Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα δεν έχει περιθώρια για λάθη και πειράματα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανεί τους πολίτες της χώρας!

18 Ιουνίου 2019 23:25
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα δεν έχει περιθώρια για λάθη και πειράματα!

Η χώρα δεν έχει περιθώρια για λάθη και πειράματα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανεί τους πολίτες της χώρας!

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε πως «τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η συγκυρία συναντά την προετοιμασία» και τόνισε ότι το κόμμα του «έχει κάνει μια πολύ συστηματική προετοιμασία για την επόμενη ημέρα των εκλογών, εφόσον το εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λέει πολλά, γιατί ξέρει πως δεν θα τα κάνει. Ενώ εμείς έχουμε μια υποχρέωση να μιλάμε συγκροτημένα, διότι εκτιμούμε ότι σύντομα θα κληθούμε να εφαρμόσουμε στην πράξη όλα όσα προτείνουμε» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών όπου «αντί να απολογηθεί για τη δική του αποτυχία, διαστρεβλώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και επιμένει να κατασκευάζει έναν ανύπαρκτο αντίπαλο».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Διψάει να προχωρήσει μπροστά!» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας πως είναι «εξαιρετικά σημαντικό και για τον κόσμο των επιχειρήσεων, και για τον κόσμο της εργασίας και για την πραγματική οικονομία, στις 8 Ιουλίου να βρεθεί η Ελλάδα με μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Που θα αποφασίζει γρήγορα και θα φέρνει αποτελέσματα!»

Υποστήριξε πως καρδιά της ανάπτυξης είναι οι επενδύσεις και κλειδιά των επενδύσεων οι χαμηλότεροι φόροι, η μικρότερη γραφειοκρατία και η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Αναφερόμενος στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβε ότι «θα μειώσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων μέσα σε μια διετία από το 28% στο 20% και τον φόρο στα μερίσματα άμεσα από το 10% στο 5%. Θα προχωρήσουμε σε σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. Στόχος μας, επίσης, είναι να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές Φ.Π.Α. στο 11% και στο 22%, με διατήρηση πάντα του υπερμειωμένου συντελεστή στο 6%. Πρόθεσή μας να μειώσουμε και τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μιας διετίας. Οι πρώτες φορολογικές μειώσεις θα ισχύσουν το 2020 και θα αποτυπωθούν στον Προϋπολογισμό αυτού του έτους που θα ψηφιστεί από τη Βουλή τον ερχόμενο Νοέμβριο».

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ανάγκη για ένα νέο χωροταξικό πλαίσιο, με χρήσεις γης σε 4 επίπεδα: Κατοικία, Τουρισμός, Ειδικές Χρήσεις, Παραγωγικές δραστηριότητες. Για δραστική απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών. Και για ρευστότητα μέσω μόχλευσης των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων σε συνδυασμό με πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά και με μια πιο γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς την αγορά.

Είπε πως η αντίδραση των αγορών οφείλεται στο γεγονός πως «γνωρίζουν ακριβώς την έμφαση που δίνουμε σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, στην περαιτέρω εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, αλλά και σε ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, το οποίο δεν θα σκοτώνει την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα θα δίνει κίνητρα για να ενθαρρυνθεί η παραγωγική Ελλάδα».

«Και, βέβαια, γνωρίζετε ότι σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, έχουμε ένα πλήρες τομεακό σχέδιο για να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε σημαντικότατες επενδύσεις σε όλους εκείνους τους κλάδους που η ελληνική οικονομία έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα» συμπλήρωσε για να αναφερθεί σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις ή και μεγαλύτερες, μέλη του Σ.Ε.Β., που σήμερα για διάφορους λόγους είναι κολλημένα και δεν προχωρούν.

«Και εσείς πρέπει να επενδύσετε στη χώρα, να πληρώνετε φόρους και εισφορές, να προστατεύετε το περιβάλλον και κυρίως να είστε δίπλα στους εργαζόμενούς σας» είπε απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, τονίζοντας:

Αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν.

Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν νοούνται.
Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν συγχωρούνται.

Και μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν επιτρέπεται.

Είμαι έτοιμος να συζητήσω κάθε δημιουργική ιδέα σε κάθε κατεύθυνση.

Για παράδειγμα, κάνετε εσείς συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχίας σας μέσα από stock-options και εγώ θα είμαι ανοιχτός σε γενναίες φοροαπαλλαγές για να το υλοποιήσετε. Ας προσφέρετε εσείς διατακτικές σίτισης, κάρτες κίνησης στα μέσα μεταφοράς και εγώ συζητώ αντίστοιχη έκπτωση φόρου ώστε και το κράτος να συνεισφέρει στις δαπάνες αυτές υπέρ των εργαζομένων» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάλεσε τους επιχειρηματίες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα «δημιουργικού πατριωτισμού» και να επιστρέψουν στην Ελλάδα εταιρικές καταθέσεις, σημειώνοντας πως ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πολύ περισσότερα από 10 δισ. ευρώ σε τράπεζες εκτός συνόρων. «Αναμένω οι επιχειρήσεις να φανούν απόλυτα συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις» ανέφερε σε άλλο σημείο ώστε να μειωθεί η παραοικονομία και η αδήλωτη εργασία.

Αναφορά έκανε και στον κατώτατο μισθό, σημειώνοντας πως είναι ανάγκη να αυξάνεται σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του Α.Ε.Π. αλλά και στην ανάγκη για τον επαναπατρισμό των νέων επιστημόνων και των στελεχών που τώρα δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

«Η χώρα δεν έχει πλέον περιθώρια ούτε για πειράματα ούτε για αστάθεια ούτε για περιπέτειες. Στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση με ισχυρή καθαρή εντολή που θα πάρει γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις. Θα κριθεί βέβαια και θα λογοδοτήσει για τις αποφάσεις που παίρνει. Με ρεαλισμό, με σιγουριά, με σχέδιο και με αποτέλεσμα!» πρόσθεσε ενώ αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία είπε πως «δεν είναι, πια, μόνο η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι ένα ευρύ πατριωτικό ρεύμα, στο οποίο έχουν θέση όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές.

Είναι ένα δημιουργικό κύμα το οποίο θα φέρει σιγουριά, ανάπτυξη στον τόπο».

Πηγή: ΈΘΝΟΣ

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share