Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Ποτέ ξανά Μάτι, απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση από όλους μας»!

O νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη!

9 Ιουλίου 2019 16:35
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Ποτέ ξανά Μάτι, απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση από όλους μας»!

« Η ασφάλεια ταυτίζεται με τη δημοκρατία και όταν αυτό σαπίζει είναι η χαρά του ακροδεξιού και του ρατσιστή», είπε, μεταξύ άλλων, ο νέος υπουργός Προστασίας« Η ασφάλεια ταυτίζεται με τη δημοκρατία και όταν αυτό σαπίζει είναι η χαρά του ακροδεξιού και του ρατσιστή», είπε, μεταξύ άλλων, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης!

Η πρώην υπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας, άφησε αιχμές για τους τρόπους με τους οποίους καταργήθηκε το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής και ενσωματώθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας λόγο για διαφορετική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από την κυβέρνηση, αφού το αντιμετωπίζει με τα χαρακτηριστικά της τάξης και την παραβατικότητας.

Στη συνέχει, η κυρία Γεροβασίλη έκανε έναν απολογισμό της θητείας της και στο τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο υπουργό.

Με τη σειρά του, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χαιρέτησε τον κόσμο και είπε:

«Χαίρομαι που ξαναβλέπω πολλούς γνωστούς και φίλους γιατι αυτή είναι η τέταρτη φορά που αναλαμβάνω αυτή τη θέση».

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για τη μεγάλη τιμή αυτή να μου εμπιστευτεί το χαρτοφυλάκιο της ασφάλειας γιατί η ασφάλεια ταυτίζεται με τη δημοκρατία και όταν αυτό σαπίζει είναι η χαρά του ακροδεξιού και του ρατσιστή», πρόσθεσε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο Ματι, λέγοντας ότι υπάρχουν πράγματα που μας πληγώνουν και το Μάτι μας πλήγωσε πολύ και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να υποσχεθούμε να μην ξανασυμβεί ποτέ αυτό. Ποτέ ξανά Μάτι. απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση από όλους μας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε και στις αιχμές της κυρίας Γεροβασίλη για την ενσωμάτωση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας:

«Σε όλη την Ευρώπη και σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η μεταναστευτική πολτική ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως και σε εμάς».

Τάκης Θεοδωρικάκος: "Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο"!

Σήμερα έγινε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη! Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι "δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο"! Ακόμα τόνισε ότι θα αντιμετωπίσει κάθε εργαζόμενο με σεβασμό!

Ο νέος υπουργός σχολιάζοντας τον ρόλο που αναλαμβάνει είπε ότι «εδώ χτυπάει η καρδιά του ελληνικού κράτους» υποσχόμενος ότι θα αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους συνολικά στο δημόσιο με απόλυτο σεβασμό για τη δουλειά και την προσφορά στη χώρα. «Σε ένα κράτος δικαίου, οι εργαζόμενοι έχουν ξεχωριστό ρόλο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε θεωρεί «κάθε έναν και κάθε μία από εσάς ως συνεργάτες στην εφαρμογή μίας πολιτικής που έχει μόνο έναν στόχο, να υπηρετήσει τον Έλληνα πολίτη ώστε για να γίνει το δημόσιο στην συνείδηση των Ελλήνων μία απολύτως πετυχημένη υπόθεση εξυπηρέτησης της Ελληνικής κοινωνίας» Τέλος ο νέος υπουργός είπε ότι μέρος του υπουργείου θα ενσωματωθεί με το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα περί απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος από την μεριά του, αφού ευχαρίστησε την κα Ξεκογιαννακοπούλου για την άριστη διαδικασία που τήρησε για την παράδοση του υπουργείου και την ορθολογική παρουσίαση της δικής της απολογιστικής πορείας, δήλωσε ότι θα αποφύγει κάθε είδους προγραμματικής αναφοράς καθώς «αυτό θα συμβεί σύντομα με τις προγραμματικές δηλώσεις που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Η απερχόμενη υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου έκανε μία ανασκόπηση στο έργο του υπουργείου κάνοντας λόγο για μία σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις και έργα που υλοποιούνται. Η Ξενογιαννακοπούλου απευθυνόμενη προς τον κ. Θεοδωρικάκο ανέφερε ότι «παραλαμβάνετε ένα υπουργείο με μεγάλη παράδοση, ένα από τα πιο ιστορικά υπουργεία που έχουν να κάνουν με κρίσιμους φορείς του ελληνικού κράτους». Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου του υπουργείου η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι δρομολογήθηκαν θεσμικές μεταρρυθμίσεις όπως απαιτεί η σύγχρονη διοίκηση. Σε αυτή τη νέα φάση για τη χώρα η δημόσια διοίκηση έχει κρίσιμο ρόλο, ως μοχλός για την ανασυγκρότηση και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share