Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Π. Πικραμμένος επικεφαλής στο Επικρατείας!

Το ανακοίνωσε σε συνέντευξη του!

19 Ιουνίου 2019 20:35
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Π. Πικραμμένος επικεφαλής στο Επικρατείας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σε συνέντευξη του ότι ο Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην πρόεδρος του ΣτΕ και υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Την τελευταία, τιμητική θέση καταλαμβάνει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του στο Star.

Με τα εθνικά θέματα ξεκίνησε η συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα. Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να κινηθούμε ως χώρα με βάση τις συμμαχίες που έχουμε, ενώ πρόσθεσε ότι θα θέσει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την προκλητικότητα της Τουρκίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Η υπερβολική δραματοποίηση κάνει τους πολίτες να ανησυχούν περισσότερο. Αν ο πρωθυπουργός γνώριζε κάτι σημαντικό, εικάζω ότι θα είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, θα με έπαιρνε τηλέφωνο. Η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ έγινε στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής διαχείρισης. Ας αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση τα εθνικά θέματα.

Για την ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ: Τα νέα στελέχη σηματοδοτούν τη ΝΔ του μέλλοντος, είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα δεν έχει περιθώρια για λάθη και πειράματα!

Η χώρα δεν έχει περιθώρια για λάθη και πειράματα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Τόνισε πως οΣΥΡΙΖΑ παραπλανεί τους πολίτες της χώρας!

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε πως «τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η συγκυρία συναντά την προετοιμασία» και τόνισε ότι το κόμμα του «έχει κάνει μια πολύ συστηματική προετοιμασία για την επόμενη ημέρα των εκλογών, εφόσον το εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λέει πολλά, γιατί ξέρει πως δεν θα τα κάνει. Ενώ εμείς έχουμε μια υποχρέωση να μιλάμε συγκροτημένα, διότι εκτιμούμε ότι σύντομα θα κληθούμε να εφαρμόσουμε στην πράξη όλα όσα προτείνουμε» σημείωσε.

Κυριάκος Μητσοτάκης ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών όπου «αντί να απολογηθεί για τη δική του αποτυχία, διαστρεβλώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και επιμένει να κατασκευάζει έναν ανύπαρκτο αντίπαλο».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Διψάει να προχωρήσει μπροστά!» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας πως είναι «εξαιρετικά σημαντικό και για τον κόσμο των επιχειρήσεων, και για τον κόσμο της εργασίας και για την πραγματική οικονομία, στις 8 Ιουλίου να βρεθεί η Ελλάδα με μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Που θα αποφασίζει γρήγορα και θα φέρνει αποτελέσματα!»

Υποστήριξε πως καρδιά της ανάπτυξης είναι οι επενδύσεις και κλειδιά των επενδύσεων οι χαμηλότεροι φόροι, η μικρότερη γραφειοκρατία και η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Αναφερόμενος στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβε ότι «θα μειώσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων μέσα σε μια διετία από το 28% στο 20% και τον φόρο στα μερίσματα άμεσα από το 10% στο 5%. Θα προχωρήσουμε σε σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. Στόχος μας, επίσης, είναι να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές Φ.Π.Α. στο 11% και στο 22%, με διατήρηση πάντα του υπερμειωμένου συντελεστή στο 6%. Πρόθεσή μας να μειώσουμε και τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μιας διετίας. Οι πρώτες φορολογικές μειώσεις θα ισχύσουν το 2020 και θα αποτυπωθούν στον Προϋπολογισμό αυτού του έτους που θα ψηφιστεί από τη Βουλή τον ερχόμενο Νοέμβριο».

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ανάγκη για ένα νέο χωροταξικό πλαίσιο, με χρήσεις γης σε 4 επίπεδα: Κατοικία, Τουρισμός, Ειδικές Χρήσεις, Παραγωγικές δραστηριότητες. Για δραστική απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών. Και για ρευστότητα μέσω μόχλευσης των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων σε συνδυασμό με πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά και με μια πιο γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς την αγορά.

Είπε πως η αντίδραση των αγορών οφείλεται στο γεγονός πως «γνωρίζουν ακριβώς την έμφαση που δίνουμε σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, στην περαιτέρω εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, αλλά και σε ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, το οποίο δεν θα σκοτώνει την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα θα δίνει κίνητρα για να ενθαρρυνθεί η παραγωγική Ελλάδα».

«Και, βέβαια, γνωρίζετε ότι σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, έχουμε ένα πλήρες τομεακό σχέδιο για να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε σημαντικότατες επενδύσεις σε όλους εκείνους τους κλάδους που η ελληνική οικονομία έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα» συμπλήρωσε για να αναφερθεί σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις ή και μεγαλύτερες, μέλη του Σ.Ε.Β., που σήμερα για διάφορους λόγους είναι κολλημένα και δεν προχωρούν.

«Και εσείς πρέπει να επενδύσετε στη χώρα, να πληρώνετε φόρους και εισφορές, να προστατεύετε το περιβάλλον και κυρίως να είστε δίπλα στους εργαζόμενούς σας» είπε απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, τονίζοντας:

Αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν.

Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν νοούνται.
Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν συγχωρούνται.

Και μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν επιτρέπεται.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share