Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο λόγος που δήλωσε τόσο χαμηλό Πόθεν Έσχες!

Δείτε αναλυτικά!

28 Σεπτεμβρίου 2019 12:21
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο λόγος που δήλωσε τόσο χαμηλό Πόθεν Έσχες!

Σε δήλωσή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολιάζει τα Πόθεν Έσχες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, αλλά και τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο εισόδημα που είχε δηλώσει.

Δείτε αναλυτικά: ''Δεν βρέχει φτύσιμο είναι'' Η ατάκα της Ζ. Κωνσταντοπούλου στον Ν. Παππά!

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε συγκεκριμένα: «Μετά από 4 χρόνια, δημοσιεύθηκαν επιτέλους τα Πόθεν Έσχες, που οι προηγούμενοι κυβερνώντες κρατούσαν επτασφράγιστα .

Σε όλο αυτό το διάστημα, με επανειλημμένες δημόσιες δηλώσεις και παρεμβάσεις μου, ζήτησα επίμονα να δημοσιευθούν και να ελεγχθούν, όχι μόνον τα Πόθεν Έσχες, αλλά και οι τραπεζικοί λογαριασμοί Κυβερνητικών προσώπων. Κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει.

Όπως ήταν… φυσικό, μετά την δημοσίευση των Πόθεν Έσχες, τη δημοσιότητα απασχόλησε το δικό μου Πόθεν Έσχες, με δημοσιεύματα που ανήγαγαν σε «γεγονός», με περιπαικτικούς τίτλους ότι «δήλωσα εισόδημα 0,19 ευρώ για το 2016».

Ως μαχόμενη δικηγόρος από το 2003, έχω ως μοναδικό εισόδημα τη δουλειά μου, τη δικηγορία, την οποία υπεραγαπώ και την οποία περιόρισα, για να υπηρετήσω την πατρίδα μου και να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου στη Βουλή.

Δείτε επίσης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στέλνει εξώδικο στον Παυλόπουλο για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Κωνσταντοπούλου: Οσο ήμουν βουλευτής τα εισοδήματά μου μειώθηκαν
Στο διάστημα κατά το οποίο ήμουν βουλευτής, τα εισοδήματά μου μειώθηκαν. Αυτό ήταν επιλογή μου: στην πολιτική δεν μπήκα για να πλουτίσω, αλλά για να προσφέρω. Και δεν το μετανιώνω. Επέλεξα να είμαι ενεργή βουλευτής, με καθημερινή παρουσία και δράση και όχι βουλευτής-φάντασμα. Επέλεξα να τιμήσω, ως όφειλα, τους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν. Και δεν είχα κανένα δίλημμα να αποποιηθώ βουλευτικούς μισθούς και οφίκια, όταν κάποιοι πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή.

Μετά την προδοσία του 2015 και την ανατροπή του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, πρώτο μου μέλημα ήταν να συγκροτήσω την Πλεύση Ελευθερίας, για να έχουν οι πολίτες επιλογή. Επέλεξα αυτό που πίστευα αναγκαίο και όχι την οικονομική μου αποκατάσταση.

Το 2016, τα ακαθάριστα έσοδά μου από τη δικηγορία ήταν 26.840 ευρώ, ενώ τα έξοδα υπερέβησαν τα έσοδα, με τελικό αποτέλεσμα ζημία 5.968,28 ευρώ.

Όσο για τα 0,19 ευρώ, που αποτέλεσαν το αντικείμενο δημοσιευμάτων, είναι οι τόκοι καταθέσεων που δηλώνονται υποχρεωτικά στο αντίστοιχο πεδίο της φορολογικής δήλωσης και στο Πόθεν Έσχες.

Ελπίζω κάποτε να γίνει πραγματικός έλεγχος των Πόθεν Έσχες, με έμφαση στο Πόθεν.

Το μοντέλο του πολιτικού που θησαυρίζει από την πολιτική και βγαίνει πλουσιότερος σε χρήμα και ακίνητη περιουσία είναι παράδειγμα προς αποφυγή και όχι προς μίμηση.

Οι έντιμοι πολιτικοί δεν "βγάζουν" βίλες, ακίνητα και καταθέσεις από την ενασχόλησή τους με τα κοινά».

Πόθεν Έσχες Πάνου Καμμένου: 250.000 ευρώ δάνειο, τεράστια περιουσία και οφειλές στο δημόσιο!

250.000 ευρώ δάνοιο, τεράστια περιουσία και οφειλές στο δημόσιο ήταν μερικά από αυτά που έδειξε το πόθεν έσχες του Πάνου Καμμένου!

Στον πίνακα με τα εισοδήματα ο αρχηγός των ΑΝΕΛ δηλώνει εισόδημα 116.928 ευρώ από εκμετάλλευση ακινήτων, 40.178 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και 250.000 ευρώ από δάνεια. Το εισόδημα της συζύγου του διαμορφώθηκε σε 43.345 ευρώ. Δείτε ακόμα: 10 αυτοκίνητα και καταθέσεις στην Ελβετία δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης!

Αντίστοιχα στον πίνακα με τις δανειακές υποχρεώσεις και τις οφειλές ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι στις 27.9.2017 πήρε δάνειο 250.000 ευρώ από την μητέρα του Πολυτίμη Καμμένου με την πρώτη δόση να καταβάλλεται την 1.1.2019 και την λήξη πληρωμής τον Οκτώβριο του 2029. Συνολικά οι δανειακές υποχρεώσεις και οι οφειλές του ζεύγους ανέρχονται σε 1.119.768 ευρώ εκ των οποίων 400 χιλ ευρώ φόρος κληρονομίας και 300 χιλ ευρώ υπόλοιπο δανείου στην ΕτΕ.

Οι συνολικές καταθέσεις ανέρχονται σε περίπου 170 χιλ ευρώ ενώ ο κ. Καμμένος εμφανίζει συμμετοχή σε 66 ακίνητα πολλα εκ των οποίων προέρχονται από κληρονομία.

Τι δηλώνουν στα πόθεν έσχες η Φώφη Γεννηματά και Δημήτρης Κουτσούμπας;

Τι δηλώνουν στα πόθεν έσχες η Φώφη Γεννηματά και Δημήτρης Κουτσούμπας; Στο «πόθεν έσχες» της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά για τη χρήση του 2017 φαίνονται εισοδήματα 69.151 ευρώ, ενώ ο σύζυγός της δήλωσε 33.088 ευρώ. Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Οι καταθέσεις της κυρίας Γεννηματά ανέρχονται σε 15.656,5 ευρώ. Οι καταθέσεις του συζύγου της είναι 72.055 ευρώ και 21.000 δολάρια. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει ένα ακίνητο στη Βούλα, ενώ ο σύζυγος της έχει ακίνητα στην Αττική και στην Εύβοια. Επίσης, η κυρία Γεννηματά είναι ιδιοκτήτρια αυτοκινήτου και έχει υπόλοιπο δανείου 4.678 ευρώ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δηλώνει εισόδημα 72.712 ευρώ και η σύζυγος του δηλώνει 18.449 ευρώ. Το ζεύγος Κουτσούμπα δεν έχει μετοχές και ομόλογα. Οι καταθέσεις του ΓΓ του ΚΚΕ φτάνουν τα 8.487,38 ευρώ και της συζύγου του τα 9.923 ευρώ. Η οικογένεια έχει δύο ακίνητα στη Βοιωτία.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share