Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Συγνώμη λάθος": Γιατί απολογείται η ΕΡΤ;

Η επίσημη ανακοίνωση....

11 Ιουνίου 2019 13:56

«Συγγνώμη, λάθος» από την διοίκηση της ΕΡΤ. Στην παραδοχή ότι ήταν λάθος η επιλογή να προβληθεί κατεξοχήν η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων και να μη μεταδοθούν άλλες ειδήσεις προέβη η διοίκηση της ΕΡΤ με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το βράδυ της Δευτέρας οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης επέλεξαν να μεταδώσουν αντί του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ολόκληρη την προεκλογική παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, σε απευθείας σύνδεση και δεν θεώρησαν σκόπιμο να μεταδώσουν ειδήσεις ούτε μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και σειράς υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων. Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Αυτό ήταν λάθος και η διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται γι’ αυτό».


Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία σημειωνόταν: «Ο κ. Τσίπρας και 4-5 υπουργοί του επιχείρησαν σήμερα, σε πανελλήνια μετάδοση, να πείσουν τους Έλληνες ότι εδώ και 4,5 χρόνια ζούσαν σε μια άλλη χώρα. Δυστυχώς για τους ίδιους, οι Έλληνες ήταν εδώ αυτά τα χρόνια και στις 26 Μαΐου επέβαλαν με την ψήφο τους τις πρόωρες εθνικές εκλογές. Ο κ. Τσίπρας είναι πια και επισήμως ένας απερχόμενος πρωθυπουργός. Όσα νέα ψέματα κι αν πει κι όσα σχέδια κι αν υποσχεθεί, δεν πείθει πια κανέναν. Υ.Γ. Το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση».

Φώφη Γεννηματά: Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ!

Καθαρή και ισχυρή εντολή από τους πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής ζήτησε εν όψει των εκλογών η επικεφαλής του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε εργαζόμενους στο Αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών του Ρέντη.

«Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται μια καθαρή και ισχυρή εντολή από τους πολίτες. Εντολή που θα αποτρέπει την κυριαρχία της Ν.Δ. και παράλληλα θα αποδυναμώσει καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η κ. Γεννηματά

Απευθυνόμενη μάλιστα στους «απογοητευμένους από το ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικούς πολίτες», αλλά και «σε εκείνους που στις ευρωεκλογές στράφηκαν προς τη Ν.Δ. με μοναδικό κριτήριο να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα» είπε πως μπορούν να εμπιστευτούν το Κίνημα Αλλαγής.

ξαπολύοντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ανέφερε πως «ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, ηττήθηκε, αποδοκιμάστηκε και τώρα φεύγει αφήνοντας βαριά κληρονομιά την εξοντωτική φορολογία, την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την εγκατάλειψη της νέας γενιάς».

«Ακόμη και την τελευταία μέρα στη Βουλή, έδειξαν το πρόσωπό τους. Δεν είναι μόνο τα ταπεινωτικά ρουσφέτια και οι εξυπηρετήσεις φίλων και συγγενών. Την ώρα που ο κ. Τσίπρας ακύρωνε την δική του διάταξη για την μείωση του αφορολόγητου, ακύρωνε, καταργούσε ελαφρύνσεις για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους στον φόρο εισοδήματος, στον ΕΝΦΙΑ, στην εισφορά αλληλεγγύης. Αυτοί ακυρώνουν τα θετικά μέτρα, εσείς ακυρώστε τους με την ψήφο σας» είπε.

Τόνισε παράλληλα πως «δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς» και προειδοποίησε πως «η αχαλίνωτη κυριαρχία της δεξιάς θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες τους εργαζόμενους και την επιχείρηση».

Σε ό,τι αφορά τις αστικές συγκοινωνιές η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «τις διέλυσε» και οδήγησε με την πελατειακή λογική του, σε αύξηση των εισιτηρίων, σε ταλαιπωρία των πολιτών. «Και το χειρότερο: ενέταξαν και τις αστικές συγκοινωνίες στο ελεγχόμενο από την τρόικα Υπερταμείο, προετοιμάζοντας προφανώς την εκχώρηση τους σε ιδιωτικά συμφέροντα» πρόσθεσε.

Δεσμεύθηκε τέλος ότι το Κίνημα Αλλαγής θα αγωνιστεί για συγκοινωνίες με επιχειρήσεις δημόσιες, αλλά χωρίς ελλείμματα, με υγιή λειτουργία, με σύγχρονο διοικητικό μοντέλο, με συνεργασίες με την Αυτοδιοίκηση και με φθηνό εισιτήριο, που εξυπηρετούν τον πολίτη και σέβονται τους εργαζομένους.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Βαρύ πένθος στη Νέα Δημοκρατία!

Ανακοίνωση βόμβα: Εκτός εκλογών οι ΑΝΕΛ! (Video)

Για περισσότερες πολιτικές ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share