Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Παγώνουν» όλες οι μετατάξεις και προσλήψεις στη Βουλή με εντολή Α. Τσίπρα!

Ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων.

6 Ιουνίου 2019 18:50
«Παγώνουν» όλες οι μετατάξεις και προσλήψεις στη Βουλή με εντολή Α. Τσίπρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός είχε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων.


Ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε στον Πρόεδρο της Βουλής, ότι παρά το γεγονός πως η διαδικασία ήταν ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε, όπως είπε, από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας. Αποφάσισαν, έτσι, ο Πρόεδρος της Βουλής να προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις.

Νωρίτερα, πάντως και μετά το σάλο που προκλήθηκε για προσλήψεις και δεκάδες μετατάξεις στη Βουλή, συγγενικά πρόσωπα της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, υπέβαλλαν την παραίτησή τους.


Όπως έγινε γνωστό οι κόρες της Ειρήνης Πανταλού και της Βασιλικής Τσακανίκα παραιτήθηκαν για λόγους ατομικής ευαισθησίας από τη διαδικασία πρόσληψής τους στο Ίδρυμα της Βουλής.

Η κόρη της κ. Τσακανίκα, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαΐου 2019 στο Ίδρυμα της Βουλής για ένα χρόνο με την υπογραφή της προέδρου του Νίκης Μαρωνίτη.

Η κόρη της κ. Πανταλού, Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαΐου.

Πανελλήνιες 2019: Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στους μαθητές!

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις που ξεκίνησαν σήμερα είναι μόνο ένας σταθμός στην πορεία κάθε νέου και νέας για την πραγματοποίηση των ονείρων τους», τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του στο διαδίκτυο.

Επίσης ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στις μαθήτριες και στους μαθητές που διαγωνίζονται, ενώ αναφέρεται και στο έργο της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας.

«Ασχέτως του αποτελέσματος, είναι σημαντικό να θυμόμαστε όλοι πως στην πολύχρονη διαδρομή των νέων μας στην εκπαίδευση, με συνοδοιπόρους γονείς και εκπαιδευτικούς, υπάρχουν μόνο νικητές. Η Πολιτεία στέκεται αρωγός σε αυτόν τον αγώνα», σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share