Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αξιοπιστία της Ελλάδας είναι το "κλειδί" για το εξωτερικό!

Δεν θα απαιτηθούν πρόσθετα δηµοσιονοµικά µέτρα επιβάρυνσης για τους πολίτες!

25 Ιουνίου 2019 08:59
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αξιοπιστία της Ελλάδας είναι το

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και τόνισε ότι η αξιοπιστία της Ελλάδας είναι το "κλειδί" για το εξωτερικό! Επίσης διευκρίνησε ότι θα απαιτηθούν πρόσθετα δηµοσιονοµικά µέτρα επιβάρυνσης για τους πολίτες!

Εάν η εντολή για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι ισχυρή, τότε προφανώς η αγορά θα έχει µεγαλύτερη αναταραχή και δεν θα µπορέσουµε να δροµολογήσουµε το σχέδιό µας µε την ταχύτητα και την αποτελεσµατικότητα που θέλουµε» σηµείωσε σε συνέντευξή του στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης ο πρόεδρος της ΝΔ.

Είναι σαφές ότι η Πειραιώς δίνει απόλυτη προτεραιότητα στο οικονοµικό της σχέδιο, ως το «βαρύ χαρτί» της προεκλογικής της καµπάνιας, εξ ου και ο πρόεδρος της Ν∆ υπενθυµίζει ότι οι φοροελαφρύνσεις που προαναγγέλλει θα ισχύσουν από το 2020.

Καθαρή νίκη και εντολή, που θα του επιτρέψει να εφαρµόσει τάχιστα, χωρίς πισωγυρίσµατα και αστερίσκους, ένα εµπροσθοβαρές πρόγραµµα τολµηρών µεταρρυθµίσεων ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάτι λιγότερο από δύο εβδοµάδες πριν από την κρίσιµη εκλογική αναµέτρηση της 7ης Ιουλίου. «Για να έχουµε ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναµη Ελλάδα χρειαζόµαστε µια ισχυρή εντολή.

Διαβεβαιώνει, µάλιστα, πως δεν θα απαιτηθούν πρόσθετα δηµοσιονοµικά µέτρα επιβάρυνσης για τους πολίτες, αντικρούοντας, όπως τονίζεται από το Μοσχάτο, την κινδυνολογία στην οποία επιδίδεται εσχάτως ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης επιµένει να προβάλλει την αξιοπιστία, που, όπως λέει, έχει χτίσει στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι η Ευρώπη ξέρει ότι είναι µεταρρυθµιστής. «Η συµφωνία που προτείνω στις Βρυξέλλες», λέει, «είναι: δώστε µου λίγο χρόνο να κάνω µεταρρυθµίσεις και στη συνέχεια βοηθήστε µε να µειώσουµε τους στόχους των πλεονασµάτων.

Είναι µια συµφωνία η οποία ακούγεται στις Βρυξέλλες, την έχουν ήδη ακούσει, δεν θα αιφνιδιαστούν». Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη ζηµιά που συντελέστηκε στο α’ εξάµηνο του 2015, υποδηλώνοντας ότι µια πιθανή αυριανή κυβέρνηση του κόµµατος δεν θα διστάσει να διερευνήσει ευθύνες εκείνης της περιόδου, σύμφωνα με το ΈΘΝΟΣ: «Είναι εγκληµατικό αυτό το οποίο έγινε τους πρώτους έξι µήνες του 2015 και υπάρχει ονοµατεπώνυµο, υπάρχει η ευθύνη και το κόστος, το οποίο πληρώνουµε ακόµη και σήµερα. Είναι το κόστος αυτής της πρώτης περιόδου».

Εν τω µεταξύ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόµµατος, Σοφία Ζαχαράκη, επιβεβαίωσε σε χθεσινή της συνέντευξη στη δηµόσια τηλεόραση ότι η Ν∆ σχεδιάζει να βελτιώσει τη ρύθµιση των 120 δόσεων.

«Εµείς λέµε πραγµατικές 120 δόσεις και για τις εταιρείες λέµε κανένα κριτήριο υπαγωγής σε ποσά µέχρι 20.000 ευρώ» τόνισε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκόπιµη διαστρέβλωση των «γαλάζιων» θέσεων. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ν∆ δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το επιτυχηµένο, όπως χαρακτηρίζεται στο Μοσχάτο, µοντέλο της απευθείας επικοινωνίας µε τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευµα επισκέπτεται τη Χαλκίδα, ενώ αύριο Τετάρτη παρουσιάζει σε ακόµη µία θεµατική εκδήλωση στην Ελευσίνα το πρόγραµµα της Ν∆ για τους οικονοµικά ασθενέστερους και υπέρ της κοινωνικής συνοχής.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Π. Πικραμμένος επικεφαλής στο Επικρατείας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σε συνέντευξη του ότι ο Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην πρόεδρος του ΣτΕ και υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Την τελευταία, τιμητική θέση καταλαμβάνει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του στο Star.

Με τα εθνικά θέματα ξεκίνησε η συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα. Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να κινηθούμε ως χώρα με βάση τις συμμαχίες που έχουμε, ενώ πρόσθεσε ότι θα θέσει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την προκλητικότητα της Τουρκίας.

Η υπερβολική δραματοποίηση κάνει τους πολίτες να ανησυχούν περισσότερο. Αν ο πρωθυπουργός γνώριζε κάτι σημαντικό, εικάζω ότι θα είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, θα με έπαιρνε τηλέφωνο. Η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ έγινε στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής διαχείρισης. Ας αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση τα εθνικά θέματα.

Για την ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ: Τα νέα στελέχη σηματοδοτούν τη ΝΔ του μέλλοντος, είπε ο κ.Μητσοτάκης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share