Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έλληνας ευρωβουλευτής βγάζει στο σφυρί τρία ακίνητα για χρέη προς την Εφορία! (photo)

Το μήνυμά του στα social media!

20 Αυγούστου 2019 07:06
Έλληνας ευρωβουλευτής βγάζει στο σφυρί τρία ακίνητα για χρέη προς την Εφορία! (photo)

Τρία ακίνητα που είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του το 1955 όταν ο ίδιος ήταν μόλις 3 ετών βγάζει σε πλειστηριασμό ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος. Πρόστιμο 2.000 σε υποψήφιο βουλευτή για ανεπιθύμητα μηνύματα!

Ο λόγος είναι τα χρέη που πρέπει να καλυφθούν και τα οποία απέκτησε από την δωρεών διανεμόμενη εφημερίδα CityPress που είχε υπό την ιδιοκτησία του.

Την είδηση αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο Γιώργος Κύρτσος, ωστόσο καταλήγει με ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για την εξέλιξη του Τύπου. «Η δημιουργία πολλές φορές κοστίζει αλλά πάντα αξίζει!»

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Ρυθμίζονται οφειλές μου με τον εκπλειστηριασμό 3 ακινήτων που κληρονόμησα από τον πατέρα μου το 1955,σε ηλικία 3 ετών.

Χρέη κυρίως της δωρεάν διανεμόμενης City Press που έγραψε ιστορία στον Τύπο αλλά έπεσε θύμα της κρίσης.

Η δημιουργία πολλές φορές κοστίζει αλλά πάντα αξίζει!»

Πόσο είναι ο μισθός των Ευρωβουλευτών;

Κάθε χρόνο περισσότερα από 150.000 ευρώ µπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασµό των ευρωβουλευτών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνει μέχρι και 250.000 ευρώ τον χρόνο για τη µισθοδοσία των συνεργατών τους. Αυτός ο Ευρωβουλευτής απαγορεύεται να βγει από τη χώρα!

Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές όταν γίνουν 63 ετών έχουν δικαίωµα συνταξιοδότησης, ενώ έπειτα από την αποχώρησή τους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαιούνται ένα πολύ καλό επίδοµα µέχρι να κάνουν το επόµενο επαγγελµατικό βήµα τους.

Ωστόσο, το πλήρες πακέτο παροχών τους περιλαμβάνει πολλά αεροπορικά εισιτήρια, επίδοµα διαµονής και στέγασης, γραφεία, αυτοκίνητο και τη δυνατότητα να καλούν στις Βρυξέλλες περίπου 100 ανθρώπους τον χρόνο.

Εξίσου, γενναίες είναι και οι παροχές σε είδος που απολαµβάνουν τα µέλη του Ευρωκοινοβουλίου. Για κάθε µέρα παραµονής τους στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο δικαιούνται 320 ευρώ, τα οποία καλύπτουν έξοδα διαµονής και διατροφής. Για να τα εισπράξουν, ωστόσο, θα πρέπει να καταγραφούν επίσηµα η παρουσία και η ψήφος τους στην αίθουσα. Αν λείψουν σε περισσότερες από τις µισές ψηφοφορίες, το ποσό που δικαιούνται πέφτει στα 160 ευρώ την ηµέρα.

Για ταξίδια που έχουν σχέση µε τα καθήκοντά τους οι ευρωβουλευτές µπορούν να δικαιολογήσουν έως 4.454 ευρώ ετησίως. Για να ταξιδέψουν προκειµένου να παρευρεθούν σε συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δικαιούνται αεροπορικό εισιτήριο σε business class ή -αν ταξιδεύουν µε αυτοκίνητο- 53 λεπτά του ευρώ για κάθε χιλιόµετρο µέχρι τα 1.000 χιλιόµετρα. Αυτά τα έξοδα πρέπει να συνοδεύονται από τα αντίστοιχα παραστατικά. Κάθε χρόνο µπορούν επίσης, µε έξοδα της Κοινοβουλευτικής Οµάδας στην οποία ανήκουν, να καλύψουν τα έξοδα περίπου 100 συµπατριωτών τους για να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο. Τυπικά, αυτά τα ταξίδια πρέπει να έχουν άµεση σχέση µε τη δραστηριότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά συχνά είναι απλά µια αφορµή για ευχάριστες ολιγοήµερες διακοπές.

Ακόµα και µετά την ολοκλήρωσή της, η θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποδεικνύεται προσοδοφόρα. Οπως έχει δείξει η ιστορία, ο τίτλος του ευρωβουλευτή είναι µια πολύ ζηλευτή προσθήκη στο βιογραφικό, µε την οποία ανοίγει πιο εύκολα ο δρόµος για υψηλόβαθµες θέσεις στον δηµόσιο και τον ιδιωτικό τοµέα.

Τα παραδείγµατα δεν είναι λίγα: Ο ∆ηµήτρης Κουλουριάνος έγινε πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ και αναπληρωτής διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ο Γιάννης Ζιάγκας έγινε υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας, ο Χρήστος Παπουτσής έγινε εκπρόσωπος της χώρας µας στην Παγκόσµια Τράπεζα, ο Ευθύµιος Χριστοδούλου ανέλαβε τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Γιώργος Αναστασόπουλος πήγε στην UNESCO και ήταν για δύο χρόνια πρόεδρος της Γενικής ∆ιάσκεψης, ενώ, πιο πρόσφατα, ο Παναγιώτης Ρουµελιώτης ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή στο ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο.

Σε αυτούς δεν περιλαµβάνονται όσοι ευρωβουλευτές αξιοποίησαν την εµπειρία τους στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο ως εφαλτήριο για την ανάδειξή τους στην κεντρική ελληνική πολιτική σκηνή.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share