Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέο «χαστούκι» στον Μπόρις Τζόνσον! Παραιτήθηκε ο αδερφός του με αιχμές! (photo-video)

Χαμός!

5 Σεπτεμβρίου 2019 15:44
Νέο «χαστούκι» στον Μπόρις Τζόνσον! Παραιτήθηκε ο αδερφός του με αιχμές! (photo-video)

Δεν ξέρει από που του έρχονται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Μετά τα απανωτά χαστούκια στην Βουλή, τώρα το ίδιο του το αίμα, ο μικρότερος αδερφός του, Τζο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι παραιτείται από υπουργός και βουλευτής! "Κότα με σ@@@α πολιτική!": Τα "γαλλικά" που ακούστηκαν στο βρετανικό κοινοβούλιο!

Δηλώνει διχασμένος ανάμεσα στην πίστη στην οικογένεια και το εθνικό συμφέρον!

Ο Τζο Τζόνσον, αδελφός του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, παραιτείται από την θέση του υφυπουργού και από την βουλευτική του έδρα επικαλούμενος σύγκρουση ανάμεσα στην πίστη προς την οικογένεια και το εθνικό συμφέρον. «Ήταν τιμή μου που εκπροσώπησα το Ορπινγκτον επί εννέα χρόνια και που υπηρέτησα ως υπουργός υπό τρεις πρωθυπουργούς», δήλωσε ο Τζο Τζόνσον. «Τις τελευταίες εβδομάδες βρέθηκα διχασμένος ανάμεσα στην πίστη προς την οικογένεια και το εθνικό συμφέρον – είναι μία ανεπίλυτη πιεστική κατάσταση και είναι η στιγμή για άλλους να αναλάβουν τους ρόλους μου ως βουλευτή και υπουργού».

Μην διαγράψεις τους 21 αντάρτες! Θα χάσουμε στις εκλογές

Την ίδια ώρα ανησυχίες και δυσαρέσκεια εκφράζονται στο κόμμα των Συντηρητικών για τους χειρισμούς που αφορούν τη διαγραφή των 21 «ανταρτών» βουλευτών, ως συνέπεια της απόφασής τους να μην στηρίξουν την κυβέρνηση στις ψηφοφορίες επί του νομοσχεδίου που προβλέπει την αναβολή του Brexit και τον αποκλεισμό μίας εξόδου χωρίς συμφωνία. Τέλος ο Θεόδωρος Γιάνναρος από τη ΝΔ! Το διέγραψαν ύστερα από ρατσιστικό σχόλιο!

Βουλευτές του κόμματος υποστηρίζουν ότι οι Τόρις δεν θα καταφέρουν να κερδίσουν σε εκλογές χωρίς μία διευρυμένη βάση ψηφοφόρων και εκπροσώπων από όλες τις πλευρές και ζητούν από την Ντάουνινγκ Στριτ να επανεξετάσει γρήγορα το ζήτημα της διαγραφής. Μία ομάδα περίπου 100 Συντηρητικών της μετριοπαθούς ομάδας του κόμματος «Ένα Έθνος» υπέγραψαν επιστολή, που απευθύνεται στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ζητώντας του να ανατρέψει την απόφασή του να διαγράψει τους 21 αντάρτες βουλευτές.

Οι βουλευτές που διαγράφηκαν δεν θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν υποψηφιότητα με το Συντηρητικό κόμμα σε περίπτωση εκλογών, ενώ, όπως άφησαν να διαφανεί, οι τρεις πρώην υπουργοί Φίλιπ Χάμοντ, Ντέιβιντ Γκοκ και Ρόρι Στιούαρτ αναμένεται να θέσουν υποψηφιότητα ως «ανεξάρτητοι Συντηρητικοί».

