Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοβαρές καταγγελίες για την προεκλογική περίοδο από την Σοφία Μουτίδου! (Video)

Δεν μάσησε τα λόγια της!

9 Ιουλίου 2019 12:49
Σοβαρές καταγγελίες για την προεκλογική περίοδο από την Σοφία Μουτίδου! (Video)

Η γνωστή ηθοποιός Σοφία Μουτίδου ήταν υποψήφια βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΚΙΝΑΛ στις πρόσφατες εκλογές και μέσα από την σύντομη (23 μέρες) προεκλογική της πορεία είδε και την "άσχημη" πλευρά του χώρου. Χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της, δεν φοβήθηκε να καταγγείλει αυτές τις πρακτικές και τους ψηφοθηρικούς μηχανισμούς μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στο κανάλι της στο YouTube.

«... Η προεκλογική πορεία τελείωσε και από σήμερα ξεκινάει η πραγμάτωση του καινούργιου πλάνου, τόσο της νέας κυβέρνησης όσο και των υπόλοιπων κομμάτων. Όσον αφορά εμένα, τα αποτελέσματα με βρήκαν στην 5η θέση με 2920 ψήφους. Αυτές τις ψήφους μου τις έδωσε όλη η Θεσσαλονίκη με πολύ αγάπη και πίστη προς εμένα. Είναι φοβερό που κατέβηκα από ένα χώρο τελείως διαφορετικό, τον καλλιτεχνικό, τον πολιτιστικό. Αυτοί οι άνθρωποι που ήταν φαν μου έσπευσαν να με εμπιστευτούν σε ένα καινούργιο χώρο και τόπο δουλειάς... Οι περίπου 3.000 ψηφοφόροι είναι κάτι τρομερά σημαντικό, συγκινητικό και επιβαρυντικό στην ευθύνη που νιώθω. Και θα μου πεις «τι ευθύνη έχει αφού δεν βρήκες». Μια τεράστια ευθύνη θα ήταν αν έβγαινα και έπρεπε να δώσω λόγο για κάθε τι που έκανα σε αυτούς τους ανθρώπους αλλά τώρα μη νομίζετε ότι το αίσθημα ευθύνης σε έναν άνθρωπο που είναι υπεύθυνος δεν είναι μεγάλο. Όταν ξέρεις ότι τόσες χιλιάδες άνθρωποι σε εμπιστεύτηκαν και είναι τριγύρω σου, περπατάς στην πόλη και δεν ξέρεις ποιοι από αυτούς σε ψήφισαν οφείλεις να είσαι συνεπής...».

Ανάμεσα σε όλα όσα είπε η Σοφία Μουτίδου ξεκαθάρισε ότι έδωσε τον προεκλογικό της αγώνα στηριγμένη στις δικές της δυνάμεις έχοντας στο πλευρό της καλούς της φίλους σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, οι οποίοι ήταν χρόνια στην πολιτική και είχαν πίσω τους ισχυρούς μηχανισμούς στήριξης.

Χωρίς να μασήσει τα λόγια της αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια του προεκλογικού της αγώνα την πλησίασαν για να κάνει φιλανθρωπική εκδήλωση για παιδιά με καρκίνο με αντάλλαγμα ψήφους. Η ίδια είπε πως αρνήθηκε και πως το θα το έκανε μετά τις 9 Ιουλίου. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα χτυπήματα που δέχτηκε κάτω από τη ζώνη αλλά και τις πόρτες που χτύπησε και βρήκε ερμητικά κλειστές.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε και στους ψηφοφόρους της, κάνοντας λόγο για τα συγκινητικά τηλεφωνήματα που δέχτηκε, αλλά και τις κουβέντες που είχε με τον κόσμο λέγοντας πως θα την ψηφίσουν επειδή ήθελαν κάτι διαφορετικό και εκείνη είναι το κάτι διαφορετικό.

Εκλογές 2019: Κι όμως αυτοί οι διάσημοι κατάφεραν να μπουν στη Βουλή!

Αρκετοί ήταν εκείνοι που εκμεταλλευόμενοι την αναγνωρισιμότητά τους, αποφάσισαν να δώσουν τη «μάχη» στις Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, κάνοντας «στροφή» στην καριέρα τους με στόχο την είσοδό τους στη Βουλή.

Έχει αποδειχθεί, ότι η αναγνωρισιμότητα είναι ένα καλό εισιτήριο για τη Βουλή, με πολλούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, μοντέλα, αθλητές, αλλά και δημοσιογράφους, να δίνουν αυτή τη «μάχη» του σταυρού. Άλλοι την κερδίζουν και άλλοι όχι.

Από τους κερδισμένους των χθεσινών εκλογών που εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή είναι η Ραλλία Χρηστίδου, η Νόνη Δούνια, ο Κλέων Γρηγοριάδης και η Ελένη Γερασιμίδου.

Στους χαμένους η Βάνα Μπάρμπα (ΚΙΝΑΛ), η Σεμίνα Διγενή (ΚΚΕ), η Σοφία Μουτίδου(ΚΙΝΑΛ), ο Γιώργος Χρανιώτης (ΜέΡΑ25), ο Τάκης Φύσσας (ΝΔ), ο Δημήτρης Παπανικολάου (ΝΔ) και ο Στάθης Δρογώσης (ΚΚΕ).

Η Ραλλία Χρηστίδου εκλέγεται στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ. ο Κλέων Γρηγοριάδης στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με το ΜέΡΑ25, η Νόνη Δούνια, εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Πειραιώς και η Ελένη Γερασιμίδου εκλέγεται στην Ανατολική Αττική με το ΚΚΕ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share