Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιάνης Βαρουφάκης: "Κατέθεσα μήνυση για το επεισόδιο με τον αστυνομικό!"

Τι δήλωσε σε συνέντευξη του;

14 Ιουλίου 2019 13:35
Γιάνης Βαρουφάκης:

Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 και πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε ένα επεισόδιο με αστυνομικό κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού. Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε τη γαλλική αστυνομία για βίαιη συμπεριφορά, κατά τη διάρκεια ελέγχου διαβατηρίων στο αεροδρόμιο του Παρισιού το πρωί του Σαββάτου, έπειτα από επεισόδιο με έναν Γάλλο αστυνομικό ο οποίος υπηρετεί εκεί.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 μόλις είχε φτάσει στο αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκωλ», με πτήση από την Αθήνα, όταν ένας αστυνομικός που στεκόταν κοντά στη ράμπα εξόδου από το αεροσκάφος ζήτησε να ελέγξει το διαβατήριό του. Η αστυνομία συνόρων της Γαλλίας (PAF) πραγματοποιούσε έλεγχο στους επιβάτες κατά την έξοδό τους από αεροπλάνο της Aegean Airlines, που είχε αναχωρήσει από το Κάιρο και είχε περάσει από την Αθήνα.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι υπάκουσε «χωρίς άλλη συζήτηση σε αυτό το λογικό αίτημα, αλλά ο αστυνομικός μού άφησε λίγο χώρο όταν προσπάθησα να περάσω

«Τη στιγμή που ακούμπησαν οι αγκώνες μας, αντέδρασε βίαια», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, σημειώνοντας «χωρίς να ξέρω το γιατί, τι του συνέβαινε, ποια μύγα τον τσίμπησε, ο εν λόγω αστυνομικός με κακομεταχειρίστηκε, χρησιμοποιώντας σωματική βία, με έσπρωξε χωρίς λόγο, άρπαξε το διαβατήριό μου και μου ζήτησε να σταθώ στον τοίχο».

Στο σημείο, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, κλήθηκαν δύο ανώτεροι αστυνομικοί, προτού του επιστραφεί το διαβατήριο.

Στην ερώτησή για το εάν θα χρησιμοποιήσει τη νομική οδό, καταθέτοντας μήνυση, η απάντησή του ήταν απόλυτα θετική. Μάλιστα, πρόσθεσε: «Ζητώ μια επίσημη απολογία από τη γαλλική αστυνομία». Όταν ρωτήσαμε να σχολιάσει την είδηση ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός δήλωσε στον γαλλικό Τύπο ότι επίσης σκοπεύει να κάνει καταγγελία σε βάρος του ιδίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαμογέλασε: «Για ποιον λόγο; Επειδή αντέδρασα στην ανούσια άσκηση βίας του εις βάρος μου; Εάν είχα κάνει κάτι επιλήψιμο δεν θα έπρεπε να με έχουν συλλάβει ή έστω να έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή μου, ενώ δεν θα έπρεπε να μου έχουν επιστρέψει το διαβατήριο;». Και είναι αλήθεια αυτό, αφού ο Γιάνης Βαρουφάκης μπορεί να κρατήθηκε για λίγο, για να δοθούν οι αμοιβαίες εξηγήσεις, όμως δεν συνελήφθη. Ο ίδιος σημείωσε στο ethnos.gr ότι «η αντίδρασή μου ήταν απόλυτα φυσιολογική απέναντι σε μια αναίτια επίθεση. Κανένα αστυνομικό όργανο δεν έχει κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρεται έτσι σε έναν πολίτη, σε έναν Έλληνα, σε έναν Ευρωπαίο πολίτη».

Γιάνης Βαρουφάκης: Οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 θα έχουν αισθητή παρουσία στην Βουλή!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ικανοποιημένος με το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογώντης 7ης Ιουλίου! Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 θα έχουν αισθητή παρουσία στην Βουλή! Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση που επιβράβευσε τους πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν από το να απέχουν!

Ενδεικτική είναι η πρώτη δήλωσή του μετά τη γνωστοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων που πιστοποιούσαν την είσοδό του στη Βουλή: Ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «ανένδοτο αγώνα» απέναντι τόσο στην κυβέρνηση της Ν.Δ. όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θεωρεί συνυπεύθυνο –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– για το γεγονός ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε «χρεοδουλοπαροικία».

Μέσα σε πανηγυρικό περιβάλλον που επικρατούσε από νωρίς στα γραφεία του ΜέΡΑ25, ο κ. Βαρουφάκης αρχικώς σχολίασε τις πρώτες τοποθετήσεις της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη επί του εκλογικού αποτελέσματος, λέγοντας πως ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να «αναγνώσει» το μήνυμα της κάλπης ως «αρνητική ψήφο» προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές των μνημονίων.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η χθεσινή ψήφος ήταν ένα είδος «αντίλαλου» για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν ανατρέψει το «Οχι» του δημοψηφίσματος του 2015. Τότε, είπε, ήταν που μπήκαν στις ράγες οι εξελίξεις και όλοι οι παράγοντες που οδήγησαν στη χθεσινή εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο λαός τιμωρεί τα κόμματα που βάζουν τη χώρα σε μνημόνια» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα σε δύο μνημόνια. Για να συνεχίσει εκφράζοντας την εκτίμηση πως οι αρνητικές για τον λαό πολιτικές θα συνεχιστούν από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση. «Η μνημονιακή Ελλάδα μπήκε σε ένα νέο κεφάλαιο που φοβόμαστε ότι θα είναι πιο σκοτεινό», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης για να προσθέσει: «Εμείς θα συνεχίσουμε με συνέπεια και μετριοπάθεια να μιλάμε, αλλά και με πλήρη ανυπακοή σε όλες τις πολιτικές που διώχνουν τους νέους από τη χώρα». Είναι στο πλαίσιο αυτό που έκανε λόγο για έναρξη «ανένδοτου αγώνα», μιλώντας για την ύπαρξη μιας «παρασιτικής ολιγαρχίας που η Ν.Δ. θα αρχίσει να θεμελιώνει πάνω στο 4ο μνημόνιο που κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share