Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αναταραχές στην ΝΔ με την εισήγηση Μεϊμαράκη στο Ευρωκοινοβούλιο!

Σοβαρές αντιδράσεις!

17 Ιουλίου 2019 09:15
Αναταραχές στην ΝΔ με την εισήγηση Μεϊμαράκη στο Ευρωκοινοβούλιο!

Σάλο έχει προκαλέσει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας η γραμμή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για υπερψήφιση του Δημήτρη Παπαδημούλη για μία από τις θέσεις αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, ήταν σε αντίθεση με την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, αφού ο Μάνφρεντ Βέμπερ είχε φροντίσει στη λίστα που εξέδωσε, να μην συμπεριλαμβάνεται ο Έλληνας ευρωβουλευτής. Οχι μόνο γιατί τον είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά, αλλά ενδεχομένως και για προσωπικούς λόγους, αφού ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν από τους πιο μεγάλους πολέμιους του Βέμπερ.

Η γραμμή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη να ψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, «ως Ελληνας», αφού το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν είχε προτείνει Ελληνα αντιπρόεδρο, φαίνεται πως συνάντησε αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή. Γιατί εκτός από την Ελίζα Βόζενμπεργκ που δήλωσε ότι δεν τον ψήφισε, και η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου αντέδρασε. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον κ. Ασημακοπούλου να συμφωνεί τελικά στην υποψηφιότητα Παπαδημούλη, αλλά σήμερα αργά το πρωί να ανάρτησή της διευκρίνισε ότι δεν τον ψήφισε.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξελέξη εν τέλει αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με την δεύτερη ψηφοφορία. Στον πρώτο γύρο έλαβε 303 ψήφους αλλά απαιτούνταν 331. Στον δεύτερο γύρο ο Δημήτρης Παπαδημούλης έλαβε 401 ψήφους, γεγονός που πιστώνεται και προσωπικά, αφού κέρδισε σταυρούς και από ευρωβουλευτές εκτός των κομμάτων που είχαν δώσει γραμμή για την υπερψήφισή του.

Γ. Γ. Δημοσίας Τάξης ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ στο Μάτι!

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνου Τσουβάλα, στη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Την πρώτη του ημέρα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συγκεκριμένα στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε κάνει αναφορά στο Μάτι, καυτηριάζοντας τη διαχείριση της τραγωδίας και τα μειωμένα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού. «Ποτέ ξανά Μάτι», είχε πει συγκεκριμένα.

Μόλις μία εβδομάδα μετά τη δήλωσή του και λίγες ημέρες πριν την επέτειο της τραγωδίας, ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο στρατηγός που έφυγε από τη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. λόγω της φονικής πυρκαγιάς, ανακοινώνεται ως ο άνθρωπος που αναλαμβάνει χρέη Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Η επιλογή του προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Ιδιαίτερα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Το όνομα του κ. Τσουβάλα ακουγόταν εδώ και καιρό για τη συγκεκριμένη θέση, προκαλώντας εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος από στελέχη που υποστήριζαν ότι το όνομά του συνδέθηκε με τον επικοινωνιακό χειρισμό της προηγούμενης κυβέρνησης για το Μάτι.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι την τελευταία στιγμή ο πρώην αρχηγός θα «κοπεί» και θα προκριθεί κάποια άλλη λύση. Όλοι, ωστόσο, διαψεύστηκαν και σήμερα Τετάρτη αναλαμβάνει και επίσημα τα νέα του καθήκοντα. Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας δεν συμπεριελήφθη ανάμεσα στα ονόματα των κατηγορουμένων για το Μάτι (οι εισαγγελικές Αρχές τον απάλλαξαν), σε αντίθεση με άλλους αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Δεν είναι λίγοι στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη που σχολίαζαν χθες ότι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάρχουν πλέον ένας εν ενεργεία αρχηγός, ο Μιχαήλ Καραμαλάκης, και τρεις πρώην αρχηγοί. Ο Λευτέρης Οικονόμου (σε θέση υφυπουργού Δημόσιας Τάξης), ο Φώτης Νασιάκος (σε θέση συμβούλου του υπουργού) και ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας (σε θέση Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης).

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share