Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Επίσημη προκήρυξη εκλογών: Ο Τσίπρας αύριο θα συναντηθεί με τον Παυλόπουλο!

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο προεδρικό Μέγαρο στις 18:30 το απόγευμα...

9 Ιουνίου 2019 20:59
Επίσημη προκήρυξη εκλογών: Ο Τσίπρας αύριο θα συναντηθεί με τον Παυλόπουλο!

Αύριο το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως έγραψε το ΑΜΠΕ, θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, να επισκεφθεί το προεδρικό Μέγαρο για το αίτημα πρόωρων εκλογών.


Οπως είχε τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του προ ημερών στην ΕΡΤ οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν οριστικά στις 7 Ιουλίου.

«Είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μία κυβέρνηση λαμβάνει το μήνυμα των πολιτών και επισπεύδει τις εκλογές μετά την ευρωκάλπη. Το 2015 όταν βρέθηκα χωρίς ένα μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής μου Ομάδας πήγα σε εκλογές. Το κάνω και τώρα μιας και το μήνυμα δυσαρέσκειας ήταν ισχυρό. Δεν παραιτήθηκα, θα δώσω τη μάχη με καθαρό δίλημμα ποιος θέλει να κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη τετραετία», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Στη συνέχεια, τη Δευτέρα, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής, όπου και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματός του.

Ανακοίνωση βόμβα: Εκτός εκλογών οι ΑΝΕΛ! (Video)

Την απόφαση των ΑΝΕΛ να μην κατέβουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

Στην επίσημη ανακοίνωση του ο Πάνος Καμμένος ανέφερε: "Κρατήσαμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι ΑΝΕΛ αποφάσισαν...ότι δεν αποφάσισαν!

Κατά την σημερινή τρίωρη συνεδρίαση των μελών της ΚΟ και της εκτελεστικής επιτροπής δεν ελήφθη τελικά καμία απόφαση αν και το προηγούμενο διάστημα εκφραζόταν η άποψη να απέχουν από τόσα εκλογές λόγω της σχεδόν ανύπαρκτης επίδοσης στις ευρωεκλογες. Οι συζητήσεις θα επαναληφθούν την ερχόμενη Κυριακή σε συνεδρίαση της εθνικής επιτροπής.

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση από τους ΑΝΕΛ

"Συνεδρίασαν από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπου έγινε εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης.

Σε αναμονή των τελικών εξελίξεων για την προκήρυξη εκλογών αποφασίστηκε η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, στο οποίο η ομόφωνη πρόταση των δύο οργάνων είναι η διενέργεια του 4ου τακτικού συνεδρίου στα τέλη Σεπτεμβρίου και η λήψη απόφασης για τις εθνικές εκλογές."

Βόμβα: Δεν θα κατέβει στις εκλογές το Ποτάμι!

Σε κρίσιμο σημείο έφεραν το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη τα απογοητευτικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής.

Το ισχνό ποσοστό 1,54% που συγκέντρωσε στην ευρωκάλπη προκάλεσε σοβαρούς προβληματισμούς στη Σεβαστουπόλεως και στον ιδρυτή του κόμματος, ο οποίος είχε βάλει τον «πήχη» στο 5%.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συνεργάτες του που μετέχουν στα όργανα του Ποταμιού και συγκεντρώνει απόψεις για τη σκοπιμότητα συμμετοχής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οριστικές αποφάσεις ενδέχεται να ληφθούν ακόμη και σήμερα, στο Πολιτικό Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει.

Πάντως, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε μία πολύ μεγάλη εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα για τις ευρωεκλογές και στελέχη της Σεβαστουπόλεως εκφράζουν την αμηχανία τους για το τι άλλο, περαιτέρω, θα μπορούσαν να κάνουν προκειμένου να λάβουν ικανοποιητικό ποσοστό στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share