Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αλέξης Τσίπρας: "Το λάβαμε το μήνυμα των Ευρωεκλογών...Οι εθνικές είναι άλλη υπόθεση!"

Το μήνυμα του έστειλε ο πρωθυπουργός από την Ρόδο!

15 Ιουνίου 2019 14:09
Αλέξης Τσίπρας:

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμα του από την Ρόδο και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "Λάβαμε το μήνυμα των Ευρωεκλογών αλλά οι εθνικές εκλογές είναι άλλη υπόθεση"!

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι έχουν εξαγγελθεί επιπλέον 150 προσλήψεις στο ΣΕΠΕ για την αύξηση των ελέγχων. Σημείωσε δε, πως και ενόψει των εκλογών, συγκρούονται δύο αντιλήψεις: Η μία που θέλει την οικονομική ανάπτυξη να συμβαδίζει με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, και η άλλη που επιτρέπει την παραβατικότητα της κακώς εννοούμενης επιχειρηματικότητας με την έλλειψη ελέγχων. Αυτή η κακή αντίληψη (της επιχειρηματικότητας) βασίζεται στις offshore, την αποφυγή φορολογικών και εργασιακών ελέγχων, πρόσθεσε.

Το βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών, εάν η χώρα προχωρήσει μπροστά με ασφάλεια και με όλους τους Έλληνες ή αν θα διακινδυνεύσει την επιστροφή στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνομιλώντας στο Μαντράκι της Ρόδου με εργαζόμενους στον τουρισμό.

Οι τελευταίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή τριών συλλογικών συμβάσεων στους βασικούς κλάδους του τουρισμού καθώς και για τους ελέγχους που διενεργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, κάτι που έχει μειώσει σημαντικά, όπως είπαν, την εργοδοτική αυθαιρεσία και παραβατικότητα.

Λάβαμε το μήνυμα των ευρωεκλογών

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε από πολίτη για το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο κ. Τσίπρας απάντησε πως μετά από τρία δύσκολα χρόνια κατανοεί τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων που επλήγησαν και που θέλησαν να στείλουν μήνυμα. Πρόσθεσε μάλιστα, πως έλαβε το μήνυμα και εξετάζει τα λάθη και τις παραλείψεις. Ωστόσο, σημείωσε, ότι είναι εντελώς διαφορετικός ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών. Εξήγησε δε, ότι ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών ξεπερνά τις ιδεολογικές γραμμές που εκφράστηκαν στις ευρωεκλογές και αφορά την επόμενη μέρα για τον τόπο, για όλους μας, για τη νέα γενιά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το «βασικό δίλημμα, ανεξάρτητα ακόμη και από τις κομματικές προτάσεις, αφορά το μέλλον της χώρας», είπε με έμφαση ο κ. Τσίπρας και έκλεισε αισιόδοξα λέγοντας ότι «στις 7 Ιούλη η κάλπη είναι άδεια και θα την γεμίσουμε εμείς».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εκλογές 2019: Ο Τέρενς Κουίκ από τους ΑΝΕΛ πάει στον ΣΥΡΙΖΑ

Την υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών ανακοίνωσε επισήμως η Κουμουνδούρου, το απόγευμα της Παρασκευής.

Το όνομα του πρώην στελέχους των ΑΝΕΛ περιλαμβάνεται στην επικαιροποιημένη λίστα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

B1: Βόρειος Τομέας

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΓΚΑΜΑΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΑΝΝΕΤΑ)
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΤΑΝΙΑ
ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΝΤΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΜΠΟΥΓΕΛΕΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share