Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019

Αλέξης Τσίπρας: «Η Τουρκία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο»

Τι δήλωσε ο Προθυπουργός;

19 Ιουνίου 2019 09:10
Αλέξης Τσίπρας: «Η Τουρκία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο»

Για το αν πρέπει να περιμένουμε ένα θερμό καλοκαίρι λόγω των τελευταίων κινήσεων της Τουρκίας ερωτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το πρωί στο OPEN TV.


«Δεν είναι κάτι που μας ξαφνιάζει όσα βλέπουμε τις τελευταίες μέρες είναι κινήσεις που έχουμε προβλέψει. Δουλεύουμε εντατικά με σχέδιο προκειμένου να έχουμε τη χώρα έτοιμη να αντιμετωπίσει με τις κατάλληλες συμμαχίες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:


«Όλα αυτά που βλέπουμε από την Τουρκία με την προκλητική συμπεριφορά δεν είναι ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας. Όλα αυτά που βλέπουμε είναι το αποτέλεσμα τις επιτυχίας της στρατηγικής της Ελλάδας στην περιοχή. η Τουρκία είναι απομονωμένη και δεν έχει ισχυρές συμμαχίες».

«Τα σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Υπάρχει στο μυαλό μας εδώ και πολλά χρόνια η πιθανότητα θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Είναι μια πιθανότητα που κάθε Έλληνας πρωθυπουργός κοιμάται και ξυπνάει μ’ αυτό. Το 1996 είχαμε ένα τέτοιο επεισόδιο. Θέλουμε καλές ένοπλες δυνάμεις. Είναι όλα άρτια, κοιμόμαστε ήσυχοι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

Όταν είμαστε μια χώρα, που έχει να αντιμετωπίσει έναν απρόβλεπτο γείτονα, μεγαλύτερο και σε κόσμο, πρέπει να κάνουμε συμμαχίες και συμφωνίες. Αυτό έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα. Βλέποντας την ομόθυμη καταδίκη της ΕΕ και αύριο στις Βρυξέλλες πιστεύω ότι θα παρθούν μέτρα και βλέποντας όταν το 1996 όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός βγήκε κι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ, χωρίς να έχουν κάνει κάτι. Και βγήκε μετά η ΕΕ και είπε... βρείτε τα. Τώρα, έχουμε σθεναρή στάση της Ευρώπης και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: ethnos.gr

Αλέξης Τσίπρας: "Ο λαός αποφασίζει στις εκλογές και όχι οι τεχνοκράτες"

Αλέξης Τσίπρας:

Ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει το μήνυμα του για την δύσκολη αυτή περίοδο που ξεκινάει μέχρι τιςεκλογές της 7ης Ιουλίου! "Ο λαός αποφασίζει στις εκλογές και όχι οι τεχνοκράτες" δήλωσε χαρακτηριστικά!

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Ελληνες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις πρόσφατες ευρωεκλογές, και σημείωσε:

"Γνωρίζουμε ότι τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι άλλο. Όχι η αποτύπωση της πρώτης προτίμησης για τους εκπροσώπους μας στην ευρωβουλή. Ούτε εύλογη επιθυμία έκφραση της δυσαρέσκειας. Αλλά τώρα το ερώτημα αφορά την ίδια μας τη ζωή. Τώρα η επιλογή, η απόφαση μας αφορά τη ζωή μας, το σήμερα και το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας".

Αλέξης Τσίπρας Βουλευτικές εκλογές

Ταυτόχρονα έθεσε τα διλήμματα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου και υπογράμμισε: "Τώρα καλούμαστε να αποφασίσουμε αν από αύριο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά όλοι μαζί σε αυτή τη χώρα ή αν θα γυρίσουμε πίσω, ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει. Τώρα καλούμαστε να αποφασίσουμε αν επιθυμούμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί στο δρόμο της ανάκαμψης, της ανάπτυξης, της οριστικής εξόδου από την κρίση, με δικαιοσύνη για όλους, με δικαιώματα για όλους, με προστασία για όλους ή θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της χρεοκοπίας και του αυταρχισμού. Τα χρόνια της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, που κανείς δεν έχει ξεχάσει. Στα χρόνια της σκληρής λιτότητας, του κυνισμού και του αυταρχισμού".

Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει όσα ζήσαμε τη καταστροφική για τη χώρα και το λαό μας 5ετία από το 2010 ως το 2015

"Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει όσα ζήσαμε τη καταστροφική για τη χώρα και το λαό μας 5ετία από το 2010 ως το 2015, κανείς δε μπορεί να ξεγράψει τις ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα και το λαό μας στη ταπείνωση και την αναξιοπρέπεια και κανείς δε μπορεί να παραλείψει το σκληρό αγώνα που κάναμε, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες, για να βγάλουμε τη χώρα σε ξέφωτο και να βγάλουμε από το λαιμό μας τη βαριά θηλιά των δανειστών", είπε ο πρωθυπουργός.

Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζει ο λαός και όχι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ

"Η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι έχουμε την πολυτέλεια, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, να διεξάγουμε εκλογές και να είναι ο ελληνικός λαός, και μόνο ο ελληνικός λαός αυτός, που θα αποφασίσει με ποιο σχέδιο θα κυβερνηθεί η χώρα. Ο λαός και όχι οι δανειστές και οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ήρθε η ώρα για να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε στοχευμένες πολιτικές

"Τώρα ήρθε η ώρα για να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε στοχευμένες πολιτικές ενίσχυσης του εισοδήματος, μείωσης της φορολογίας και ακόμη μεγαλύτερης, ακόμη πιο δραστικής μείωσης της ανεργίας. Αυτό είναι το δικό μας σχέδιο. Έχει τίτλο : Μπροστά όλοι μαζί", επισήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share