Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Σάλος με υπουργό! Δείτε τι έκανε στα έδρανα της Βουλής! (photo-video)

Σοκ!

4 Σεπτεμβρίου 2019 11:18
Σάλος με υπουργό! Δείτε τι έκανε στα έδρανα της Βουλής! (photo-video)

Σάλος έγινε με Βρετανό υπουργό ο οποίος το βράδυ της Τρίτης στη κρίσιμη συζήτηση εν όψει Brexit αποφάσισε να ξεκουραστεί πάνω στα έδρανα! Η δήλωση κόλαφος που κάνει το γύρω του κόσμου: " Οι αντιφρονούντες θα... αποκεφαλίζονται!"

Συγκεκριμένα, η συζήτηση στη βρετανική Βουλή το βράδυ της Τρίτης ήταν μια από τις πιο κρίσιμες ενόψει του Brexit καθώς θα έκρινε ποιος θα έπαιρνε τα ηνία των χειρισμών με το τελικό αποτέλεσμα να είναι κόλαφος για τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον καθώς οι βουλευτές αποφάσισαν να υπερψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που θα καθιστά αδύνατη την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, δεν φάνηκε να επηρεάζει και πολύ τον Τζέικομπ Ρις-Μογκ, τον υπουργό της κυβέρνησης Τζόνσον αρμόδιο για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο τον οποίο οι κάμερες κατέγραψαν να έχει «χυθεί» στα έδρανα και, μάλιστα, της πρώτης σειράς.

Όπως ήταν αναμενόμενο βουλευτές κατηγόρησαν τον Ρις-Μογκ για περιφρόνηση του κοινοβουλίου με άλλους βουλευτές να του φωνάζουν να σηκωθεί.

Πρόκειται για την ενσάρκωση της έλλειψης σεβασμού και της υπεροψίας, δήλωσε η βουλευτής των Εργατικών, Άννα Τάρλεϊ.

Από την κριτική δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι χρήστες του Twitter οι οποίοι «πείραξαν» το επίμαχο καρέ τρολάροντας τον Ρις-Μογκ και την κυβέρνηση Τζόνσον.

Τραγικό: Πέθανε την ώρα που δικαζόταν!

Τραγικό: Πέθανε την ώρα που δικαζόταν!

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι πέθανε σε ηλικία 67 ετών κατά τη διάρκεια της δίκης του, όπως αναφέρει το Reuters. "Πάρτι ρουσφετιών": Και η γυναίκα του Θεοχαρόπουλου στην Εθνική Βιβλιοθήκη!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μόρσι έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια δίκης και στην συνέχεια εξέπνευσε.

Ο Μόρσι εξελέγη δημοκρατικά το 2012, μετά την Αραβική Άνοιξη το 2011 οπότε σήμανε το τέλος της 30ετούς κυριαρχίας του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Στη συνέχεια καταδικάστηκε μετά από μαζικές διαμαρτυρίες και στρατιωτικό πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2013. Υπηρέτησε μόνο ένα χρόνο της τετραετούς θητείας, ενώ η οργάνωση στην οποία ανήκε, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, έκτοτε έχει απαγορευτεί.

Τραγικό: Πέθανε την ώρα που δικαζόταν!

Ο Μόρσι υπήρξε ηγετικό μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και μέλος του Γραφείου Σχεδιασμού της (το 15μελές «Maktab al-Irshad»). Εξελέγη ως ανεξάρτητος βουλευτής στο Λαϊκό Κοινοβούλιο της Αιγύπτου το 2000, καθώς το καθεστώς Μουμπάρακ είχε απαγορεύσει την κάθοδο της Αδελφότητας ως νόμιμο σχηματισμό στις εκλογές. Παρέμεινε στο βουλευτικό αξίωμα μέχρι το 2005. Στις 30 Απριλίου του 2011, μετά τις πρώτες εξεγέρσεις στην χώρα κατά της κυβέρνησης Μουμπάρακ, ο Μόρσι αναλαμβάνει πρώτος πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος, από την Μουσουλμανική Αδελφότητα, Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης.

Έπειτα από την ανατροπή του, ο Μόρσι αντιμετώπισε πολλές κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες η προτροπή σε βία και η κατασκοπία. Τον Απρίλιο του 2015 το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μόρσι και άλλους 12 κατηγορουμένους, ανάμεσα στους οποίους και τον Μοχάμεντ Μπελτάγκι, πρώην βουλευτή, για τη σύλληψη και δολοφονία των διαδηλωτών του 2011 και για προτροπή σε βία. Όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από την κατηγορία για φόνο, ενώ ο Μόρσι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 ετών. Ο Μόρσι δικάστηκε ξέχωρα για κατασκοπία, τρομοκρατία και απόδρασή του από τις φυλακές και καταδικάστηκε σε θάνατο στις 16 Μαΐου, όπως και άλλοι κατηγορούμενοι.

Τον Ιούνιο του 2016 ο Μόρσι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη επειδή πέρασε κρατικά μυστικά στο Κατάρ. Ορισμένοι συγκατηγορούμενοι δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν για το ίδιο αδίκημα σε θάνατο αλλά ερήμην.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share