Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Θλίψη στην πολιτική σκηνή: Ο τρόπος που αποχαιρετούν οι πολιτικοί τον Αντώνη Λιβάνη!

''Σφράγισε με το ήθος του μια ολόκληρη εποχή''

11 Σεπτεμβρίου 2019 22:41
Θλίψη στην πολιτική σκηνή: Ο τρόπος που αποχαιρετούν οι πολιτικοί τον Αντώνη Λιβάνη!

Πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι αποχαιρετούν με δηλώσεις τους τον Αντώνη Λιβάνη, επί χρόνια στενό συνεργάτη του Αντρέα Παπανδρέου, που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, σε ηλικία 94 ετών.


«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον δικό μας άνθρωπο, τον αγαπημένο μας Αντώνη Λιβάνη. Στην πρώτη γραμμή της αντιστασιακής δράσης ενάντια στη δικτατορία και με συνεχή και συνεπή παρουσία στους προοδευτικούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Ως ο στενότερος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου τίμησε την εμπιστοσύνη του και υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία που σφράγισε με την δημόσια παρουσία , την προσφορά και το ήθος του μια ολόκληρη εποχή. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και θα τον τιμούμε πάντα. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον δικό μας άνθρωπο, τον αγαπημένο μας Αντώνη Λιβάνη. Στην πρώτη γραμμή της αντιστασιακής δράσης ενάντια στη δικτατορία & με συνεχή & συνεπή παρουσία στους προοδευτικούς πολιτικούς & κοινωνικούς αγώνες. (1/3)


Σε πιο προσωπικό τόνο ο αποχαιρετισμός του Γιώργου Παπανδρέου, που έγραψε στο Twitter: «Η θλίψη για τη φυγή σου, μεγάλη. Έγραψες έναν συγκλονιστικό κύκλο ζωής. Αφήνεις ένα βαθύ αποτύπωμα. Καλό σου ταξίδι, Αντώνη».

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου για το θάνατο του Αντώνη Λιβάνη:
«Η θλίψη για τη φυγή σου, μεγάλη.
Έγραψες έναν συγκλονιστικό κύκλο ζωής.
Αφήνεις ένα βαθύ αποτύπωμα.
Καλό σου ταξίδι, Αντώνη.»


Τσίπρας: Παράδειγμα σεμνότητας και αφοσίωσης στο λαό

«Ο Αντώνης Λιβάνης υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της προοδευτικής παράταξης, παρών για δεκαετίες στους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, δικαιοσύνη και πρόοδο. Ένα παράδειγμα σεμνότητας και αφοσίωσης στο λαό και την Ελλάδα, η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους του», έγραψε στο προφίλ του στο facebook ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που τα τελευταία χρόνια είχε και προσωπική σχέση με τον Αντώνη Λιβάνη.


«Έφυγε» σήμερα μια μεγάλη προσωπικότητα της μεταπολεμικής πολιτικής ζωής που σημάδεψε την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης. Στον Ηλία Λιβάνη και σε ολόκληρη την οικογένεια, θερμά συλλυπητήρια.

Φώφη Γεννηματά: "Εθνική υπόθεση αποτελεί το θέμα της Παιδείας"!

"Εθνική υπόθεση αποτελεί το θέμα της Παιδείας" δήλωσε η Φώφη Γεννηματά! Στο 1ο Δημοτικό σχολείο Μοσχάτου βρέθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ! Φώφη Γεννηματά: "Ο Τσίπρας άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή της συντηρητικής παράταξης"!

«Καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά σε όλους, στα παιδιά, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς. Ξέρουμε τον αγώνα τους και την αγωνία τους σε συνθήκες που μερικές φορές είναι και δύσκολες, γιατί τα σχολεία μας απέχουν ακόμα από τις προσδοκίες μας», είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά μετά το τέλος του αγιασμού.

Και πρόσθεσε: «Γι' αυτό είναι δική μας ευθύνη, δική μας υποχρέωση να συνεννοηθούμε, να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να δώσουμε στα παιδιά μας καλύτερα εφόδια. Η Παιδεία είναι εθνική υπόθεση».

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στον αγιασμό των σχολείων μαζί με τα παιδιά! (Video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στα παιδιά την πρώτη μέρα της επιστροφής τους στα σχολεία!

