Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Προκόπης Παυλόπουλος: "Εκφράζω την οδύνη μου για τα θύματα της καταστροφικής κακοκαιρίας"

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

11 Ιουλίου 2019 17:56
Προκόπης Παυλόπουλος:

Η τραγωδία που συνέβη στην Χαλκιδική έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εξέφρασε την οδύνη του για τα θύματα και τους τραυματίες της καταστροφικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική. Ο πρωθυπουργός της χώρας ανέβαλε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις με΄τα την τραγωδάι που συνέβη! Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει:

«Εκφράζω την οδύνη μου για τα θύματα της καταστροφικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική και διαβιβάζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μου προς τις οικογένειές τους και τους οικείους τους.

Στους, δε, νοσηλευόμενους τραυματίες εύχομαι όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάρρωση».

Χαλκιδική: Ανακουφίζει η κυβέρνηση τους πληγέντες με επιχορήγηση!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων από το φονικό μπουρίνι που έπληξε την Χαλκιδική.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων: «Αποφασίστηκε η άμεση εκταμίευση έκτακτης επιχορήγησης στους Δήμους Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας για την αποκατάσταση των δημοτικών υποδομών, καθώς και η διάθεση των απαιτούμενων ποσών για τις αποζημιώσεις από τα κονδύλια του Υποδομών, αλλά αν χρειαστεί κι από το αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού.

Οι κυριότερες καταστροφές προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων. Στο μεγαλύτερο μέρος έχει αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο πλην ενός σημείου στην Ποτίδαια που έχει πέσει πυλώνας υψηλής τάσης.

Σχετικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, έχει γίνει συνεννόηση του αρμόδιου υπουργού με την ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ για την ταχύτερη αποκατάσταση του δικτύου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί η άμεση ενημέρωση των πολιτών για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ο αριθμός 112, που λειτουργεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Mεταβαίνει εσπευσμένα στη Χαλκιδική ο υπουργός μετά τη φονική κακοκαιρία!

Στη Χαλκιδική μεταβαίνει εσπευσμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε αργά το βράδυ της Τετάρτης (10/7) την Βόρεια Ελλάδα.
Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα αναλάβει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νίκο Ιωάννου και τον γενικό διευθυντή Πολιτικής Προστασίας κ. Χαράλαμπο Στεργιάδη, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των υπηρεσιών.


Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στις 06:00 το πρωί (Πέμπτη 11/7) θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Περιφέρειας έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο Νέων Μουδανιών για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, που συμμετέχουν στο κυβερνητικό κλιμάκιο που αναχωρεί για την περιοχή, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 40 συνεργεία σε όλο τον νομό Χαλκιδικής τα οποία προσπαθούν να βοηθήσουν τους πολίτες, πολλοί εκ των οποίων είναι εγκλωβισμένοι.

Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί όλες οι εθελοντικές ομάδες του νομού και έχουν ειδοποιηθεί οι μηχανικοί της περιφέρειας να ξεκινήσουν στις 05:30 τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε σπίτια, αλλά και σε δημόσιες υποδομές.


Παράλληλα επί ποδός είναι συνεργεία της ΔΕΗ καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share