Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Όταν τα ρουσφέτια τα έκαναν οι...Βούτσης και Δρίτσας!

Για να βολέψει την κόρη της έκανε τα πάντα...

7 Ιουνίου 2019 12:54
Τασία Χριστοδουλοπούλου: Όταν τα ρουσφέτια τα έκαναν οι...Βούτσης και Δρίτσας!

Σάλο έχει προκαλέσει το σκάνδαλο με την κόρη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου με τον διορισμό της στην Βουλή! Μετά την παραίτηση της το πρωί έγιναν γνωστά και ότι δεν θα πάρει μέρος στις επόμενες εκλογές! Ποιοι έκαναν τα ρουσφέτια όμως της Τασίας Χριστοδουλοπούλου έγιναν γνωστά!

Όπως προκύπτει, με ρύθμιση στην οποία προχώρησε η επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, στη οποία πρόεδρος ήταν ο ίδιος ο Νίκος Βούτσης, μέλος της δε ήταν ο σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας, δόθηκε η δυνατότητα σε υπαλλήλους που ήταν αποσπασμένοι στην Βουλή, να μεταταγούν στο ασφαλές περιβάλλον του Κοινοβουλίου.

Αυτές ήταν οι περίφημες διασυνδέσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που επέτρεψαν στην κόρη της, που αρχικά εργαζόταν στα ΕΛΤΑ, μετά να αποσπαστεί στην Βουλή, και μετά χάρη στην αλλαγή του Κανονισμού, να κάνει την περίφημη μετάταξη.

Σημειώνεται ότι η Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι αντιπρόεδρος της Βουλής, πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου Πόθεν Εσχες και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ενώ οι παρεμβάσεις της από του βήματος του προεδρείου του Σώματος έχουν αφήσει εποχή, από τα «γαλλικά» που ξεστόμισε κάποτε και που έπιασε το μικρόφωνο, σχολιάζοντας τον βουλευτή που είχε προηγηθεί στο βήμα, μέχρι εκείνο το ειρωνικό «δώσε πόνο» που είπε για ομιλητή της αντιπολίτευσης.

Σε κάθε περίπτωση η διαφάνεια προφανώς αφορά όλους τους άλλους και όχι όσους έχουν διασυνδέσεις. Γιατί όπως προκύπτει, από τα ντοκουμέντα, μέχρι πρόσφατα, δηλαδή μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 ένας αποσπασμένος στη Βουλή υπάλληλος ,δεν μπορούσε να πάρει μετάταξη στο ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε να απολαμβάνει το προνομιακό μισθολογικά και πολυτελές περιβάλλον της Βουλής.

Το ΦΕΚ με την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής που επέτρεψε τον διορισμό-μετάταξη της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου:

Τα μέλη της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής:

Η τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής:

Με την τροποποίηση του δεύτερου μέρους του κανονισμού της Βουλής στις 06.02.2019 προβλέπεται στο άρθρο 12 η δυνατότητα μετάταξης στη Βουλή όλων των μέχρι τότε αποσπασμένων υπαλλήλων στη Βουλή. Στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής από την οποία πέρασε η τροποποίηση αυτή, που άνοιξε τον δρόμο για την μονιμοποίηση στην Βουλή της κόρης της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, πρόεδρος ήταν ο κ. Νίκος Βούτσης και μέλη 10 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Θοδωρής Δρίτσας, σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου!

Μέλη της επιτροπής ήταν ακόμα οι Γιάννης Γκιόλας, Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη, Σπυρίδωνας Λάππας, Νίκος Παρασκευόπουλος. Από τη ΝΔ μέλος ήταν ο Π. Τραγάκης, από το ΚΙΝΑΛ ο Θ. Παπαθεοδώρου, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρ. Παππάς, από το ΚΚΕ ο Θ. Παφίλης και από τους ΑΝΕΛ ο Μ. Γεωργιάδης.
Οι 33 πρώην αποσπασμένοι στην Βουλή κατάφεραν να μεταταγούν αφού οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και τα ΦΕΚ έχουν αναρτηθεί στη Διαφάνεια, οι 17 αναμένουν ΦΕΚ, οι 12 εκκρεμούν και οι 2 αντιμετωπίζουν πρόβλημα νομιμότητας.

Η δήλωση επίσης του Νίκου Βούτση οτι η επιτροπή δεν γνώριζε ποιοι θα κάνουν χρήση αυτής της ρύθμισης ελέγχεται, αφού προφανώς ο κ.Δρίτσας γνώριζε την υπηρεσιακή κατάσταση της κόρης του, ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων είναι τόσο μικρός που προφανώς ήταν σε γνώση όλων, για ποια πρόσωπα γινόταν η τροποποίηση.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Η ανακοίνωση της για τις εκλογές και το...ρουσφέτι!

Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές μετά τον θόρυβο που προέκυψε με την τοποθέτηση της κόρης της στην Βουλή, ανακοίνωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, με παρέμβασή της στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής ζήτησε συγγνωμη από την κυβερνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, τους συντρόφους και τους φίλους της και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, δεν μπορώ να επανορθώσω με διαφορετικό τρόπο παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ, με το να μη συμμετέχω ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share