Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020

Ένοχοι Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο στέκι «Συνεργείο»

Δείτε λεπτομέρειες...

13 Σεπτεμβρίου 2019 11:16
Ένοχοι Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο στέκι «Συνεργείο»

Σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την απαλλαγή τους, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό και τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σχετικά με την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013.

Να σας θυμίσουμε τα ποσοστά που σημείωσε η Χρυσή Αυγή στις φετινές εκλογές: Εκλογές 2019: Το 13% των νέων επιλέγει..Χρυσή Αυγή!

Ένοχα κρίθηκαν επίσης για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία, πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, την παύση της ποινικής δίωξης για την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και για τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ δυο εξ αυτών απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες.

Σημειώνεται, ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, καθώς όπως είχε πει, ο νέος ποινικός κώδικας έφερε σημαντικές αλλαγές:

«Επειδή είμαστε σε μεταβατικό στάδιο με το νέο Ποινικό Κώδικα εξαντλώ την πρότασή μου στο δικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά για τους κατηγορούμενος καθώς υπάρχουν κολλήματα δικονομικού χαρακτήρα. Ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας έφεραν μεγάλες διαφοροποιήσεις και αλλαγές. Το κατά πόσο θα είναι επιτυχημένα θα φανεί στην πράξη».

Το δικαστήριο συνεδρίαζει αυτή την ώρα επί των ελαφρυντικών.

Χρυσή Αυγή: Δεν δέχεται την ήττα! Έξαλλος ο Κασιδιάρης!

Δεν μπορούν ακόμη να δεχθούν στη Χρυσή Αυγή ότι δεν μπαίνουν στη Βουλή. Μπορεί το ακροδεξιό μόρφωμα στις εκλογές του 2012 να συγκέντρωσε υψηλό ποσοστό, όμως το 2019 οι Έλληνες ψήφισαν «όχι» στη Χρυσή Αυγή.

Χαρακτηριστικό του ότι δεν μπορούν να δεχθούν την ήττα τους είναι ότι σύσσωμη η ηγετική ομάδα απειλεί.

Πρώτα ο Νίκος Μιχαλολιάκος με τις δηλώσεις που έκανε ότι η Χρυσή Αυγή θα παραμείνει στους δρόμους, από όπου ξεκίνησε, στη συνέχεια ο Ηλίας Παναγιώταρος, που δεν μπορεί να δεχθεί ότι δεν είναι πλέον βουλευτής, και τώρα ο Ηλίας Κασιδιάρης, που γράφει: «Προχωράμε σε άμεση επανακαταμέτρηση των ψήφων σε όλη την επικράτεια!».

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις προστατευόμενου μάρτυρα!

Χρυσή Αυγή: Διακόπηκε η δίκη λόγω κατάρρευσης κατηγορούμενου!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share