Δυσαρέσκεια στο κυβερνών κόμμα επικρατεί και γύρω από το ρόλο του ανώτερου πολιτικού συμβούλου του πρωθυπουργού, του Ντόμινικ Κάμινγκς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Μπόρις Τζόνσον με τους αντάρτες βουλευτές, πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο. Κυριάκος Μητσοτάκης: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους περιφερειάρχες! (Video)

Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο κάνουν λόγο για προσπάθεια του Κάμινγκς να σαμποτάρει ένα συμβιβαστικό σχέδιο που έθεσαν κατά τη συνάντηση οι αντάρτες βουλευτές, προτείνοντας στην κυβέρνηση να ορίσει μία ημερομηνία για την ψηφοφορία των βουλευτών στο νομοσχέδιο που αποκλείει το Brexit χωρίς συμφωνία, αλλά μετά την ευρωπαϊκή Σύνοδο του Οκτωβρίου. Έτσι οι βουλευτές θα είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν πώς διαμορφώνεται το διαπραγματευτικό σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον και μετά να ψηφίσουν εάν χρειάζεται επιπλέον παράταση στις διαπραγματεύσεις. Σχετική πρόταση, που παρουσιάστηκε στη συνάντηση από τον πρώην υπουργό Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ, δέχθηκε έντονες λεκτικές επιθέσεις από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού.

Brexit: Το χάος πλησιάζει μαζί και οι συνέπειες για την Βρετανία!

Το χάος πλησιάζει λόγω Brexit μαζί όμως έρχονται και οι συνέπειες για την Βρετανία! Κίνηση βόμβα από τον Μπόρις Τζόνσον!

Το κυνικό σχέδιο του Τζόνσον να εμποδίσει τους βουλευτές να βάλουν φρένο στην παράτολμη πορεία, που ο ίδιος οδηγεί τη Βρετανία, προς ένα άτακτο Brexit στις 31 Οκτωβρίου έχει προκαλέσει θύελλα οργής στη χώρα. Και μολονότι ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμένει ότι η κίνησή του δεν έχει καμία σχέση με το διαζύγιο της χώρας από την ΕΕ, οι ενέργειές του κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, έστω κι αν είναι νόμιμες από τεχνικής άποψης.

Το παιχνίδι ωστόσο, όπως σχολιάζουν αναλυτές, δεν έχει χαθεί ακόμη για τους αντιπάλους του, που μπορούν να ανατρέψουν, αν οργανωθούν, τα σχέδιά του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες ενός άτακτου Brexit θα είναι τρομακτικές για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι (βασικότερες) συνέπειες του άτακτου Brexit

Ακόμη και η ανάλυση της ίδιας της κυβέρνησης των Τόρηδων προβλέπει ότι με μια έξοδο από την Ένωση χωρίς συμφωνία η βρετανική οικονομία μετά από μια δεκαπενταετία θα είναι συρρικνωμένη κατά 9%, απ’ ό,τι αν παρέμενε στην ΕΕ. Ο Τζόνσον λέει ότι οι προετοιμασίες για τις άμεσες επιπτώσεις «είναι κολοσσιαίες, εκτεταμένες και φανταστικές». Αλλά οι ειδικοί προβλέπουν μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα, «μπλακ άουτ» στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας, πλήγματα στις εξαγωγές και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της χώρας, στην τουριστική της βιομηχανία κ.λπ.

Τεράστιο το πλήγμα για το εμπόριο

Ευθύς μόλις αποχωρήσει άτακτα η Βρετανία από την ΕΕ, λόγω του καθεστώτος «τρίτης χώρας» οι εξαγωγές της θα υπόκεινται σε δασμούς από την Ένωση, που θα απειλήσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της.

Συναγερμός έχει σημάνει και στις βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ενόψει της απειλής επιβολής υψηλών δασμών και της γραφειοκρατίας, που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στα σύνορα με την Jaguar Land Rover να προειδοποιεί ότι αυτό μπορεί να σημάνει διακοπή της παραγωγής με ημερήσιο κόστος 60 εκατ. λιρών!

Ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα

Η έκθεση “Yellowhammer” της βρετανικής κυβέρνησης προβλέπει ότι θα υπάρξουν ελλείψεις σε τρόφιμα, που θα οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών τους, ενώ θα σημειωθούν καθυστερήσεις και στις εισαγωγές φαρμάκων από την Ευρώπη με το κοινό και τις επιχειρήσεις να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό απροετοίμαστες για ένα άτακτο Brexit, καθώς η κόπωση από τις χαοτικές διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία εξόδου έχει επηρεάσει αρνητικά την εκπόνηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης.

Ελλείψεις αναμένονται και στα καύσιμα, που θα επιδεινωθούν καθώς οι Βρετανοί θα σπεύδουν αλαφιασμένοι στα πρατήρια.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share