Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αλέξης Τσίπρας: Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου!

Πότε θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

4 Ιουνίου 2019 22:27
Αλέξης Τσίπρας: Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου!

Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε απόψε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που έδωσε στην κρατική τηλεόραση.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε μάλιστα ότι την προσεχή Δευτέρα 10 Ιουνίου θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει κανένα "θρίλερ" ως προς την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, απλώς υπάρχει μια συνειδητή προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευθούν τη δημοκρατική του ευαισθησία.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες δεν είναι φωτογραφικές και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μείνουν στη Βουλή και να ψηφίσουν. Κάλεσε μάλιστα τον Μητσοτάκη να αλλάξει γνώμη και να έρθει στη Βουλή για να ψηφίσει και τους κώδικες αλλά και μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά την κατάργηση του αφορολογήτου που κερδίσαμε από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Να αποδείξει ότι συμφωνεί με ένα ένα μέτρο που είναι θετικό για την κοινωνία.

Αλέξης Τσίπρας: Η καινούρια στρατηγική και το παρασκήνιο της ήττας!

Στο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνουν καινούρια στρατηγική για το κόμμα και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί έχασαν από την Νέα Δημοκρατία! Ποιο είναι το παρασκήνιο της ήττας;

Υστερα από την μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και με διαφορά που σπάει κάθε ιστορικό ρεκόρ, ύστερα από την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές- όπου όλη η Ελλάδα βάφτηκε γαλάζια- και ύστερα από τις απανωτές νίκες της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους Δήμους, όπου επικρατεί ακόμα και σε παλαιά φέουδα της Αριστεράς, η Κουμουνδούρου δείχνει παραζαλισμένη.

Και αδυνατεί να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα, αν κρίνει κανείς από τις πρώτες αντιδράσεις. Στην αρχή εκτιμήθηκε ότι ο κόσμος δεν κατάλαβε τι ψήφισε, μετά θεωρήθηκε ως μη επαρκής ο χρόνος που διέθετε η κυβέρνηση ώστε να γίνει κατανοητή η πολιτική της, στήριξης των ασθενέστερων, μετά εκτιμήθηκε οτι υπήρξε πολύ βαριά η φορολογική πίεση στην μεσαία τάξη... και τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ τα 'ριξε στην αποχή και ετοιμάζεται να περισώσει ό,τι μπορεί στις εθνικές εκλογές.

Χαρακτηριστική της αμηχανίας που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελευταία δήλωση του υπουργού Ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά που συμπέρανε οτι το κυβερνών κόμμα «δεν υπέστη στρατηγική ήττα, αλλά απλά έχασε δύο περιφέρειες», την ώρα που η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Η σύσκεψη στην Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την τυπική βόλτα στο Σύνταγμα, το βράδυ του «βατερλό» της Ρένας Δούρου και του Νάσου Ηλιόπουλου, και παρά τα τεχνητά χαμόγελα δεν μπόρεσε να κρύψει την κακή ψυχολογία του.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της Κουμουνδούρου για να συσκεφθεί με κορυφαία κομματικά και κυβερνητικά στελέχη.

Στη σύσκεψη της Κουμουνδούρου συμμετείχαν, εκτός από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κι άλλοι.

Μετά τη διπλή βαριά ήττα στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ σκέπτονται να αλλάξουν επικοινωνιακό επιτελείο και στρατηγική, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Ηδη συζητείται να αναλάβει το πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου η Εφη Αχτσιόγλου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος να βρεθεί στις επάλξεις της μάχης. Στόχος του πρωθυπουργού, λένε οι πληροφορίες, είναι να επικοινωνήσει νέο μήνυμα, ενόψει των εθνικών εκλογών, ώστε να μην ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα με τη ΝΔ και να αποφευχθεί νέο «Βατερλό» το βράδυ των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου που θα έθετε και τον ίδιο υπό αμφισβήτιση.

Δεν μπορούν να εξηγήσουν την ήττα
Οι επεξηγήσεις της εκλογικής ήττας, πάντως, δείχνουν το «πατατράκ» των κορυφαίων του ΣΥΡΙΖΑ που δεν περίμεναν τέτοια ποσοστά. Μετά τις πρώτες δηλώσεις των επιτελών του Μαξίμου, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ότι οι ψηφοφόροι δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν...τώρα άρχισαν οι νέες ερμηνείες, που προσπαθούν να υποβαθμίσουν τα αυτονόητο. Οτι δηλαδή όλη η Ελλάδα βάφτηκε γαλάζια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να κερδίσει παρά μόνο 4 σημαντικούς Δήμους.

Μιλώντας στο News 247, ο Νίκος Παππάς διατύπωσε μια νέα θεωρία, ότι δηλαδή όλες και όλες οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο περιφέρειες. Κι αυτό γιατί στις περιφερειακές εκλογές του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει με δικούς τους υποψηφίους δυο περιφέρειες, η ΝΔ είχε κερδίσει 6 και οι υπόλοιποι ήταν ανεξάρτητοι.

Ο κύριος Παππάς δήλωσε πως το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών «δεν είναι στρατηγική ήττα» και πρόσθεσε: «Δύσκολο το αποτέλεσμα, αλλά ο χάρτης των περιφερειών δεν ήταν ποτέ κόκκινος. Η ΝΔ διεύρυνε τα αποτελέσματά της, εμείς χάσαμε δύο περιφέρειες, της κ. Δούρου και στα Ιόνια νησιά. Η ΝΔ αύξησε τις δυνάμεις της πράγματι. Είμαστε ενώπιον μιας εκλογικής μάχης και αξιολογούμε τα αποτελέσματα. Όλα θα συζητηθούν».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share