Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ευρωεκλογές: Ρεκόρ σταυρών ο Κυμπουρόπουλος!

Έσπασε το ρεκόρ του Μανώλη Γλέζου!

13 Ιουνίου 2019 15:16
Ευρωεκλογές: Ρεκόρ σταυρών ο Κυμπουρόπουλος!

Ιστορική η εκλογική επίδοση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, καθώς σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέχει πλέον το ρεκόρ ψήφων στις Ευρωεκλογές 2019.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος πήρε 577.114 ψήφους, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος, στις Ευρωεκλογές του 2014, είχε πάρει 466.902 σταυρούς.

Τον ευρωβουλευτή επέλεξε να ψηφίσει ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ, ενώ ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ψηφίστηκε από το 10% όσων ψήφισαν συνολικά, ανεξαρτήτως κόμματος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμη και το γεγονός ότι σε ψήφους ξεπέρασε τον Μανώλη Γλέζο και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με απίστευτο ρεκόρ, αφού έλαβε 496.600 ψήφους, όπως καταγράφουν τα στοιχεία από την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο Γιώργος Αυτιάς ξεσπάει για την Ευρωβουλή! (Video)

Άλλη μία φορά έβγαλε την πικρία του για το γεγονός ότι δεν ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, μιλώντας με τον νέο περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το βράδυ της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε ζωντανή σύνδεση με τον Κωνσταντίνο Μουτζούρη, ο Γιώργος Αυτιάς δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει το παράπονό του που δεν έγινε τελικά ευρωβουλευτής.

«Η τηλεόραση είναι το πιο μεγάλο κόμμα εκ των πραγμάτων, οπότε καταλαβαίνετε ότι τα νησιά θέλουν στήριξη. Κατ' αρχήν θα πάρετε τηλέφωνο τον Τζιτζικώστα να σας πει πώς θα πετύχετε 100% απορρόφηση των κονδυλίων. Είναι ο πιο πετυχημένος περιφερειάρχης. Δεύτερον, θα πάτε στη Σάμο και στα νησιά που θέλουν κονδύλια», απάντησε ο Γιώργος Αυτιάς όταν του είπαν με χιούμορ ότι θα τον κάνουν αντιπεριφερειάρχη.

Ο νέος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, απάντησε στον Γιώργο Αυτικά «κονδύλια υπήρχαν, όμως στο Βόρειο Αιγαίο καταφέραμε να απορροφήσουμε μόνο το 19%. Θα σε πάρω σύμβουλο».

Τότε ο Γιώργος Αυτιάς δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει έμμεσα το παράπονό του για το γεγονός ότι δεν ήταν τελικά υποψήφιος ευρωβουλευτής λέγοντας: «μένω δημοσιογράφος, θα σας βοηθούσα αν πήγαινα στις Βρυξέλλες, να σου κόβω κονδύλια. Και να κάνω μεγάλο αγώνα»

Πηγή: protothema

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share