Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το ακροδεξιό VOX στην διακυβέρνηση της Μαδρίτης!

Σε συνασπισμό με το Λαϊκό Κόμμα.

12 Ιουνίου 2019 09:11
Το ακροδεξιό VOX στην διακυβέρνηση της Μαδρίτης!

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα και το ακροδεξιό Vox συνήψαν σύμφωνο συνεργασίας για την περιφέρεια της Μαδρίτης, ανοίγοντας έτσι την πόρτα για την είσοδο του κόμματος του Σαντιάγο Αμπασκάλ στα αυτοδιοικητικά όργανα της ισπανικής πρωτεύουσας. Μολονότι το τρίτο κόμμα της δεξιάς, οι Ciudadanos ανακοίνωσαν πως το σύμφωνο αυτό είναι απαράδεκτο, οι ίδιοι συναίνεσαν ωστόσο σε μία τρικομματική συμμαχία για την ανάδειξη του υποψηφίου του Χουάν Τρινιδάδ στην προεδρία του Περιφερειακού Κοινοβουλίου της Μαδρίτης, που επικυρώνει την είσοδο της ακροδεξιάς στα κέντρα των αποφάσεων.

Η επικεφαλής του Vox στη Μαδρίτη Ροθίο Μοναστέριο είχε χθες ξεχωριστές συναντήσεις με τους αντίστοιχους επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) Ισάβελ Ντίαθ Αγιούσο και των Ciudadanos Ιγνάθιο Αγουάδο και τους κατέθεσε ένα έγγραφο ως προγραμματική βάση για μία καθολική διαπραγμάτευση όσον αφορά το τοπικό Κοινοβούλιο, τον πρόεδρο της Περιφέρειας και τη διανομή των θέσεων στα τοπικά εκτελεστικά όργανα της διοίκησης. Η Ντίαθ Αγιούσο συμφώνησε στο κείμενο, ενώ ο Αγουάδο ούτε καν το κοίταξε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ξεσπάθωσε στο Twitter: Γνωστός ηθοποιός έξαλλος με ακροδεξιό κόμμα

Ο λόγος για τον κινηματογραφικό Αραγκορν ή αλλιώς Βίγκο Μόρτενσεν. Ο ηθοποιός των επιτυχημένων ταινιών "Άρχοντας των δαχτυλιδιών" έγινε έξαλλος στο Twitter.

Tην οργή του ηθοποιού Βίγκο Μόρτενσεν προκάλεσε το ισπανικό ακροδεξιό κόμμα Vox, διότι χρησιμοποίησε σε ένα tweet πολιτικού περιεχομένου που έστειλε μια φωτογραφία του ήρωα Άραγκορν, ενώ κραδαίνει το ξίφος του, τον οποίο υποδύεται στην ταινία «Ο άρχοντας των Δακτυλιδιών».

Ανήμερα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών της Ισπανίας, το Vox ανήρτησε μια φωτογραφία του Άραγκορν, που έχει πίσω του την ισπανική σημαία και το έμβλημα του κόμματος, και επιτίθεται εναντίον ενός εχθρικού στρατού που απαρτίζεται από αριστερά κόμματα, φεμινιστικές οργανώσεις και οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ, φιλελεύθερα ΜΜΕ και ισπανικές αυτονομιστικές οργανώσεις.

«Ας ξεκινήσει η μάχη!» #Για την Ισπανία», αναφέρεται στο μήνυμα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share