Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ορκίστηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης! (Video)

Θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα!

8 Ιουλίου 2019 13:37
Ορκίστηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης! (Video)

Πριν από λίγο ορκίστηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου! Σε λίγο θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα! Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου ως έδρα!

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τις δυο του κόρες και τον γιο του, καθώς και τη σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη.

Το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου που σύμφωνα με πληροφορίες θα συμπεριλαμβάνονται και δέκα εξωκοινοβουλευτικοί.

Την Τετάρτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στο Προεδρικό ο Μητσοτάκης για να ορκιστεί Πρωθυπουργός

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ορκιστεί Πρωθυπουργός. Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Posted by SKAI.gr on Monday, July 8, 2019

Στις 18:00 η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης! Αυτά τα πρόσωπα παίρνουν τα Υπουργεία!

Συμπληρώνεται το παζλ της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπλήξεις σε σχέση με τα όσα είχαν γίνει γνωστά ως τώρα. Βρετανικός Τύπος: «Το τέλος του αριστερού λαϊκισμού»

Το νέο υπουργικό συμβούλιο θα ανακοινωθεί στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας από τον Στέλιο Πέτσα ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λέγεται ότι θα τοποθετηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ στη θέση του υπ. Ενέργειας πηγαίνει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο υπουργείο Υγείας τοποθετείται ο Βασίλης Κικίλιας. Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένεται να αναλάβει ο Κώστας Τσιάρας, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στην προηγούμενη Βουλή.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο επικρατέστερος να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών είναι ο Νίκος Δένδιας. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, απερχόμενος εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, αναμένεται να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Στο υπ. Εσωτερικών αναμένεται να τοποθετηθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος και στο υπ. Παιδείας η Νίκη Κεραμέως ενώ για το υπ. Εργασίας ακούγεται το όνομα του νεοεκλεγέντα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Χρήστου Ταραντίλης.

Στο υπουργείο Υποδομών αναμένεται να βρεθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Συνολικά στο υπουργικό συμβούλιο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν 7-8 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Λιβάνιος και Παπαθανάσης.

Για την προεδρία της Βουλής εκτιμάται ότι η ΝΔ θα προτείνει τον βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στα Ιωάννινα.

Διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να οριστεί ο Γιώργος Μυλωνάκης με αναπληρωτή τον δημοσιογράφο Αργύρη Παπαστάθη.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share