Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σταϊκούρας: Μειώσεις φόρων και νέες ρυθμίσεις!

Δείτε αναλυτικά!

28 Σεπτεμβρίου 2019 16:49
Σταϊκούρας: Μειώσεις φόρων και νέες ρυθμίσεις!

Στις φοροελαφρύνεις που θα περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Δείτε επίσης: Την επόμενη εβδομάδα τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ: Υπολογίστε τον μειωμένο φόρο!

Το φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μειώσεις φόρων για το 2020, νέα πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών και απλοποίηση του φορολογικού κώδικα, ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Επίσης, θα περιλαμβάνει ενίσχυση πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αύξηση του ελάχιστου ύψους διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών, αναμόρφωση του πλαισίου των παροχών σε είδος και νέες διατάξεις για τη φορολογική κατοικία και μέτρα για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Σταϊκούρας: Θα εφαρμοστούν οι εξαγγελίες

Οι φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση θα εφαρμοστούν, υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας. Μετά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, μειώνεται η φορολογία στις επιχειρήσεις, στα μερίσματα και στον εισαγωγικό συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Επιπλέον μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές από το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, ξεκινώντας από τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης, ενώ μεσοπρόθεσμα ανάλογα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, δηλώνει πως θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις άμεσων και έμμεσων φόρων, όπως η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

Σε ό,τι αφορά τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε επέκταση και αναμόρφωση του συστήματος εντός του 2020, κίνηση η οποία όπως λέει θα επηρεάσει τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προκειμένου να γίνει «πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη».

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές της ΔΕΗ!

Νέα ρύθμιση έρχεται για τις οφειλές στην ΔΕΗ! Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι θα μειωθεί το ποσό της προκαταβολής, ενώ θα παραμείνει ίδιος ο αριθμός των δόσεων. Σήμερα αν έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω χρέους, χρειάζεται προκαταβολή 40% και μέχρι 12 δόσεις.

«Σε σχέση με τις προκαταβολές η απόφαση της ΔΕΗ είναι το 40% να περιοριστεί και να εξορθολογιστεί… Και εμείς και η ΔΕΗ ακούμε την κοινή γνώμη» σχολίασε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 2,8 δισ. ευρώ αγγίζουν τα χρέη της ΔΕΗ! Ποιοι είναι οι μεγάλοι οφειλέτες;

Τη Δεύτερα έρχεται και η ρύθμιση για την κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης. «Τη Δευτέρα έρχεται η ρύθμιση με την οποία καταργούνται οι ΝΟΜΕ θα τη φέρουμε και στη Βουλή και θα δούμε τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας… Οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ κόστισαν στη ΔΕΗ 600 εκατ. που κέρδισαν οι ανταγωνιστές της, τα μεγάλα συμφέροντα» σημείωσε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Ο Τσίπρας εγκατέλειψε το μοντέλο της μικρής ΔΕΗ του κ. Σαμαρά και συμφώνησε με την τρόικα να πάει από το 90% στο 50 της αγοράς χωρίς να πάρει η επιχείρηση ούτε 1 ευρώ… Αν αυτό δεν είναι πολιτικό σκάνδαλο ποιο είναι; Για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο έγιναν οι περιβόητες ΝΟΜΕ».

Ο κ. Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το θέμα των ευθυνών της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατάσταση της ΔΕΗ, σε επίπεδο πολιτικό πρωτίστως, όμως, παρατήρησε, «οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να γίνουν κατήγοροι».

«Δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ με τις ζημιές που έχει, παρότι έβγαλε τη μύτη της από το νερό δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο» διευκρίνισε ο υπουργός.

«Ο κ. Τσίπρας είπε για διαμελισμό της ΔΕΗ επειδή θέλουμε να προχωρήσουμε σε μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ δηλαδή του δικτύου διανομής. Ο κ. Τσίπρας ιδιωτικοποίησε το 66% του ΔΕΣΦΑ και το 49% του ΑΔΜΗΕ που είναι οι πυλώνες μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος κι αυτά είναι μια χαρά και τον ενοχλεί επειδή συζητάμε τον ΔΕΔΔΗΕ, βγάλτε άκρη» σχολίασε δηκτικά.

