτή πηγάζει από την εντιμότητα. Η δύναμη αυτή πηγάζει από τη διαύγεια και την καθαρότητα όλης της πολιτικής μου διαδρομής. Και ακόμη η δύναμη αυτή στηρίζεται στις αποκαλύψεις των εντίμων δικαστών, που αρνήθηκαν να καταχραστούν την εξουσία τους. Κυρίως όμως η δύναμη αυτή πηγάζει από τους πολίτες που στέκονται δίπλα μου. Με την ισχύ που μου δίνουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι πολίτες είχα δώσει στην προηγούμενη Βουλή όρκο, είχα δώσει λόγο τιμής μου ότι όσοι εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τη σκευωρία Novartis θα λογοδοτήσουν. Τον ίδιο όρκο επαναλαμβάνω και σήμερα», κατέληξε.

Υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας τάχθηκε σε παρέμβασή του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Λοβέρδος: Ο Βενιζέλος «δεν τελείωσε»!

Λοβέρδος: Ο Βενιζέλος «δεν τελείωσε»!

Την εκτίμηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος «δεν τελείωσε» εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος στηρίζοντας τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της απόφασης της Φώφης Γεννηματά να του προτείνει την τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και στην πρώτη θέση να βάλει τον Γιώργο Καμίνη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε, δε, τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως «πολιτικό με μεγάλο θεσμικό μέλλον».

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε, τέλος, πως ό,τι έχει να πει θα το πει την προσεχή Τρίτη στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Εμφανώς εκνευρισμένος ο Αλέξης Τσίπρας - Επιτέθηκε στον Λοβέρδο!

Αρκετά εκνευρισμένος ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ανδρέα Λοβέρδο, στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, την αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου προκάλεσε το μπρα ντε φερ Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή. Ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ μετά το τέλος της ομιλίας του Μητσοτάκη και όταν ο πρωθυπουργός ζήτησε ξανά τον λόγο για να απαντήσει στον πρόεδρο της ΝΔ διαμαρτυρήθηκε σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να διεξαγέται η συζήτηση μεταξύ των δύο.

«Είναι συζήτηση αρχηγών όχι των δύο. Το κάνετε συστηματικά εις βάρος των υπολοίπων» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εμφανώς εκνευρισμένος του απάντησε:

«Κ. Λοβέρδο καθίστε κάτω. Δεν διαμαρτυρηθήκατε όταν ο κ. Μητσοτάκης μίλησε 62 λεπτά και εγώ 50’. Το κάνετε γιατί είστε τα δεκανίκια της ΝΔ. Καθίστε τώρα κάτω».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share