Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς θα ήταν ο χάρτης της Ελλάδας χωρίς Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ;

Ένα πολύ ενδιαφέρον γραφικό που κάνει την διαφορά!

8 Ιουλίου 2019 07:41
Πώς θα ήταν ο χάρτης της Ελλάδας χωρίς Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ;

Πώς θα ήταν ο χάρτης της Ελλάδας χωρίς Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ; Έχετε αναρωτηθεί πως θα ήταν χωρίς αυτά τα δυο κόμματα; Ο χάρτης όπως είναι λογικό «βάφεται» σχεδόν εξ’ ολοκλήρου πράσινος με κάποιες εξαιρέσεις. Ένας χάρτης διαφορετικός από αυτόν των βουλευτικών εκλογών! Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση μετ'ά την χθεσινή ήττα;

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γραφικό, έχει μεταξύ άλλων η Singular Logic, σχετικά με τον χάρτη της Ελλάδας!

«Κόκκινο» βάφεται το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, με την Α’ Αθηνών, τους τομείς της Β’ Αθηνών, την Α’ και την Β’ Πειραιά αλλά και την Λέσβο, την Σάμο, την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο.

Το μοναδικό «μπλε» κομμάτι του χάρτη, είναι η Φλώρινα, στην οποία τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Ελληνική Λύση, του Κυριάκου Βελόπουλου. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γραφικό, έχει μεταξύ άλλων η Singular Logic, σχετικά με τον χάρτη της Ελλάδας.

Εκλογές 2019: Ο υποψήφιος που μέχρι στιγμής δεν πήρε ούτε ψήφο!

Είναι δεδομένο πως οι εκλογές του 2019 δεν ήταν καλές για τους Έλληνες Οικολόγους του Δημοσθένη Βεργή.

Ο πρόεδρος του κόμματος περίμενε με αγωνία τα αποτελέσματα αλλά μέχρι την ενσωμάτωση του 80% των ψήφων δεν είχε δει κανένα ψηφοδέλτιο με το όνομά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δημοσθένης Βεργής είναι ο μοναδικός που δεν έχει καμία ψήφο με το 80% αυτών να έχουν ήδη καταμετρηθεί. Πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο αν και πόσους ψήφους θα συγκεντρώσει.

Εκλογές 2019: Οι βουλευτές που μέχρι στιγμής μπαίνουν στη βουλή!

Η Νέα Δημοκρατία με ενσωματωμένο το 69,13% των εκλογικών τμημάτων στην Α' Αθηνών φαίνεται να λαμβάνει έξι έδρες. Στη μάχη του σταυρού προηγείται η Ολγα Κεφαλογιάννη και ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Αγγελος Συρίγος, ο Θανάσης Πλεύρης, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να λαμβάνει 4 έδρες. Το προβάδισμα έχει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, και ακολουθούν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Φίλης και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Το ΚΙΝΑΛ λαμβάνει μία έδρα. Το προβάδισμα φαίνεται ότι το έχει ο Κώστας Σκανδαλίδης,ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σπύρος Καρανικόλας. Το ΚΚΕ παίρνει επίσης μία έδρα. Τη συγκεκριμένη έδρα φαίνεται ότι καταλαμβάνει η Λιάνα Κανέλλη και ακολουθεί ο Νίκος Σοφιανός. Η Ελληνική Λύση καταλαμβάνει μία έδρα με τον Βασίλη Γραμμένο. Τέλος το ΜέΡΑ25 καταλαμβάνει μία έδρα με την Αγγελική Αδαμοπούλου.

"Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων" δήλωσε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

Στον αντίποδα οι έδρες που καταλαμβάνουν τα κόμματα στη Β' Αθηνών έχει ως εξής:

Βόρειος Τομέας
Η Νέα Δημοκρατία στο Βόρειο Τομέα λαμβάνει επτά έδρες. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα πρώτος είναι ο Κωστής Χατζηδάκης και ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ακολουθούν η Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Δημήτρης Καιρίδης και η Ζωή Ράπτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι καταλαμβάνει 4 έδρες. Πρώτος είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεύτερος ο Κώστας Ζαχαριάδης, και ακολουθούν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Το ΚΚΕ λαμβάνει μία έδρα με τον Θανάση Παφίλη. Το ΚΙΝΑΛλαμβάνει, επίσης, μία έδρα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, το ΜέΡΑ25 παίρνει μία έδρα με τον Κλεώνα Γρηγοριάδη. Επίσης μία έδρα λαμβάνει η Ελληνική Λύση με την Αναστασία Αλεξοπούλου.

Δυτικός Τομέας
Στον Δυτικό Τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τέσσερις βουλευτές. Το προβάδισμα έχουν κατά σειρά ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Βίτσας, η Χαρά Καφαντάρη και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει τρεις βουλευτές. Ο λόγος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Δημήτρη Καλογερόπουλο. Το ΚΚΕ παίρνει μία έδρα με τον ΓΓ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. Το ΚΙΝΑΛ λαμβάνει μία έδρα για την οποία δίνουν μάχη η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Το ΜέΡΑ25 λαμβάνει μία έδρα με τον Κρίτωνα Αρσένη. Τέλος η Ελληνική Λύση λαμβάνει μία έδρα την οποία παίρνει η Μαρία Αθανασίου.

Νότιος Τομέας
Στον Νότιο Τομέα η Νέα Δημοκρατία έχει 7 έδρες. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας και στη δεύτερη ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ακολουθούν ο Διονύσης Χατζηδάκης, ο Χάρης Θεοχάρης, η Άννα Καραμανλή, η Σοφία Βούλτεψη, και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 6 έδρες, τις οποίες καταλαμβάνουν ο Νίκος Παππάς, η Θεανώ Φωτίου, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Γιάννης Μπαλάφας, η Ραλλία Χριστίδου και ο Νίκος Ξυδάκης. Το ΚΚΕ εκλέγει 2 βουλευτές. Ο Χρήστος Κατσώτης και η Κανέλλα Γεωργοπούλου. Το ΚΙΝΑΛ εκλέγει μία έδρα με την Επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Το ΜέΡΑ25 επίσης λαμβάνει μία έδρα με τη Σοφία Σακοράφα. Τέλος η τελευταία έδρα πάει στην Ελληνική Λύση. Τη συγκεκριμένη έδρα λαμβάνει ο Δημήτρης Βαγενάς.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share