Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Υπουργείο εσωτερικών: Σε λειτουργία η ιστοσελίδα "Μάθε που ψηφίζεις"

Σας αφορά...

2 Ιουλίου 2019 07:01
Υπουργείο εσωτερικών: Σε λειτουργία η ιστοσελίδα

Σε λειτουργία είναι η επικαιροποιημένη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις», ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες που θα ψηφίσουν στις Βουλευτικές εκλογές.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες αλλαγές, με τον κόσμο να μπορεί και πάλι να ενημερώνεται για τυχόν αλλαγές που μπορεί να έχουν προκύψει, σχετικά με το που θα ψηφίσει. Το υπουργείο έχει αναλυτικά όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι για την ημέρα που θα πάνε στη κάλπη.

Παράλληλα, η αστυνομία ενημέρωσε πως εν όψει των εκλογών, τα γραφεία για την έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίων θα είναι ανοιχτά, ακόμη και το Σάββατο, από τις 8 το πρωί ως τις 18:00, αλλά και την Κυριακή από τις 7 το πρωί ως τις 19:00. Οπότε όσοι χρειάζονται νέα ταυτότητα ή διαβατηρίου λόγω απώλειας, θα μπορούν και ανήμερα των εκλογών να βγάλουν καινούργια, ώστε να πάνε να ψηφίσουν. Οι ταυτότητες θα εκδίδονται άμεσα, εφ' όσον υπάρχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα οι ώρες λειτουργίας των γραφείων:

Γραφεία Ταυτοτήτων

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 08:00 έως 18:00
Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 07:00 έως 19:00

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: 30% έκπτωση στους επιβάτες για τις εθνικές εκλογές!

Λόγω των εθνικών εκλογών οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με τρένο θα έχουν έκπτωση 30% στα εισητήρια τους! Παροχή έκπτωσης σε απλούς επιβάτες, εκπροσώπους της δικαστικής Αρχής και δικαστικούς αντιπροσώπους προσφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενόψει των εθνικών εκλογών!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η έκπτωση παρέχεται στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ' επιστροφής, από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος. Η έκπτωση χορηγείται με την επίδειξη της ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπρόσθετα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ αναφέρει τη παροχή έκπτωσης 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων, η οποία θα χορηγείται και στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής καθώς και σε εφόρους και δικαστικούς αντιπροσώπους για εκτέλεση υπηρεσίας, από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους, με την επίδειξη της σχετικής απόφασης διορισμού.

Η προαναφερόμενη έκπτωση 30% θα χορηγείται μόνο για την αγορά εισιτηρίων από φυσικά σημεία έκδοσης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις 27 Ιουλίου και δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω Internet.

Η παραπάνω έκπτωση 30% θα παρέχεται αποκλειστικά για ταξίδια που πραγματοποιούνται από 5 έως και τις 9 Ιουλίου 2019.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share