Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γ. Γ. Δημοσίας Τάξης ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ στο Μάτι!

Μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη επιλογή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

17 Ιουλίου 2019 08:57
Γ. Γ. Δημοσίας Τάξης ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ στο Μάτι!

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνου Τσουβάλα, στη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Την πρώτη του ημέρα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συγκεκριμένα στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε κάνει αναφορά στο Μάτι, καυτηριάζοντας τη διαχείριση της τραγωδίας και τα μειωμένα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού. «Ποτέ ξανά Μάτι», είχε πει συγκεκριμένα.

Μόλις μία εβδομάδα μετά τη δήλωσή του και λίγες ημέρες πριν την επέτειο της τραγωδίας, ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο στρατηγός που έφυγε από τη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. λόγω της φονικής πυρκαγιάς, ανακοινώνεται ως ο άνθρωπος που αναλαμβάνει χρέη Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Η επιλογή του προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Ιδιαίτερα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Το όνομα του κ. Τσουβάλα ακουγόταν εδώ και καιρό για τη συγκεκριμένη θέση, προκαλώντας εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος από στελέχη που υποστήριζαν ότι το όνομά του συνδέθηκε με τον επικοινωνιακό χειρισμό της προηγούμενης κυβέρνησης για το Μάτι.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι την τελευταία στιγμή ο πρώην αρχηγός θα «κοπεί» και θα προκριθεί κάποια άλλη λύση. Όλοι, ωστόσο, διαψεύστηκαν και σήμερα Τετάρτη αναλαμβάνει και επίσημα τα νέα του καθήκοντα. Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας δεν συμπεριελήφθη ανάμεσα στα ονόματα των κατηγορουμένων για το Μάτι (οι εισαγγελικές Αρχές τον απάλλαξαν), σε αντίθεση με άλλους αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Δεν είναι λίγοι στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη που σχολίαζαν χθες ότι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάρχουν πλέον ένας εν ενεργεία αρχηγός, ο Μιχαήλ Καραμαλάκης, και τρεις πρώην αρχηγοί. Ο Λευτέρης Οικονόμου (σε θέση υφυπουργού Δημόσιας Τάξης), ο Φώτης Νασιάκος (σε θέση συμβούλου του υπουργού) και ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας (σε θέση Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης).

Αποκλειστικό: Άνοιξε ξανά η ταβέρνα στην "Αργυρά Ακτή" στο Μάτι, ένα χρόνο μετά!

Ξημερώματα 24ης Ιουλίου 2018! Ημέρα τραγωδίας! Το ξημέρωμα βρίσκει το Μάτι καμένο να μετράει τα συντρίμμια του και δυστυχώς τις... ανθρώπινες σωρούς! Αγωγή 1,5 εκατ. ευρώ κατέθεσαν για το το ζευγάρι που απανθρακώθηκε αγκαλιασμένο στο Μάτι!

Ανάμεσα στα αποκαϊδια η ταβέρνα της Αργυράς Ακτής! Λίγα μέτρα πιο δίπλα το οικόπεδο της φρίκης!Εκεί που 26 άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι και αγκαλιασμένοι στο τελευταίο... αντίο!Ένα χρόνο μετά η Αττική και η Ελλάδα μετράει 102 θύματα της μεγαλύτερης καταστροφής στην χώρα τα τελευταία χρόνια!

12 μήνες μετά το Athensmagazine.gr βρέθηκε στο Μάτι και μια... ευχάριστη είδηση μας έφτιαξε (όσο γίνεται) την διάθεση! Η ταβέρνα "Αργυρά Ακτή" κατασκευάστηκε ξανά και φιλοξενεί πελάτες! Όλα γύρω ωστόσο θυμίζουν εμπόλεμη κατάσταση! Καλοκαίρι και στο δρόμο δεν θα πετύχουν πάνω από 2-3 περαστικούς! Στην θάλασσα; Ψυχή! Στην ταβέρνα; Μόλις μια παρέα! Πως να πας άλλωστε εκεί που πνίγηκαν και κάηκαν ζωντανοί δεκάδες συνανθρώποι μας!

Η "Αργυρά Ακτή" άνοιξε ξανά τις πύλες της και το Athensmagazine.gr σας έχει τις αποκλειστικές φωτογραφίες! Έξω από το μαγαζί δεσπόζει μια τεράστια πινακίδα με την επιγραφή "Καλώς ήρθατε στο Μάτι μας" με τα δαχτυλικά αποτυπώματα που απευθύνονται στους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share