Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Έφη Αχτσιόγλου: Αιχμές στην Νέα Δημοκρατία για τους φόβους της και το debate!

Τι δήλωσε χαρακτηριστικά;

18 Ιουνίου 2019 19:34
Έφη Αχτσιόγλου: Αιχμές στην Νέα Δημοκρατία για τους φόβους της και το debate!

Αιχμές στην Νέα Δημοκρατία και τους φόβους της για το debate ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου! Η ανακοίνωσή της ήρθε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της η Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε με αντικείμενο τη διεξαγωγή debate και τους όρους προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ.

«Τι ακριβώς φοβάται η αξιωματική αντιπολίτευση από μία τέτοια αντιπαράθεση; Τα το αρνητικό υπάρχει στη διεξαγωγή μιας προγραμματικής αντιπαράθεσης μεταξύ δύο υποψήφιων πρωθυπουργών;», αναρωτιέται μεταξύ άλλων η κ. Αχτσιόγλου και σημειώνει ότι «αυτά είναι ερωτήματα που απευθύνονται στη ΝΔ, οφείλουν όμως να προβληματίσουν και κάθε πολίτη, ο οποίος έχει δικαίωμα να γνωρίζει το σχέδιο και το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, των κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας»

Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου:

Έφη Αχτσιόγλου Νέα Δημοκρατία

«Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε με αντικείμενο τη διεξαγωγή debate και τους όρους προβολής των κομμάτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Από την πλευρά μας θέσαμε εκ νέου, μετ΄ επιτάσεως, το αίτημα για διεξαγωγή debate ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέραν του debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην της Χρυσής Αυγής, το οποίο και συμφωνήθηκε.

Η ΝΔ αρνήθηκε κατηγορηματικά τη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη.

Η στάση αυτή της ΝΔ γεννά ερωτηματικά.

Τι ακριβώς φοβάται η αξιωματική αντιπολίτευση από μία τέτοια αντιπαράθεση;

Υπάρχουν πράγματα που θέλει να κρύψει από το πρόγραμμά της;

Και τι, τελικά, το αρνητικό υπάρχει στη διεξαγωγή μιας προγραμματικής αντιπαράθεσης μεταξύ δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως συνέβαινε και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα μας;

Αυτά είναι ερωτήματα που απευθύνονται στη ΝΔ, οφείλουν όμως να προβληματίσουν και κάθε πολίτη, ο οποίος έχει δικαίωμα να γνωρίζει το σχέδιο και το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, των κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας.».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σφοδρή αντιπαράθεση on air για Αχτσιόγλου - Χατζηδάκη!

Έφη Αχτσιόγλου

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Αναφερόμενη στην ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών, η υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι είναι η 7η Ιουλίου.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ερχόμενη εβδομάδα, μεταξύ 10 και 14 Ιουνίου, και θα ακολουθήσει το προεδρικό διάταγμα της προκήρυξης των εκλογών. Η μικρή αναβολή η οποία υπήρξε, είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη λειτουργία της Βουλής, την κατάθεση νομοσχεδίων και τροπολογιών και την εκπεφρασμένη θέση της ΝΔ του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ να μην μετέχουν στις εργασίες του Κοινοβουλίου, η κ. Αχτσιόγλου υπενθύμισε πως «δεν έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ούτε παραίτηση της κυβέρνησης». «Η κυβέρνηση παραμένει. Έχουμε κανονική λειτουργία της Βουλής μέχρι την έκδοση του προεδρικού διατάγματος για την διάλυσή της, και ως τότε θα υπάρχει νομοθετικό έργο για ‘ώριμα’ νομοθετήματα όπως οι ποινικοί κώδικες, οι οποίοι έχουν συγκροτηθεί μετά από μια μακρόχρονη διαδικασία με συμμετοχή και της επιστημονικής κοινότητας, ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας - στα οποία θα προστεθεί ορισμένος αριθμός τροπολογιών για την επίλυση ζητημάτων, όπως η παράταση σε ορισμένες διαδικασίες, και δεν θα είναι κάποιο ευρύ νομοθετικό έργο».

«Όπως το ‘ολίγον έγγυος’, τώρα έχουμε το ‘ολίγον εκλογές’», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας την αλλαγή των ημερομηνιών για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και την παρομοίασε με την «διαδικασία των πέναλτι στο ποδόσφαιρο». «Αυτά δεν τα έχουμε ξαναδεί σε καμία ευρωπαϊκή χώρα», είπε ο κ. Χατζηδάκης και παρομοίασε την κυβέρνηση με «τους ερωτευμένους που δεν μπορούν να αποχωριστούν το ταίρι τους».

Ερωτηθείς για το γιατί η ΝΔ αποφάσισε να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική διαδικασία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως, αν επρόκειτο μόνο για τους κώδικες, η ΝΔ θα το συζητούσε - αλλά «πρόκειται για διάφορα νομοθετήματα και για τροπολογίες φωτογραφικού χαρακτήρα».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share