Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τι μισθό παίρνουν οι βουλευτές;

Δεν κακοπερνάνε πάντως...

11 Ιουλίου 2019 21:23
Τι μισθό παίρνουν οι βουλευτές;

Ο μισθός των βουλευτών είναι ένα θέμα που επανέρχεται καθώς είναι υπερβολικά υψηλός σε σχέση με τα δεδομένα της αγοράς. Πόση ακριβώς είναι όμως;

Η μηνιαία βουλευτική αποζημίωση για έναν βουλευτή με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2018 είναι στα 5.135 ευρώ.

Σε αυτό το ποσό προστίθενται:

-τα έξοδα κίνησης που είναι από 291 έως 389 ευρώ,
-τα ταχυδρομικά τέλη 909 ευρώ
-και το επίδομα οργάνωσης γραφείου που φτάνει από 664 έως 831 ευρώ.

Επομένως, στην τσέπη του βουλευτή μπαίνουν περίπου 7.000 ευρώ μηνιαίως.

Ξεχωριστή είναι η αμοιβή για συμμετοχή στις επιτροπές που είναι 75 ευρώ τη συνεδρίαση ποσό, το οποίο φορολογείται.
Αφαιρώντας το ποσό που κρατάει το κόμμα αλλά και τις διάφορες εισφορές, το καθαρό πληρωτέο ποσό το μήνα για έναν βουλευτή μπορεί να φτάσει στα 4.075 ευρώ ή στα 4.972 ανάλογα και με τις εισφορές που πληρώνει.

Τα εκκαθαριστικά των βουλευτών

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν παρατίθενται δυο εκκαθαριστικά ενός βουλευτή Αθήνας που παίρνει 4.075 ευρώ και ενός βουλευτή περιφέρειας που παίρνει 4.972 ευρώ.

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι το γεγονός ότι όλα τα κόμματα κρατούν σε μηνιαία βάση ένα μεγάλο ποσό από την αποζημίωση που λαμβάνει κάθε βουλευτής.

Νόνη Δούνια: H σέξι βουλευτής έβγαλε την πρώτη φωτογραφία στη Βουλή!

Την πρώτη της φωτογραφία μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram πριν από λίγη ώρα η Νόνη Δούνια.
Το πρώην μοντέλο που στις εκλογές της 7η Ιουλίου εξελέγη βουλευτής με το κυβερνών κόμμα ανέβασε μια φωτογραφία της στην οποία ποζάρει χαμογελαστή με φόντο τα άδεια έδρανα της Βουλής.

«Η πρώτη θεσμική επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τιμή και δέος!», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που συνόδεψε τη φωτογραφία. Η Νόνη Δούνια ήρθε 4η στην Α' Πειραιώς με τη ΝΔ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share