Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης για φωτιά στην Εύβοια: Πρώτο μέλημά μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής! (Video)

Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός

13 Αυγούστου 2019 20:06
Κυριάκος Μητσοτάκης για φωτιά στην Εύβοια: Πρώτο μέλημά μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής! (Video)

«Βρίσκομαι εδώ για να πω με τη σειρά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και της γυναίκες της Πυροσβεστικής, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των δήμων» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Επέστρεψε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

«Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, πρώτο μέλημα του κράτους είναι η προστασία της αθρώπινης ζωής» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν» συνέχισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια. «Θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέστησε στους πολίτες «να ακούνε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ό,τι συμβαίνει στο μέτωπο των πυρκαγιών».

«Οι πυροσβέστες μας έχουν δώσει τον εαυτό τους τις τελευταίες 5 ημέρες, είναι ξάγρυπνοι, είναι συχνά πεινασμένοι, αλλά να ξέρουν ότι απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η βοήθεια από την Ιταλία και την Κροατία θα φτάσει στην Ελλάδα το πρωί της Τετάρτης. «Από το πρωί θα έχουμε ακόμη 4 Canadair από Ιταλία και Κροατία» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Χρυσοχοϊδης: ΟΙ πυροσβέστες είναι αφοσιωμένοι

Τους πυροσβέστες «που έχουν να κοιμηθεί έναν μήνα και πραγματικά έχουν αφοσιωθεί» αναφέρθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εξάροντας τις προσπάθειές τους. «Προτεραιότητά μας η διάσωση των ανθρώπων, η μετακίνησή τους σε ασφαλές μέρος και η διάσωση των περιουσιών τους» συμπύκνωσε τις προσπάθειες ο υπουργός Προστασίας το Πολίτη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα πέντε άμεσα μέτρα για να κλείσουν οι ανοιχτές πληγές στο Μάτι!

Πέντε άμεσα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ μέσα στον Αύγουστο σε μια προσπάθεια να κλείσουν οι ανοιχτές πληγές στο Μάτι από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018 ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής οΚυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτο μέτρο το άμεσο ξεμπλοκάρισμα χρημάτων που «λιμνάζουν» στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ποσό αυτό που μένει αναξιοποίητο για πάνω από έναν χρόνο ανέρχεται στο ποσό των 31 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα καθαρίζεται το οικόπεδο στο Νέο Βουτζά στο οποίο συγκεντρώθηκε και παραμένει από πέρυσι τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης.

Οι βαριά εγκαυματίες που ανέρχονται σε 58 στον αριθμό, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία, αλλά και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή.

Οι πυρόπληκτοι στο Μάτι απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ. Το μέτρο αφορά συνολικά 4.334 κατοίκους. Για το σκοπό αυτό θα διατεθούν 10 εκατ. ευρώ από τον λογαριασμό αρωγής.

Ποσό 20 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την αποκατάσταση και την ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν από την εθνική τραγωδία του περσινού Ιουλίου.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share