Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τάκης Θεοδωρικάκος: "Δεν έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο"

Τι δήλωσε σε συνέντευξη του;

3 Σεπτεμβρίου 2019 14:19
Τάκης Θεοδωρικάκος:

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη του δήλωσε ότι "δεν έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο"! Επίσης τόνισε ότι είναι πολύ λυπηρό που ακόμα και τώρα, έχουν περάσει δύο μήνες από τις εκλογές, και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει να δει τα πράγματα με λογική και αντικειμενικότητα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών!

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ακόμα ότι ο αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα δεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τους περιφερειάρχες της χώρας για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης. Για το θέμα των απορριμμάτων, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «πρωταρχική θέση σε ολόκληρη τη χώρα έχει η αποτελεσματική και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος», ενώ ειδικά για την Αττική έκανε λόγο για «ωρολογιακή βόμβα». Να σας θυμίσουμε: Ο Βρούτσης βάζει τέλος στο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των εργαζομένων!

«Είμαστε αποφασισμένοι, είναι θέμα υγείας, πολιτισμού και οικονομίας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλο τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με ένα ολοκληρωτικό σχέδιο.

Είναι μια βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εσωτερικών, δεν θα κάνουμε πίσω και είναι μια απαίτηση της κοινωνίας και θα κριθούμε για τα αποτελέσματά μας αυτή την τετραετία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τάκης Θεοδωρικάκος: "Ο ΣΥΡΙΖΑ μας άφησε 9.000 υπεράριθμους συμβασιούχους!" (Video)

ΣΥΡΙΖΑ μας άφησε 9.000 υπεράριθμους συμβασιούχους στο Δημόσιο!" δήλωσε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος! Είπε πως έγιναν πολλές προσλήψεις προσωπικού κατά τους μήνες Απρίλιο, Μαίο, Ιούνιο.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, το προσληφθέν προσωπικό για κάλυψη εκτάκτων αναγκών έπρεπε να είναι 48.000 άτομα ενώ αυτή την στιγμή έχει φτάσει στους 57.000, γεγονός το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλειψε να δημοσιοποιήσει. Να σας θυμίσουμε: Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Άδωνι Γεωργιάδη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού!

«Δεν θέλω να είμαι άδικος, είναι γνωστό πως για πολλές δεκαετίες κυβερνήσεις έσπρωχναν τον αριθμό των εκτάκτων προσλήψεων προς τα πάνω σε περιόδους εκλογών. Οι τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν συνέβαλαν κατά πολύ σε αυτό όπως φαίνεται και γι’ αυτό τώρα αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κος Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν οι συμβάσεις των εν λόγω προσληφθέντων καθώς η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να φερθεί άδικα σε κανέναν ωστόσο από εδώ και πέρα πρόκειται να μπει προγραμματισμός προκειμένων να μην ξανασυμβούν τέτοιες πολιτικές οι οποίες όπως υπογράμμισε είναι σε βάρος της κοινωνίας.

«Θα μελετήσω τα στοιχεία όσον αφορά το ζήτημα ώστε να υπάρξει πλήρη διαφάνεια αλλά θα μπει τάξη.» είπε συγκεκριμένα.

«Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι αυτή η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, είναι αποφασισμένη και θα φέρει στη βουλή προς νομοθέτηση σχέδιο κεντρικού προγραμματισμού προσλήψεων από υπουργείο Εσωτερικών για να μην ξεφύγουμε.», πρόσθεσε.

Όπως διευκρίνισε η υπέρβαση στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού εντοπίζεται σε πλήθος υπηρεσιών διαφόρων κλάδων, με ενδεικτικούς αυτούς της καθαριότητας, της φύλαξης ή της σίτισης την ώρα που έτσι κι αλλιώς υπήρχε πρόβλεψη για διορισμό μόνιμου προσωπικού.

«Αυτό που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση είναι μια γενικότερη εικόνα διάλυσης του κράτους, κανείς δεν έπαιρνε ευθύνη για τίποτα.» σχολίασε ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για την βοήθεια εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Σαμαρά!

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε με την βοήθεια του Σαμαρά!

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού «έστησε» ψηφοφορία - φιάσκο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, εις βάρος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και με την βοήθεια του Αντώνη Σαμαρά! Να σας θυμίσουμε: Ποιά είναι η "σκιώδης κυβέρνηση" του ΣΥΡΙΖΑ; (Ονόματα)

Τα... περίεργα της ανακοίνωσης όμως δεν σταματούν εδώ, αφού στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως ο κύριος Μητσοτάκης δεν μπορεί να «κάνει υποδείξεις» εάν προηγουμένως δεν έχει πετύχει «έστω κατ' ελάχιστο την αναγνώριση και την αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγέτης, τόσο στο κόμμα του όσο και διεθνώς»!

Τέλος, η πρωτοφανής ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνεται με μια ειρωνία για την σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ: «Ας μην ξεχάσει σήμερα που θα συναντήσει την Α. Μέρκελ που έχει εκλεγεί και επανεκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματός της, να της πει ότι είναι κολλημένη στην καρέκλα και αρνείται την κρίση των πολλών»!


Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κ. Μητσοτάκης καλό είναι να μη μας θυμίζει τον τρόπο εκλογής του γιατί για να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. χρειάστηκε να συνωμοτήσει με τον κ. Σαμαρά ώστε να οδηγήσει την πρώτη ψηφοφορία σε φιάσκο και να αποτρέψει την βέβαιη τότε εκλογή του κ. Μειμαράκη.

Επίσης, αν ποτέ καταφέρει να πετύχει έστω κατ' ελάχιστο την αναγνώριση και την αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγέτης, τόσο στο κόμμα του όσο και διεθνώς, τότε να μας κάνει υποδείξεις.

Υ.Γ. Ας μην ξεχάσει σήμερα που θα συναντήσει την Α. Μέρκελ που έχει εκλεγεί και επανεκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματός της, να της πει ότι είναι κολλημένη στην καρέκλα και αρνείται την κρίση των πολλών.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share