Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

ΚΙΝΑΛ: Υπεύθυνη ή προοδευτική αντιπολίτευση, ποια η διαφορά;

Τι γίνεται με τον Χρήστο Πρωτόπαπα;

25 Ιουνίου 2019 14:46
ΚΙΝΑΛ: Υπεύθυνη ή προοδευτική αντιπολίτευση, ποια η διαφορά;

Τι διαφορά έχει ο όρος «προοδευτική αντιπολίτευση» από τον όρο «υπεύθυνη αντιπολίτευση» για το ΚΙΝΑΛ;

Μάλιστα αυτές οι δύο ιδιότητες µπορεί να συνυπάρχουν. Οµως στη σηµερινή πολιτική συγκυρία η διαφορά είναι τεράστια. Αρκεί να ακούσει κανείς τι λέει ο Χρήστος Πρωτόπαπας του ΚΙΝΑΛ.

Το σκεπτικό του, όπως και το σκεπτικό του ΚΙΝΑΛ, είναι απλό: «Αν δεν πάρει κανείς αυτοδυναµία, είναι καλύτερο να βάλεις όρους και να γίνουν 10 πράγµατα». Οπότε βουρ για Νέα ∆ηµοκρατία (διότι είναι η µόνη, µαθηµατικά, κυβερνητική λύση) σε αυτή την εκδοχή. Βέβαια, τελευταία έχει εµφανιστεί και το σενάριο της ψήφου ανοχής. Αυτό πάλι είναι κάτι σαν συνεργασία, που όµως δεν είναι και συνεργασία: «∆εν σε θέλω, αλλά σε ανέχοµαι», κάπως έτσι. Μόνο συµπόνοια για τις δύσκολες µέρες που θα περάσει δεν µας έχει ζητήσει το ΚΙΝΑΛ.

ΚΙΝΑΛ

Οπως δήλωσε σε συνέντευξή του για τα µετεκλογικά, «αν η Ν∆ έχει αυτοδυναµία, θα είµαστε προοδευτική αντιπολίτευση». Αν όµως δεν έχει, τότε το ΚΙΝΑΛ θα είναι «υπεύθυνη αντιπολίτευση» που δεν θα θέλει «να πάει η χώρα στα βράχια». Αρα: Με την «υπεύθυνη αντιπολίτευση» κυβερνά ο (µη αυτοδύναµος) Κ. Μητσοτάκης. Το ΚΙΝΑΛ είναι σαφές ότι έχει προδικάσει το εκλογικό αποτέλεσµα. Οσο και αν αυτό δεν συνηθίζεται όταν είσαι σε προεκλογική περίοδο και θέλεις να παίξεις «ρυθµιστικό ρόλο». Ο Χρήστος Πρωτόπαπας το είπε ξεκάθαρα: «Το µατσάκι δεν γυρίζει».

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας πάντως φρόντισε να µας θυµίσει πως τέτοιου είδους πράγµατα το ΚΙΝΑΛ δεν τα κάνει µόνο µε τη Νέα ∆ηµοκρατία. Μπορεί να τα κάνει και µε τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ΈΘΝΟΣ. Οπως είπε, «εµείς δώσαµε ψήφο ανοχής το 2015. Το κάναµε και µε τον κ. Τσίπρα, δεν το κάνουµε µόνο µε τη Νέα ∆ηµοκρατία».

Η αλήθεια είναι πως σε αυτό είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς. Γιατί αν οι φερόµενοι ως συνεχιστές του κόµµατος του Ανδρέα Παπανδρέου µπορούν να συγκυβερνήσουν µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πώς να διστάσουν µε τον ΣΥΡΙΖΑ; Ασε που έχουν και πολύ περισσότερους γνωστούς εκεί.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης µπορεί να προσβλέπει, όπως όλα δείχνουν, στο ΚΙΝΑΛ. Οχι µόνο γιατί µπορεί να του λύσει το πρόβληµα της διακυβέρνησης αν κερδίσει τις εκλογές. Αλλά γιατί µπορεί να του λύσει και πολλά εσωκοµµατικά του προβλήµατα. Το «θέλω αλλά δεν µε αφήνουν οι σύµµαχοι» είναι πειστική δικαιολογία.

Νέα επίθεση ΚΙΝΑΛ σε Τσίπρα για το ντιμπέιτ!

ΚΙΝΑΛ Αλέξης Τσίπρας

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την μη πραγματοποίηση του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής.

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησε ότι ο λόγος που επικαλέστηκαν για την ματαίωση, του ομόφωνα προγραμματισμένου debate, για τη Δευτέρα 1 Ιουλίου ήταν εξαρχής απολύτως προσχηματικός» αναφέρει σε δήλωσή του ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας.

Όπως τονίζει «επιβεβαιώθηκε έτσι ότι ο κ.Τσίπρας ποτέ δεν ήθελε συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

TAGS
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share