Χατζηδάκης: Τα μέτρα που πήραμε για την ΔΕΗ είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας του Τσίπρα!

Τα μέτρα που πήραμε για την ΔΕΗ είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ο Χατζηδάκης!

Ο Κωστής Χατζηδάκης τονίζει «τα μέτρα που πήραμε είναι το κόστος του κ. Τσίπρα, το κόστος της αδιαφορίας». Ανήγγειλε ακόμη πακέτο μέτρων για τους κακοπληρωτές που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Χατζηδάκης: Η εικόνα της ΔΕΗ ήταν τραγική

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η εικόνα της ΔΕΗ ήταν τραγική, καθώς για πρώτη φορά ο ορκωτός ελεγκτής σε έκθεσή του την περασμένη άνοιξη ανέφερε ότι η ΔΕΗ αντιμετώπιζε το φάσμα της χρεοκοπίας. Έλεγε ότι υπάρχει θέμα βιωσιμότητας.

«Αυτό τώρα δεν επαναλαμβάνεται. Τώρα μετά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και η διοίκηση, έρχεται ξανά ο ορκωτός ελεγκτής και λέει ότι τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Επομένως το πράγμα είναι πάρα πολύ σαφές και δεν υπάρχει κανένας που να είναι στην αγορά, που να μην το καταλαβαίνει», σημείωσε ο υπουργός.

«Θρασύτατα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για «τεράστιο, γιγάντιο και θρασύτατο ψέμα» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος - πρόσθεσε - ισχυρίζεται, μένοντας στην επιφάνεια των στοιχείων, ότι δήθεν υπάρχει καλυτέρευση σε σχέση με το 2018. «Το αντίθετο συμβαίνει. Οι ζημιές οι πραγματικές έχουν διπλασιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σχέση με το 2018. Οι ουσιαστικές ζημιές, αυτές που συνεχίζουν, το πρώτο εξάμηνο του 2019 διπλασιάστηκαν και γι' αυτό το λόγο άλλωστε χρειάστηκε να πάρουμε μέτρα», σημείωσε.
Έθεσε δε το ερώτημα για ποιο λόγο θα έπαιρνε η κυβέρνηση μέτρα, αν δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα και γιατί δεν πήρε μέτρα για άλλες επιχειρήσεις.

Κακοπληρωτές και Κοινωνικό Τιμολόγιο
Αναφερόμενος εξάλλου στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ, τόνισε ότι η έμφαση θα δοθεί σε 60.000 ανθρώπους, οι οποίοι παριστάνουν τους φτωχούς, ενώ δεν είναι. «Γι' αυτό το λόγο το καλοκαίρι, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δόθηκαν εντολές από τη ΔΕΗ στο ΔΕΔΔΗΕ να κάνει 30.000 αποκοπές σε τέτοιους ανθρώπους», ανέφερε ο υπουργός και κατέληξε: «Εκείνο το οποίο έχει ξεκαθαριστεί από τη ΔΕΗ είναι ότι εάν τυχόν γίνονται λάθη, το οποίο δεν το αποκλείω, τα λάθη αυτά θα διορθώνονται αμέσως, διότι είναι θέμα κοινωνικής ευαισθησίας.

Δεύτερον, τις επόμενες μέρες η ΔΕΗ θα παρουσιάσει τη νέα της πολιτική σε σχέση με τις οφειλές, με τους οφειλέτες, με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και με τους φτωχότερους ανθρώπους. Όταν θα ανακοινωθούν τα μέτρα από τη διοίκηση θα δείτε ότι θα υπάρχει μια επανεκκίνηση στο συγκεκριμένο θέμα, με έμφαση στους κακοπληρωτές.

Τέλος, υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει προφανώς το Κοινωνικό Τιμολόγιο, έτσι ώστε οι φτωχότεροι συμπολίτες μας να έχουν ειδική μεταχείριση, όπως πρέπει να έχουν».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share