Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Μητσοτάκης: Άμεση προτεραιότητα η επένδυση στο Ελληνικό!

"Θα ξεμπλοκαριστεί την πρώτη κι όλας εβδομάδα"

11 Ιουνίου 2019 13:46
Μητσοτάκης: Άμεση προτεραιότητα η επένδυση στο Ελληνικό!

Τις πρώτες επτά ημέρες της νέας διακυβέρνησης θα υπογραφούν οι δύο υπουργικές αποφάσεις που λείπουν, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ

Αυτό θα αναγγείλει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πάτρα δεσμευόμενος εντός των πρώτων επτά ημερών να υπογραφούν και οι δύο υπουργικές αποφάσεις που λείπουν για να ξεκινήσει το έργο για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Η δέσμευση αυτή του Προέδρου της ΝΔ θα είναι ένα παράδειγμα του άμεσου και αποφασιστικού τρόπου με τον οποίο θα λειτουργεί η κυβέρνησή του για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την απελευθέρωση των επενδύσεων.

Η ισχυρή ανάπτυξη, άλλωστε, και η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας θα είναι το κύριο θέμα της αποψινής εκδήλωσης η οποία θα είναι η πρώτη από τις θεματικές ομιλίες που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι τις 7 Ιουλίου, αντί κομματικών συγκεντρώσεων.

Και θα περιγράψει συγκεκριμένα, τα τέσσερα μέτρα που θα τεθούν αμέσως σε εφαρμογή για να επιτευχθεί ο στόχος της ισχυρής ανάπτυξης που έχει θέσει σε άμεση κυβερνητική προτεραιότητα η ΝΔ.

1. Άμεση μείωση των φόρων και θεσμοθέτηση πρόθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων. Οπως θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα ν/σ της κυβέρνησης της ΝΔ

2. Άμεσο χτύπημα της γραφειοκρατίας με συγκεκριμένα εργαλεία, όπως:
* Η ηλεκτρονική υπογραφή που θα καθιερωθεί για πολίτες και επιχειρήσεις για να πάψουν να ταλαιπωρούνται από γραφείο σε γραφείο.
* Κλειστές προθεσμίες για τις αδειοδοτήσεις επενδύσεων που θα επιβλέπονται απ’ το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο.
* Δεσμευτικά γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.

3. Άμεση ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της σταδιακής αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφερθεί στα πολύ θετικά μηνύματα που ήδη εκπέμπονται από τις διεθνείς αγορές ενόψει της πολιτικής αλλαγής, και θα τονίσει ότι η σταδιακή αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας όχι μόνο θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού των ελληνικών ομολόγων, αλλά και στη συνεπακόλουθη μείωση του κόστους δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων. Θα αναφερθεί επίσης και στο σχέδιό του για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» και την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, αλλά και την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

4. Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει για το μεγάλο στοίχημα της αλλαγής της νοοτροπίας που χαρακτηρίζει το κράτος απέναντι στις επενδύσεις, τονίζοντας ότι δεν θα γίνονται στο εξής δεκτές πλέον οι ιδεοληψίες του παρελθόντος. Όπως θα πει χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να γίνεται δεκτό τον 21ο αιώνα να “ανακαλύπτεται” ξαφνικά ένα δάσος μέσα σε μία έκταση του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής. Ούτε βεβαίως, να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η χώρα θέλει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση"

"Η χώρα θέλει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση" δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης! «Δεν τίθεται κανένα θέμα αξιοποίησης του Βενιζέλου»!

«Η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές ήταν ένα πρώτο βήμα. Τώρα θέλω να πείσω αυτούς που δεν μας ψήφισαν» είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν είναι αυτοσκοπός η αυτοδυναμία. Η χώρα θέλει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Η Ελλάδα πρέπει να είναι αυτοδύναμη» σημείωσε απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνέντευξή του, μετά τη νίκη της ΝΔ στις ευρωπαϊκές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε επίσης σαφές ότι ακόμα και αν το κόμμα του επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας θα ζητήσει μετά τις εκλογές ευρύτερες κοινωνικές και κοινοβουλευτικές συνεργασίες και συμπράξεις. «Στόχος είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα» είπε και επανέλαβε ότι θα ζητά στη Βουλή και αυξημένες συγκλίσεις.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδίπλωσε και το σχέδιο της ΝΔ για την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος λέγοντας ότι η ΝΔ δεν θα κάνει ανοικτές συγκεντρώσεις ενώ ζήτησε να υπάρξει debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε με έμφαση ότι δεν πρόκειται να παίξει το χαρτί της αντιπαράθεσης με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Έρχομαι να ενώσω, δεν θα ακολουθήσω την πόλωση» επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά τη ρήξη της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν αναμιγνύεται στα εσωτερικά άλλων κομμάτων και τόνισε με έμφαση για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Εξυπακούεται ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας καθώς όπως είπε «μας χωρίζει άβυσσος».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «κακόγουστο αστείο» την πρόταση Βαρουφάκη για το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματος του με τη ΝΔ. «Εμας μας ρώτησε ο Βαρουφάκης; Είναι συνυπευθυνος για την τεράστια καταστροφή που έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015» είπε χαρακτηριστικά

Τέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τα στελέχη του έκαναν έναν κακόπιστο πολιτικό διάλογο

Ουδέποτε μίλησα για την καθιέρωση 7ημερης εργασίας ενώ για τις 120 δόσεις είπαμε ότι θα διατηρηθούν, θα απλοποιηθούν και ότι θα πρέπει να κάνουμε και κάτι για τους συνεπείς φορολογούμενους.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίου υπαλλήλου – «Δεν υπάρχει κανένα θέμα για την ΕΡΤ» σημείωσε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share