Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα σελίδα στο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας!

Θέλει να συγκροτήσει έναν προοδευτικό πόλο!

9 Ιουλίου 2019 09:05
Νέα σελίδα στο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας!

Μεγάλη ήταν η ήττα από την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα! Ο λαός αποφάσισε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να αλλάξει..Βέβαια αυτό δεν πτοεί τον Αλέξη Τσίπρα αφού επιθυμεί να να δημιουργήσει νέα σελίδα στο κόμμα του! Θέλει να συγκροτήσει έναν προοδευτικό πόλο και μια ισχυρή αντιπολίτευση!

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι το ποσοστό (31,5%) που ανέδειξε η κάλπη για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συµµαχία συνιστά και για τον ίδιο ισχυρή εντολή: να διαµορφώσει αφενός τις συνθήκες µιας δυναµικής αξιωµατικής αντιπολίτευσης και να προωθήσει αφετέρου τη συγκρότηση ενός µεγάλου προοδευτικού πόλου µέσα από τον µετασχηµατισµό του ΣΥΡΙΖΑ που θα εκφράζει τις δυνάµεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.

Η πρώτη συνεδρίαση συλλογικού οργάνου θα γίνει αύριο Τετάρτη στα κεντρικά γραφεία του κόµµατος, µε τον πρόεδρό του να δίνει στην Πολιτική Γραµµατεία το στίγµα της «επόµενης µέρας», κάνοντας προηγουµένως αποτίµηση του εκλογικού αποτελέσµατος. Θεωρητικώς το πολιτικό όργανο θα αποφασίσει και για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόµµατος ενδεχοµένως µέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πιθανότατα αρχές της επόµενης εβδοµάδας θα συνεδριάσει η νέα Κοινοβουλευτική Οµάδατου ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία φαίνεται ότι εκφράζονται όλες οι τάσεις του κόµµατος, µε κυρίαρχη εκείνη των «προεδρικών», αλλά και αναλογική υποχώρηση της εκπροσώπησης των «53». Επίσης, θα συµµετέχουν τα περισσότερα προβεβληµένα στελέχη, εξαιρουµένων του Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος δεν εξελέγη επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και πρώτη δύναµη στα Χανιά, κέρδισε µόνο µία βουλευτική έδρα, αλλά και των Σταύρου Κοντονή, Νίκου Παρασκευόπουλου και Μάρκου Μπόλαρη.

Στη νέα Κοινοβουλευτική Οµάδα υπάρχει εκπροσώπηση της Προοδευτικής Συµµαχίας (Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Θανάσης Παπαχριστόπουλος) – εξέλιξη που επιτρέπει στον πρόεδρο του κόµµατος να προχωρήσει µε µεγαλύτερη άνεση στις αλλαγές που θέλει να προωθήσει στο κόµµα για τη συγκρότηση της µεγάλης πλατιάς λαϊκής συµµαχίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συµµαχία θα µετασχηµατιστούν σε µια µεγάλη προοδευτική δηµοκρατική παράταξη, µε ευθύνη για το παρόν και το µέλλον του τόπου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο, διαβεβαιώνοντας πως από τη θέση της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ θα προστατεύσει τα συµφέροντα των ανθρώπων του µόχθου και της δηµιουργίας.

Το συνέδριο
Στο ίδιο πνεύµα, ο γραµµατέας του κόµµατος Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο χθες για αναθέρµανση των δεσµών µε κοινωνικούς χώρους, προαναγγέλλοντας πως θα διεξαχθεί τακτικό συνέδριο, το οποίο ακόµη και µε βάση το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι προγραµµατισµένο για φέτος. Οµοίως ο Νίκος Παππάς δήλωσε πως «η αριστερή προοδευτική παράταξη χρειάζεται ένα µαζικό λαϊκό κόµµα µε ερείσµατα στην αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλισµό και την κοινωνία των πολιτών».

Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία έχει τον κεντρικό ρόλο της αντιπολίτευσης και υπονόησε ότι θα προκαλέσει τα υπόλοιπα κόµµατα του προοδευτικού και αριστερού χώρου (από το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25 ως το ΚΙΝΑΛ) να συµπράξουν µαζί του σε διάφορες νοµοθετικές πρωτοβουλίες. Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν, µάλιστα, πως το κόµµα τους θέλει τον διάλογο όλων των προοδευτικών δυνάµεων, χωρίς όµως να περνά απαρατήρητο το γεγονός πως η αντι-ΣΥΡΙΖΑ επιλογή των ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν η καλύτερη προσφορά στο µέτωπο που έστηνε η ΝΔ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, «διαβάζοντας» ξανά το εκλογικό αποτέλεσµα, πιστοποιούν πως αποτελούν τον προοδευτικό πόλο στο πολιτικό σκηνικό της νέας εποχής. Σηµειώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέµβριο του 2015, όταν ανέλαβε και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας, πήρε 1,9 εκατοµµύρια ψήφους και τώρα που βρέθηκε στα έδρανα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης απέσπασε 1,8 εκατοµµύρια ψηφοφόρους.

Μάλιστα, το ποσοστό των απωλειών του συγκριτικά µε το 2015 είναι µικρότερο των 4 µονάδων. Επίσης, το 31,5 αποτελεί ένα ποσοστό µεγαλύτερο κατά 3 µονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό της ΝΔ του Σεπτεµβρίου του 2015. Στην πραγµατικότητα, το εκλογικό αποτέλεσµα καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ ως έναν από τους δύο ισχυρούς πολιτικούς πόλους που του επιτρέπει να θεωρεί ότι έχει πλέον απλώσει τις ρίζες του σε πλατιά λαϊκά στρώµατα, σε εργατικές συνοικίες και στη νέα γενιά.

Τα αποτελέσµατα επιβεβαιώνουν την τάση που είναι κυρίαρχη από το 2012, ανάµεσα στις νεότερες γενιές και τις µεγαλύτερες (συνταξιούχοι) που ψηφίζουν σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Στην Κουµουνδούρου δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους όχι µόνο για το εκλογικό αποτέλεσµα, αλλά και για το γεγονός πως ως η προηγούµενη κυβέρνηση παραδίδουν στη Νέα Δηµοκρατία µε υγιή δηµοσιονοµικά, µε ρυθµισµένο το χρέος, εννέα συνεχόµενα τρίµηνα ανάπτυξης και 34 δισ. ευρώ στο αποθεµατικό του κράτους, το λεγόµενο µαξιλάρι ασφαλείας.

Μέγαρο Μαξίμου: Η διαδικασία παράδοσης παραλαβής Αλέξη Τσίπρα - Κυριάκου Μητσοτάκη και η χειραψία!

Αλλαγή σκυτάλης στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αναλαμβάνει καθήκοντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αλέξη Τσίπρα - Χειραψία των δύο ανδρών στην είσοδο του Μαξίμου


Ο κ. Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην είσοδο του κτιρίου τον περίμενε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο αντήλλαξαν θερμή χειραψία.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας κατευθύνθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παράδοσης παραλαβής.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share