Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γιώργος Πατούλης: Ορκίστηκε περιφερειάρχης Αττικής! (Video)

Στο Ζάππειο, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Μαρίνα Σταυράκη!

30 Αυγούστου 2019 14:53
Γιώργος Πατούλης: Ορκίστηκε περιφερειάρχης Αττικής! (Video)

Ο Γιώργος Πατούλης ορκίστηκε περιφερειάρχης Αττικής το απόγευμα της Πέμπτης! Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» πολλοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και βουλευτές από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Από νωρίς το απόγευμα κατέφθασαν στον καθορισμένο χώρο, εκπρόσωποι του πολιτικού κι επιχειρηματικού κόσμου, τιμώντας με την παρουσία τους τον νέο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Ο νέος περιφερειάρχης κατέφθασε στο Ζάππειο, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρίνα Σταυράκη - Πατούλη και τον γιο του Αλέξανδρο, και πολλοί από τους παρευρισκόμενους έσπευσαν να ανταλλάξουν μια χειραψία μαζί του και να του ευχηθούν «καλή θητεία».

«Θα δουλέψουμε ενωμένοι, με προτεραιότητα στις ανάγκες των πολιτών» δήλωσε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητά του να καταστήσει την Αττική ως μία από τις ισχυρότερες Περιφέρειες της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στην επιλογή να τελεστεί η ορκωμοσία στο Ζάππειο, ο Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για ένα χώρο με ισχυρό συμβολισμό, επικαλούμενος την υπογραφή πριν από 40 χρόνια από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, της συμφωνίας ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ και έτσι η Ελλάδα έγινε το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.

«Αποτελεί συνειδητή πολιτική μας επιλογή να πραγματοποιηθεί η τελετή σ΄ένα χώρο που είναι απόλυτα ταυτισμένος με την ευρωπαϊκή ιδέα» τόνισε και πρόσθεσε πως αναδεικνύει την αποφασιστικότητα της νέας διοίκησης να δώσει έμφαση στην εξωστρέφεια της Περιφέρειας, με στόχο να πρωταγωνιστήσει στην οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε πως στόχος είναι η ισότιμη αντιμετώπιση και των 66 Δήμων της Αττικής ,χωρίς κομματικούς ή άλλους διαχωρισμούς , με βάση τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα διαμήνυσε πως θα εργαστεί συστηματικά μαζί με τους συνεργάτες του για να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν, με σεβασμό στο έργο που προηγήθηκε και πως δεν θα διστάσει να «συγκρουστεί» με ξεπερασμένες αντιλήψεις και ιδεοληψίες.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής διεμήνυσε πως προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι σε συνεργασία με το κράτος, είναι η Αττική να γίνει ελκυστικός προορισμός για νέους επενδυτές, αλλά και περισσότερους τουρίστες, όχι μόνον στην Αθήνα, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της .

Παρών ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, o ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου ζητά η εισαγγελέας!

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας σχετικά με την υπόθεση της Novartis ζητεί η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Νovartis: Στον εισαγγελέα για εξηγήσεις καλείται ο Ανδρέας Λοβέρδος!

Παράλληλα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας με διάταξή της θέτει στο αρχείο τη δικογραφία σε ό,τι αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς δεν προέκυψε σε βάρος τους καμία ένδειξη περί τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός διαβιβάζει (όπως προβλέπει ο νόμος και το Σύνταγμα), μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή τη δικογραφία για τον πρώην υπουργό Υγείας και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο, ζητώντας την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της δωροδοκίας (κακούργημα).

Κι αυτό διότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προέκυψαν «επαρκείς ενδείξεις» για την άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού, με τους εισαγγελείς να αποστέλλουν στη Βουλή και ένα πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει.

Ο πρώην υπουργός είχε κληθεί και είχε δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι επί υπουργίας του (την περίοδο Απρίλιος 2011-Μαΐος 2012) εισήχθησαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα παραμένει «ανοιχτή» για τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share