Επισκέφθηκε το 7ο δημοτικό σχολείο Γαλατσίου για τον αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς! Η υποδοχή του πρωθυπουργού ήταν θερμή από γονείς και μαθητές!

Κατά την είσοδό του δέχτηκε χειροκροτήματα, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που τον προσέγγισαν για να του μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Μια μητέρα έξι παιδιών, η κυρία Γεωργία, πλησίασε τον πρωθυπουργό, του συστήθηκε και συνομίλησε μαζί του για λίγη ώρα. Ένας κύριος μάλιστα φώναξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «Μας έσωσες κύριε πρωθυπουργέ μου. Λεβέντη μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης φύτεψε μια ελιά στο σχολείο από χώμα κομποστοποίησης, ενώ τα παιδιά τού έκαναν δώρο έναν βασιλικό.

Τον πρωθυπουργό συνόδευε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους περιφερειάρχες! (Video)

Σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το σύνολο των Περιφερειαρχών, με αντικείμενο «τα αναπτυξιακά προγράμματα, σχέδια δράσεων, προγραμμάτων και πολιτικών». Έχει συμφωνηθεί η συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό «να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Υπουργό Επικρατείας να χορηγηθούν τριψήφιοι αριθμοί επικοινωνίας και στους Περιφερειάρχες, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία τόσο μεταξύ τους όσο και με τους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος. Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτά που αφορούν στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή.

Στην έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Καλημέρα και καλώς ήρθατε στο Μέγαρο Μαξίμου, στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση ενός οργάνου το οποίο θέλω να αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά, να συνεδριάζει τακτικά -μια φορά το δίμηνο- και να συζητά συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία αφορούν την καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των περιφερειών. Και χαίρομαι που σήμερα κάνουμε τα εγκαίνια αυτής της πρωτοβουλίας -για την οποία θυμίζω ότι είχα δεσμευτεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου- παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, του Υπουργού Ανάπτυξης, του Υπουργού Επικρατείας και του επιτελείου μας για να προδιαγράψουμε -κατ’ αρχάς- και να περιγράψουμε τον τρόπο με τον οποίον πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργήσει το όργανο αυτό, αλλά να βάλουμε και μια συγκεκριμένη ατζέντα σε δύο πλαίσια για τους βασικούς στόχους που θέλουμε να διέπουν την πολιτική μας γύρω από την περιφερειακή ανάπτυξη.

Θα ήθελα σήμερα να συζητήσουμε βασικά τρία θέματα. Το πρώτο ζήτημα αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε για μια εθνική πολιτική στα ζητήματα περιφερειακής ανάπτυξης. Έχουμε μαζί μας τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα έχουμε μαζί μας και τους Γενικούς Γραμματείς, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, για να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες χρηματοδότησης που αφορούν τις περιφέρειες, καθώς τα ποσά τα οποία καλείστε να διαχειριστείτε είναι πάρα πολύ σημαντικά -5,6 δις στο σύνολό τους. Είναι απολύτως κρίσιμο να μην έχουμε καθυστερήσεις στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ, αλλά και οι πολιτικές αυτές να είναι εναρμονισμένες με την κεντρική αναπτυξιακή πολιτική. Γιατί, στο παρελθόν, δεν εκτιμώ ότι υπήρχε κατ’ ανάγκη αυτός ο απαραίτητος συντονισμός μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και περιφερειακής ανάπτυξης, όπως τη δρομολογούσαν οι δικές σας δράσεις.

Το δεύτερο ζήτημα το οποίο θα μας απασχολεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, αφορά τις πολιτικές γύρω από την κοινωνική συνοχή, όπου οι περιφέρειες έχουν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Τονίζω την κοινωνική συνοχή, διότι το κεντρικό μήνυμα ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είναι: Ανάπτυξη για όλους. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Και οι πολιτικές κοινωνικής συνοχής που δρομολογούνται από τις περιφέρειες είναι εξαιρετικά σημαντικές για να εξασφαλίσουμε ότι, καθώς η χώρα επιστρέφει σε μια τροχιά ευημερίας, όλοι οι Έλληνες πολίτες θα καρπωθούν αυτήν την ευημερία. Και, αν υπάρχει ανάγκη υποστήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας -που υπάρχει ανάγκη υποστήριξης- αυτοί θα καλυφθούν και θα υποστηριχθούν, όπως έχουμε ευθύνη στο πλαίσιο ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους, όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share