Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Άδωνι Γεωργιάδη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Τι συνέβη και δημιουργήθηκε έντονη αντιπαράθεση;

27 Αυγούστου 2019 15:29
Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Άδωνι Γεωργιάδη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Άδωνι Γεωργιάδη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού λέγοντας ότι δεν έχει υπάρξει κριτική για την κομματική τους ταυτότητα! Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα αποχώρησε από την ψηφοφορία!

Ο υπουργός Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισε υποκριτική την στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα των ανεξάρτητων αρχών είπε «Ξέρετε τι είναι υποκρισία; Να με έχετε εδώ στην εξεταστική επιτροπή και για 6 ώρες να με ρωτάτε για 23 υποτιθέμενες προσλήψεις επικαλούμενοι μια κόλλα Α4 που είχε ο Πολάκης και σήμερα να μην λέτε τίποτα για το επίσημο e-mail που δείχνει ότι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν να γίνουν συγκεκριμένες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ». «Γης μαδιάμ» έγινε ανάμεσα σε Καλλιάνο-Βαρεμένο για τις φωτιές! (Video)

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε κατά την λήξη της συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπου πραγματοποιείται η ακρόαση των προτεινόμενων για την διοίκηση της επιτροπής Ανταγωνισμού.

Παράλληλα, απαντώντας στις αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που υπαινίχθηκαν «βλαπτική σχέση» μεταξύ της κυρίας Ιωάννας Ράντου που προτείνεται για το Δ.Σ. της επιτροπής και του Αθανάσιου Ράντου αντιπροέδρου του ΣτΕ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Κατ' αρχήν ο κ. Ράντος δεν εκδικάζει υποθέσεις που αφορούν την επιτροπή ανταγωνισμού. Επίσης λήγει η θητεία του στο τέλος του έτους. Αλλά ας υποτεθεί ότι ένας κακόβουλος θα μπορούσε να θέσει στο ΣτΕ ζήτημα βλαπτικής σχέσης. Προσέξτε!

Η κυρία Θάνου στην επιστολή της που υπογράφει ως «έκπτωτη πρόεδρος» αναφέρεται στην κα Ράντου και λέει ότι μπορεί να αποτελέσει παράγοντα επηρεασμού στην εκδίκαση της δικής της υπόθεσης. Αυτό όμως αποτελεί υποκρισία. Η κυρία Θάνου είχε μήνυση από επιχειρηματία. Η μήνυση τέθηκε σε αρχείο από την κυρία Ζαΐρη επί προεδρίας της κυρίας Θάνου. Λίγους μήνες μετά η κα Ζαΐρη με μια ψήφο διαφορά, αυτή της κας Θάνου διορίστηκε στην επιτροπή για το ξέπλυμα. Για πείτε μου; Μπορεί ένας κακόβουλος να πει ότι η υπόθεση της καταγγελίας Βγενόπουλου μπήκε στο αρχείο με αντάλλαγμα την ψήφο της κα Θάνου;Για να το λέει η κα Θάνου πάει να πει ότι το έχει δει να γίνεται. Αυτή μας πλασάρετε ως μη έχουσα πολιτική επιρροή. Εγώ δεν θα μπω σε εικασίες. Δικαίως η κα Ζαΐρη έβαλε στο αρχείο την μήνυση Βγενόπουλου και με τον ίδιο τρόπο το ΣτΕ αδέκαστα θα κρίνει την μήνυση της κα Θάνου».

Τέλος, απευθυνόμενος στον Σπ. Λάππα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Μην βάζετε μισές τις δηλώσεις μου. Είπα ότι βγάζουμε την Θάνου από την επιτροπή γιατί είναι ΣΥΡΙΖΑ όπως θα βγάζαμε οποιοδήποτε άλλο που θα ήταν ΝΔ. Δεν την βγάλαμε επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ – που ήταν. Βασικά ήταν Τσίπρας, Παππάς, Παπαγγελόπουλος κλπ - αλλά λόγω πολιτικής επιρροής» ενώ υπογράμμισε ότι για τους νέους προτεινόμενους δεν υπήρξε ουδεμία κριτική για την πολιτική τους ταυτότητα.

Απαντώντας ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι « η τοποθέτηση του υπουργού έγινε με το ίδιο ανοίκειο ύφος. Αν εδώ το θέμα ήταν η εξάλειψη της κομματικής επιρροής θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και με επιτροπή καταναλωτή στην οποία πρόεδρος είναι στέλεχος της ΝΔ. Φέρατε φωτογραφική ρύθμιση για να εξοβελιστεί η κα Θάνου από την επιτροπή ενόψει κρίσιμων αποφάσεων που αφορούν το χώρο του Τύπου. Μιλήσατε για ΚΕΕΛΠΝΟ αν και στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί όταν προστατευόμενος σας έχει παραπεμφθεί για κακουργηματικές πράξεις και εκκρεμεί απόφαση».

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία

Πάντως η πλειοψηφία της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής γνωμοδότησε θετικά για την τοποθέτηση των προτεινόμενων προσώπων για την στελέχωση της επιτροπής. Συγκεκριμένα υπέρ ψήφισε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία είναι αντισυνταγματική ενώ ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 δήλωσαν παρών.

Υπενθυμίζεται ότι για την θέση του προέδρου της επιτροπής έχει προταθεί ο κ. Ιωάννης Λιανός, αντιπροέδρου η κα Καλλιόπη Μπενετάτου και για τις δύο θέσεις μελών – εισηγητών οι κυρίες Μαρία Ιωαννίδου και Μαρία Ιωάννας Ράντου.

Ο διορισμός των υποψηφίων αναμένεται να εγκριθεί αύριο κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Άδωνις Γεωργιάδης: "Μέσα στον Αύγουστο οι ΚΥΑ για το Ελληνικό"!

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την επένδυση στο Ελληνικό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην κάμερα του ΣΚΑΙ.

"Είμαστε σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις ήδη ετοιμάζονται οι ΚΥΑ και την Παρασκευή είχαμε σύσκεψη, θα πάνε όλα παρά πολύ καλά και πολύ γρήγορα" είπε ο κ. Γεωργιάδης.

"Το πρώτο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει σειρά θεμάτων θα κατατεθεί μέσα στον Αύγουστο στη Βουλή, οι ΚΥΑ θα έχουν εκδοθεί αρχές ή μέσα Αυγούστου, αρά θα ανοίξει ο δρόμος για το Ελληνικό. Θα βλέπετε να γίνονται πράγματα με πολύ μεγάλη ταχύτητα" τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

"Σήμερα επεξεργαζόμαστε το νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε, το τρίτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που θα έχει σειρά θεμάτων που αφορούν την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων, όλη τη διαδικασία για το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) για να βγαίνει η έγγραφη στο μητρώο αμέσως, να μην ταλαιπωρείται καμία επιχείρηση. Θα έχει όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για τη λειτουργία της μικρομεσαίας επιχείρησης, να φύγει η γραφειοκρατία από τη μέση" πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.
"Ο πρωθυπουργός ήδη επεξεργάζεται σειρά νομοσχεδίων που βασικό στόχο έχουν την τόνωση της οικονομίας και της ανάπτυξης και η μικρομεσαία επιχείρηση είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας διότι ανάπτυξη ανάπτυξη στην Ελλάδα χωρίς μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν είναι μονό οι μεγάλες επενδύσεις, δεν είναι μόνο το Ελληνικό ή ο Χρυσός, είναι και η μικρομεσαία επιχείρηση ο ελεύθερος επαγγελματίας" είπε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share