Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Νέες εκλογές, αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση"

Τι είπε στη συνέντευξή του στον Alpha;

3 Ιουλίου 2019 22:06
Κυριάκος Μητσοτάκης:

"Αν δεν καταστεί δυνατό να σχηματιστεί κυβέρνηση, η χώρα θα οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές" επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στον Alpha.

"Δεν έχω ακούσει κανένα από τα μικρότερα κόμματα να ζητούν συνεργασία, οπότε είμαι αποφασισμένος να θέσω τους Έλληνες προ του πραγματικού διλήμματος", εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην τηλεοπτική του συνέντευξη, εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Να σας υπενθυμίσουμε ποιες είναι οι κυρώσεις αν δεν εμφανιστείτε στην εφορευτική;

Η αρμοδιότητα των φυλακών θα ανήκει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης και πρόσθεσε ότι η αρμοδιότητα των φυλακών θα μεταφερθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Νέος ποινικός κώδικας: Ανοίγει το δρόμο για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα;

"Θα κάνουμε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για να αντιμετωπίσουμε αυτού του είδους τα φαινόμενα. Υπάρχει ο κίνδυνος καταδικασμένοι τρομοκράτες να βγουν. Θα επανέλθουμε σε διατάξεις αντίστοιχες με αυτές που είχαμε πριν", ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

"Θα μεταφέρουμε την αρμοδιότητα των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη»" σημείωσε σχετικά με τις φυλακές ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής

"Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για το 2019", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του και πρόσθεσε: Οι μειώσεις φόρων θα αρχίσουν το 2020. Να σταματήσουμε με τη λογική των υπερπλεονασμάτων. Είναι λάθος πολιτική. Έχουμε μιλήσει για στοχευμένες μειώσεις δαπανών. Υπάρχουν και σήμερα δυνατότητες σε μια σειρά από τομείς. Έχουμε μιλήσει για βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης. Η ισχυρή εντολή που ζητάω είναι και εντολή διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους. Ήδη φαίνεται ότι έχουμε πείσει τις αγορές που προεξοφλούν νίκη της ΝΔ. Το γεγονός ότι το 10ετές είναι κοντά στο 2% χωρίς να έχουμε κερδίσει εκλογές κάτι λέει. Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής".

Και νέα δημοσκόπηση! Ποια η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;

Μεγάλη διαφορά εξακολουθεί να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην νέα δημοσκόπηση της Alco για το Open και μάλιστα με ισχυρή αυτοδυναμία.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 34% έναντι 24,3% με το κόμμα της Πειραιώς να είναι μπροστά με 9,7 μονάδες λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Παράλληλα, η έρευνα δείχνει αυτοδυναμία για την ΝΔ η οποία εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει από 155 - 165 έδρες.

Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων:
ΝΔ 34
ΣΥΡΙΖΑ 24,3
ΚΙΝΑΛ 7
ΚΚΕ 4,3
Χρυσή Αυγή 3,6
Ελληνική Λύση 3,1
ΜεΡΑ25 2,6
Ενωση Κεντρώων 1,4
Πλεύση Ελευθερίας 1,3
Αλλο 5,7
Αναποφάσιστοι 12,7

Η εκτίμηση των εδρών είναι για τη ΝΔ 155-165 έδρες, με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 74-84 έδρες. Κάτι που δείχνει ότι η δημοσκόπηση «φωτογραφίζει» ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Τα στατιστικά όρια στα ποσοστά της δημοσκόπησης έχουν ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 31,1% (ελάχιστο) - 36,9% (μέγιστο)
ΣΥΡΙΖΑ: 21,6% (ελάχιστον) - 27% (μέγιστο)
ΚΙΝΑΛ: 5,6% (ελάχιστο) - 8,6 % (μέγιστο)
ΚΚΕ: 3,5% (ελάχιστο) - 6,1% (μέγιστο)
Χρυσή Αυγή: 2,4% (ελάχιστο) - 4,8% (μέγιστο)
Ελληνική Λύση: 2,0% (ελάχιστο) - 4,2% (μέγιστο)
ΜέΡΑ25: 1,6% (ελάχιστο) - 3,6% (μέγιστο)
Eνωση Κεντρώων: 0,7% (ελάχιστο) - 2,1% (μέγιστο)
Πλεύση Ελευθερίας: 0,6% (ελάχιστο) - 2,0% (μέγιστο)
Αναποφάσιστοι: 12,1%

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share