Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

Βασίλης Κικίλιας: Καταγγελίες για ρουσφέτια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

Ενόψει των εκλογών!

3 Ιουνίου 2019 19:35
Βασίλης Κικίλιας: Καταγγελίες για ρουσφέτια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

Καταγγελίες για ρουσφέτια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνει ο Βασίλης Κικίλιας! Μεταθέτουν κληρωτούς και μόνιμο προσωπικό σε θέσεις εξωτερικού κατά παράβαση της νομοθεσίας!

Οργιο προεκλογικών μεταθέσεων οπλιτών και πολιτικού προσωπικού σε θέσεις εξωτερικού καταγγέλλουν ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Σε δήλωσή τους τονίζουν ότι «μετά από τεσσεράμισι χρόνια απραξίας και ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται υπό παραίτηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, που περιλαμβάνει κατάργηση επιχειρησιακών Σχηματισμών υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την απουσία κυβερνητικού έργου.

Βασίλης Κικίλιας

Παράλληλα, συνεχίζει εν κρυπτώ τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής των συνομιλιών, Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου.

Ταυτόχρονα, προχωρά σε όργιο μεταθέσεων κληρωτών οπλιτών και κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο, σε θέσεις εξωτερικού κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι, με τη χώρα ουσιαστικά να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Κι ούτε να προχωρά σε ρουσφετολογικές τοποθετήσεις, που πλήττουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και το ηθικό των στελεχών μας».

3χρονο αγόρι με αναπηρίες λίγο πριν πεθάνει έγινε στόχος στο διαδίκτυο...Θα εξοργιστείτε με αυτό που του έκαναν!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

3χρονο αγόρι με αναπηρίες λίγο πριν πεθάνει έγινε στόχος στο διαδίκτυο...Θα εξοργιστείτε με αυτό που του έκαναν!

Βασίλης Κικίλιας: Έλεγχο στην Δικαιοσύνη επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας!

 Βασίλης Κικίλιας

Σφοδρή επίθεση από τον Βασίλη Κικίλια στον Αλέξη Τσίπρα! Έλεγχο στην Δικαιοσύνη επιδιώκει ο πρωθυπουργός της χώρας!

Για προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βασίλης Κικίλιας. «Αν η κυβέρνηση χειραγωγεί έτσι τη Δικαιοσύνη, τι έχει να περιμένει ο απλός πολίτης;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως «όταν ο πρωθυπουργός της χώρας αποφασίζει με διάγγελμα να παραδεχτεί ότι έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του λαού και οδηγεί τη χώρα σε εκλογές, είναι προφανές σε όλους ότι υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα, αν ορίσει τους δικαστές εντός της προεκλογικής περιόδου» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις.

«Στην κοινή λογική είναι εμφανές ότι θέλει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη. Αν η κυβέρνηση χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να ορίσει τους ανώτατους δικαστές λίγο πριν από το πολιτικό της τέλος, τότε ο απλός πολίτης τι έχει να περιμένει από τη Δικαιοσύνη; Τι να περιμένουν οι συμπολίτες μας που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους, περιμένοντας μήνες και χρόνια να δικαστούν οι υποθέσεις τους; Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ορίσει επί πέντε μήνες προέδρους του Συμβουλίου Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έτσι ώστε να μείνει ως μοναδική κεφαλή της Δικαιοσύνης η κα Θάνου και εκ του Συντάγματος να γίνει υπηρεσιακή πρωθυπουργός και ακολούθως σύμβουλος του κ. Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά. «Να εξηγήσουμε στους πολίτες τι έχουν να περιμένουν από μας»

Αναφερόμενους στον στόχο της ΝΔ στις εκλογές, ο κ. Κικίλιας είπε ότι αυτός δεν έχει να κάνει με τους αριθμούς, αλλά με την ουσία. «Θέλουμε να εξηγήσουμε καθαρά και οριζόντια σε όλους τους πολίτες τι έχουν να περιμένουν από εμάς την επόμενη μέρα, αν μας τιμήσουν με την ψήφο τους.

Πάση θυσία μείωση της φορολογίας, ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επενδύσεων που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, τάξη και ασφάλεια στις γειτονιές μας και πάταξη της ανομίας, της αναρχίας και της ασυδοσίας και έναν σύγχρονο πατριωτισμό για τα εθνικά μας θέματα. Αυτά τα απλά και αυτονόητα διαλύθηκαν στα 4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ζητούμενα για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Λέμε στους συμπολίτες μας αυτά τα λίγα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα και να εργαστούμε για να ξαναφτιάξει η σχέση πολιτών-πολιτικών που χάθηκε στα χρόνια της κρίσης» τόνισε.«Θα επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση»

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες είπε πως κατ’ αρχήν υπάρχουν καίρια θέματα που πρέπει μετεκλογικά να ρυθμιστούν, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η κατάργηση της απλής αναλογικής για να υπάρχει στη χώρα κυβερνησιμότητα και σταθερότητα. «Μετά τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και τις συνεργασίες με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Μέχρι την ημέρα των εκλογών θα παλεύουμε για τη νίκη με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Οι ΑΝΕΛ αποφάσισαν...ότι δεν αποφάσισαν!

Η Σοφία Μουτίδου υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ!

Για περισσότερες πολιτικές ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share