Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

13 διάδοχοι για την Τερέζα Μέι!

Χαμός για την προεδρία των Συντηρητικών!

3 Ιουνίου 2019 17:54
13 διάδοχοι για την Τερέζα Μέι!

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά... 13 είναι πλέον οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος των Συντηρητικών της Αγγλίας και το Τwitter άρχισε ήδη τις... διορθώσεις σε όσους συνεχίζουν να κάνουν παραλληλισμούς με τον αριθμό των παικτών στις ομάδες ποδοσφαίρου. Δύο περισσεύουν...

Ο Μπόρις Τζόνσον (θεωρείται φαβορί) έχει την στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ, που επισκέφθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο Σαμ Γκίμαχ φαίνεται πως είναι αυτός που μονοπωλεί το ενδιαφέρον τις τελευταίες ώρες. Πρώην υπουργός Πανεπιστημίων της Βρετανίας, είναι ο 13ος «μνηστήρας» που μπαίνει στην κούρσα διαδοχής της Τερέζα Μέι στις εσωκομματικές εκλογές.

Πρόκειται για τον μοναδικό εκ των 13 υποψηφίων, που μέχρι τώρα στηρίζει την πρόταση για ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit, καθώς οι συνέπειές του αφορούν τους πολίτες και κερδίζει τον σεβασμό αυτών που επιθυμούν να έχουν λόγο για το μέλλον της χώρας.

Οι άλλοι 12 που διεκδικούν την προεδρία των Συντηρητικών είναι οι:

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον
Η πρώην υπουργός Εργασίας Έσθερ Μακβέι
Ο πρώην υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ραμπ,
Ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ
Η πρώην επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων Άντρεα Λίντσομ
Ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ
Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ
Ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζάβιντ
Ο υφυπουργός Στέγασης Κιτ Μάλτχαουζ
Ο υφυπουργός για το Brexit και Αντιπρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος, Τζέιμς Κλέβερλι
Ο πρώην υφυπουργός Μετανάστευσης και Υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία στην κυβέρνηση Κάμερον, Μαρκ Χάρπερ.

Πηγή: protothema

Ποιός είναι το φαβορί να διαδεχτεί την Τερέζα Μέι;

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την παραίτησή της, θύμα της αποτυχίας της στη υλοποίηση του Brexit, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για την κούρσα διαδοχής στην ηγεσία ενός Συντηρητικού Κόμματος που βγαίνει από την διαδικασία του Brexit ως σκιά του εαυτού του.

Το μεγάλο φαβορί ακούει στο όνομα Μπόρις Τζόνσον.

Ποιός είναι όμως;

Το μεγάλο φαβορί των bookmakers και της βάσης του κόμματος, Μπόρις Τζόνσον είναι ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και δήλωσε ότι «φυσικά και θα είναι υποψήφιος» για το πόστο του πρωθυπουργού.
Ο «Bojo», 54 ετών, εκ των τενόρων του Brexit και της νίκης της επιλογής αυτής στο δημοψήφισμα του 2016. Από τον ρόλο αυτόν πηγάζει ακόμη σήμερα ό,τι διατηρεί ως κύρος.
Από την θέση του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι δεν σταμάτησε καθόλου να βάζει τρικλοποδιές στην βρετανίδα πρωθυπουργό, επικρίνοντας αδιάκοπα την στρατηγική της στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, πριν αποχωρήσει από τη κυβέρνηση για να υπερασπισθεί την γραμμή της αποχώρησης χωρίς συμφωνία της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο Μπόρις Τζόνσον είναι πολύ δημοφιλής στη βάση των Τόρις, αλλά όχι και τόσο μεταξύ των συναδέλφων του που του προσάπτουν τις αναρίθμητες γκάφες του και τον ντιλεταντισμό του.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share