Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αλέξης Τσίπρας: "Η Ελλάδα έχει συμμαχίες και είναι ισχυρή" - Ισχυρό το μήνυμα προς την Τουρκία!

Τι ανακοίνωσε μετά το ΚΥΣΕΑ;

16 Ιουνίου 2019 21:09
Αλέξης Τσίπρας:

Ισχυρό είναι το μήνυμα προς την Τουρκία από τον πρωθυπουργό! Το μήνυμα ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της ΕΕ, θα έχει συνέπειες έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι απόλυτα ασφαλείς. Η τουρκική προκλητικότητα δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και έχει καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες και ερείσματα τόσο ισχυρά όσο ποτέ άλλοτε».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Συμφωνήσαμε να κινηθούμε ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος την επόμενη εβδομάδα η Σύνοδος Κορυφής να λάβει μέτρα ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα».

Στη συνέχεια, μίλησε για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν έχει προβεί σε γεωτρήσεις «Το μήνυμα που στέλνουμε είναι αυτό της απόλυτης ασφάλειας αλλά ταυτόχρονα και μήνυμα ότι όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Συγκαλεί ΚΥΣΕΑ ο Αλέξης Τσίπρας!

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) συγκαλεί σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Στόχος είναι η συζήτηση για την εκτίμηση της κατάστασης και την επικαιροποίηση της τακτικής της ελληνικής πλευράς, σε σχέση με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ σήμερα, έρχεται μετά την κλιμάκωση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας, στην ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, υπάρχουν ενδείξεις ότι το γεωτρύπανο «Πορθητής» έχει ήδη ξεκινήσει γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τούρκοι κατασκοπεύουν τις ασκήσεις του Ναυτικού!

Τουρκία: Απορρίπτει το τελεσίγραφο των ΗΠΑ!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share