Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ντόρα Μπακογιάννη: "Η χώρα χρειάζεται κυβερνησιμότητα αλλά και πιο αναλογικό σύστημα!"

Τι είπε σε συνέντευξη της;

15 Σεπτεμβρίου 2019 16:20
Ντόρα Μπακογιάννη:

"Η χώρα χρειάζεται κυβερνησιμότητα αλλά και πιο αναλογικό σύστημα!" δήλωσε σε συνέντευξη της η Ντόρα Μπακογιάννη! «Δεν δικαιούται κανείς να παίζει με την πορεία της χώρας και άρα με τη δυνατότητα να έχουμε σταθερή κυβέρνηση» προσθέτει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας!

Για τις απειλές της Τουρκίας στο προσφυγικό η πρώην υπουργός επισημαίνει ότι «η Τουρκία με τις απειλές της δεν πιέζει την Ελλάδα, την Ευρώπη πιέζει» και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, «πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία πρέπει να ισχύσει, πρέπει να εφαρμοστεί. Ότι, δηλαδή, οι πρόσφυγες που δεν δικαιούνται άσυλο στην Ευρώπη θα επιστρέφουν στην Τουρκία». Η Ντόρα Μπακογιάννη γιορτάζει στο ιστορικό σπίτι! Τι δήλωσε;

Σε ερώτηση για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα πρωτογενή πλεονάσματα, η Ντόρα Μπακογιάννη απαντά ότι «η έλλειψη επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατανοητή, άλλωστε δυο μήνες μετά τις εκλογές δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει και αποδεχτεί την ήττα τους» και υπογραμμίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ακριβώς αυτό που είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Δίνει καθημερινές μάχες για να αποκτήσει η χώρα πολιτική αξιοπιστία, ώστε σύντομα να κερδίσουμε τη μείωση των πλεονασμάτων».

«Η ΝΔ δεν θα μετατρέψει τη Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών»

Τέλος για το ενδεχόμενο να ζητήσει η ΝΔ εξεταστική για Novartis και ΔΕΗ η πρώην υπουργός δηλώνει ότι «η ΝΔ δεν επιδιώκει να μετατρέψει τη Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών και δεν θέλει να πάρει τη ρεβάνς» συμπληρώνει όμως ότι αν προκύψουν ευθύνες από την Δικαιοσύνη η Βουλή δεν μπορεί παρά να τις ερευνήσει.

Αλέξης Τσίπρας: "Δώσαμε μάχη επί 4.5 χρόνια να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα!"

"Δώσαμε μάχη επί 4.5 χρόνια να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα!" δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας! Δείτε ακόμα: "Γκάφα και προχειρότητα από την πλευρά του πρωθυπουργού"

Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, είπε ότι η χώρα είχε ανθρωπιστική κρίση, ανεργία στο 27%, οχτώ συνεχόμενα χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης με τη χώρα να έχει χάσει σωρευτικά το 25% του πλούτου της, αποεπένδυση σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες, τράπεζες στα όρια της κατάρρευσης, άδεια ταμεία, αδυναμία εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, ολοκληρωτική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

«Αυτήν την πραγματικότητα ολέθρου κλήθηκε να διαχειριστεί η νέα μας τότε, κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε ότι μετά την συμφωνία του Ιουλίου και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η εντολή μας ήταν σαφής και καθαρή: Να σταματήσουμε την πορεία καταστροφής. Να βγάλουμε την Ελλάδα από την μνημονιακή συνθήκη. Να της δώσουμε πίσω την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία της. Να στηρίξουμε τους αδύνατους. Θεωρώ ότι τιμήσαμε αυτή την εντολή».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι πολίτες γνωρίζουν πώς ζούσαν το 2015 και γνωρίζουν πού και πώς ζουν σήμερα.

Τα 15 μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ! (Video)

Θέτοντας την ανάπτυξη ως απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα πλέγμα μέτρων και δράσεων που θα ελαφρύνουν τα φορολογικά βάρη για πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει στήριξη πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Κυριάκος Μητσοτάκης: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους περιφερειάρχες! (Video)

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ:

  1. Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.
  2. Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%.
  3. Άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
  4. Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%.
  5. Μειώνεται ο φόρος στα μερίσματα από 10% σε 5%.
  6. Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων.
  7. Αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.
  8. Μεσοπρόθεσμα, αλλά όχι εντός του 2020, καταργούνται το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης.
  9. Μέσα στο 2020 θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.
  10. Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.
  11. Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί.
  12. Θα δοθεί μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.
  13. Διατηρείται το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020.
  14. Από την 1η Ιουλίου του 2020 ξεκινά η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες, έως και το 2023. Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν μειωθεί κατά 1 περίπου μονάδα. Θα προβλέπεται μόνο για εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.
  15. Θεσπίζεται άμεσα προσαύξηση στην αμοιβή των μερικώς απασχολούμενων κατά 10% την ώρα για υπερωριακή απασχόληση.

Κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «Ανάπτυξη για όλους», δίνοντας λεπτομερή στοιχεία για το πώς σκοπεύει να επαναφέρει τη χώρα και την οικονομία σε μια κανονικότητα. Αναφέρθηκε, επίσης, σε όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα για το οποίο υπάρχει σχέδιο, ενώ μίλησε για τα έργα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη Θεσσαλονίκη αλλά και γενικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share