Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι πιθανότητες αποφυγής ενός άτακτου Brexit αυξάνονται!

Ποιες είναι οι εξελίξεις;

20 Σεπτεμβρίου 2019 18:15
Οι πιθανότητες αποφυγής ενός άτακτου Brexit αυξάνονται!

Οι πιθανότητες αποφυγής ενός άτακτου Brexit αυξάνονται! Ο Μισέλ Μπαρνιέ και ο Στιβ Μπάρκλεϊ συζήτησαν το θέμα του backstop, της δικλείδας ασφαλείας για την αποτροπή ενός σκληρού ιρλανδικού συνόρου, όπως επίσης και τις ιδέες που πρότεινε το Λονδίνο, όπως έγινε γνωστό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο βρίσκονται σε αδιέξοδο. Η Βρετανία θέλει την εξάλειψη του όρου του backstop υπό τον φόβο ότι θα δεσμευτεί επ’ αόριστον από τους τελωνειακούς κανονισμούς της ΕΕ, ενώ οι Βρυξέλλες επιμένουν στην ανάγκη εγγυήσεων.

Ίσως υπάρξει «παράθυρο ευκαιρίας» για μία συμφωνία για το Brexit

«Απέχουμε πολύ από μια συμφωνία που θα μπορούσε να ταιριάξει με τις κόκκινες γραμμές της ΕΕ, όμως ίσως να υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για μια συμφωνία» είπε σήμερα μια διπλωματική πηγή στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση με τον Μισέλ Μπαρνιέ, ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι υπάρχει μια «ώθηση» στις συζητήσεις με την ΕΕ προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας.

Στο επίσημο ανακοινωθέν της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίστηκε πιο διστακτική, αναφέροντας ότι οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν προκειμένου «οι τεχνικές συζητήσεις να συνεχιστούν».

«Πιστεύω ότι οι δύο πλευρές θέλουν να φθάσουν σε μια συμφωνία και εργαζόμαστε σκληρά για αυτό» υπογράμμισε ο Μπάρκλεϊ. «Προχωράμε, υπάρχει μια ώθηση, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα μεταξύ των τεχνικών ομάδων».

Οι συζητήσεις αφορούν ένα πρώτο σύνολο «απόψεων, αρχών και ιδεών που υπέβαλε η Βρετανία» διευκρίνισαν οι Βρυξέλλες. Στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε, οι Βρυξέλλες υπενθυμίζουν ότι είναι «απαραίτητη μια πραγματοποιήσιμη και νομικά λειτουργική λύση» προκειμένου να αντικαταστήσει το backstop.

Brexit: Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των Ελλήνων που σπουδάζουν στη Βρετανία;

Ανησυχία προκαλεί το Brexit στους γονείς των οποίων τα παιδιά σπουδάζουν στην Βρετανία. "Κότα με σ@@@α πολιτική!": Τα "γαλλικά" που ακούστηκαν στο βρετανικό κοινοβούλιο!

Στο Brexit και τον τρόπο που αυτό θα επηρεάσει τους φοιτητές στη Βρετανία, αναφέρθηκε η Βρετανίδα πρεσβευτής στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την απονομή των υποτροφιών Chevening, η κ. Σμιθ ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ακόμα η μεγάλη απάντηση που περιμένουμε για το μόνιμο πλαίσιο που θα θεσμοθετηθεί».

Ωστόσο επεσήμανε: «Όλοι οι φοιτητές που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2020-21 στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έχουν τα ίδια δίδακτρα και οικονομική υποστήριξη, όπως οι Βρετανοί συμφοιτητές τους, μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών τους».

Σάλος με υπουργό! Δείτε τι έκανε στα έδρανα της Βουλής! (photo-video)

Σάλος έγινε με Βρετανό υπουργό ο οποίος το βράδυ της Τρίτης στη κρίσιμη συζήτηση εν όψει Brexit αποφάσισε να ξεκουραστεί πάνω στα έδρανα! Η δήλωση κόλαφος που κάνει το γύρω του κόσμου: " Οι αντιφρονούντες θα... αποκεφαλίζονται!"

Συγκεκριμένα, η συζήτηση στη βρετανική Βουλή το βράδυ της Τρίτης ήταν μια από τις πιο κρίσιμες ενόψει του Brexit καθώς θα έκρινε ποιος θα έπαιρνε τα ηνία των χειρισμών με το τελικό αποτέλεσμα να είναι κόλαφος για τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον καθώς οι βουλευτές αποφάσισαν να υπερψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που θα καθιστά αδύνατη την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, δεν φάνηκε να επηρεάζει και πολύ τον Τζέικομπ Ρις-Μογκ, τον υπουργό της κυβέρνησης Τζόνσον αρμόδιο για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο τον οποίο οι κάμερες κατέγραψαν να έχει «χυθεί» στα έδρανα και, μάλιστα, της πρώτης σειράς.

Όπως ήταν αναμενόμενο βουλευτές κατηγόρησαν τον Ρις-Μογκ για περιφρόνηση του κοινοβουλίου με άλλους βουλευτές να του φωνάζουν να σηκωθεί.

Πρόκειται για την ενσάρκωση της έλλειψης σεβασμού και της υπεροψίας, δήλωσε η βουλευτής των Εργατικών, Άννα Τάρλεϊ.

Από την κριτική δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι χρήστες του Twitter οι οποίοι «πείραξαν» το επίμαχο καρέ τρολάροντας τον Ρις-Μογκ και την κυβέρνηση Τζόνσον.

TAGS
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share